Μετάβαση στο περιεχόμενο

έλεγχος όρων δόμησης οικοπέδου


NICK1990

Recommended Posts

Παντού βλέπω ένα παράδειγμα σαν αυτό  "Σε οικόπεδο για παράδειγμα 1000 τμ με σ. δ. 0,5...  μπορούμε να κτίσουμε συνολικά 500τμ ."

Ναι, αλλά....

Ζήτησα κάποιες πληροφορίες προς κατατοπισμό από έναν μηχανικό σχετικά με ανάθεση πώλησης τμήματος οικοπέδου  από 1675 τ.μ. (διέθετα περίπου τα 500 τ.μ.) για να καθοριστεί καλύτερα και η τιμή αλλά απογοητεύτηκα... τα τ.μ. που θα μπορεί να χτίσει ο αγοραστής δεν είχαν καμία σχέση με τους προφανείς υπολογισμούς (μου) του 0.5 και 50% κάλυψης. Εν ολίγοις, ο μηχανικός ανέφερε πως έχω μοναδική δυνατότητα να πουλήσω 837,5 μέτρα για να μπορεί ο αγοραστής να κτίσει μόνο 100 τ.μ. ενώ δεν θα μπορώ να προσθέσω κάτι παραπάνω από τα ήδη κτισμένα 64 τ.μ.

Πρόκειται για συνολικό οικόπεδο αρχικής συνιδιοκτησίας 3350 τ.μ. εντός οικισμού (Νησί Κυκλάδων). Μου αναλογούν σε ανεξάρτητη πλέον άρτια ιδιοκτησία τα 1675 τ.μ  με κτισμένα τα 64 τ.μ.. Συγγενικό πρόσωπο στο δικό του ίδιας έκτασης έχει κτίσει κάπου στα 115 τ.μ. (κάτω οικία πάνω μπετά 45-50 τμ) Να σημειώσω πως έχω κοινόχρηστο δρόμο πλάτους 4 μέτρων που περνάει από το άλλο οικόπεδο. 

Το οικόπεδο δεν εφάπτεται με κεντρικό δρόμο.

 

 

σχετικά όροι δόμησης

ΤΔ 13 11 78 /φεκ 594 δ' αρτιότητα προ 68 ως έχει

-''- 2000 τμ (...αφορά κάτι με τον συντελεστή και όχι έκταση οικοπέδου)

κάλυψη 50%

Σ.Δ 0.5

0ΡΟΦΟΙ 2 ΜΑΧ = 7 m

Το ερώτημα είναι απλό, θα ήθελα μια διευκρίνηση, πως προκύπτει αυτός ο υπολογισμός του μηχανικού όσον αφορά κάποια κατάτμηση προς πώληση, με  μόνο το 1/8 για οικοδομική εκμετάλλευση σε οικόπεδο εντός σχεδίου και οικισμού με 0.5 συντελεστή και ποσοστό κάλυψης 50%.

Επίσης τα 100 τ.μ. ως δυνατότητα δόμησης σε 837,5 τ.μ από κατάτμηση, αφορούν τα 1675 τ.μ. ή αφορούν και τα 3350 τ.μ;

 

Edited by Pavlos33
ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Link to comment
Share on other sites

44 λεπτά πριν, NICK1990 said:

...

Ζήτησα κάποιες πληροφορίες προς κατατοπισμό από έναν μηχανικό ...

Σου συνιστώ να αναθέσεις στον Μηχανικό που απλά ζήτησες πληροφορίες να σου συντάξει ένα διάγραμμα με τις βέλτιστες δυνατότητες πολεοδομικής αξιοποίησης του γεωτεμαχίου σου.

Συχνά πυκνά τα πιθανά σενάρια δεν είναι μόνο ένα αλλά περισσότερα.

Μόνος σου με πράξεις απλοϊκές δεν βγάλεις άκρη διότι θα πρέπει να έχεις μια γερή υποδομή στις πολεοδομικές διατάξεις και τι και πως μετράει ο συντελεστής δόμησης, κάλυψης, όγκου κλπ ….

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς, αλλά ο μηχανικός ξέχασα να επισημάνω πως είναι ο ίδιος που έφτιαξε και τα δύο σπίτια. Απλώς ο σ.δ. 0.5 θα ήθελα να μάθω ή να επαληθεύσω εάν συνεπάγεται ή όχι με οικοδόμηση ακριβώς του 50% της έκτασης του οικοπέδου ή αν υφίστανται μικρές,  σχετικές, ή και πολύ μεγάλες αποκλίσεις τ.μ. σ.δ.

Edited by NICK1990
επισημάνσεις
Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν συνεπάγεται. Το θέμα αρκετά πιο πολύπλοκο από τον απλό επιμερισμό που μπορεί να ξεκινά από το ιδιοκτησιακό και τους τίτλους και να καταλήγει στο σχήμα του οικοπέδου ή τη θέση του κτιρίου.

Μόνο ένα με τοπογραφικό διάγραμμα και με μια επιπλέον μελέτη των στοιχείων της αποτύπωσης μπορεί κάποιος να δώσει υπεύθυνη και σωστή απάντηση.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.