Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ


Recommended Posts

Καλησπέρα σας ,

Εχω το εξής πρόβλημα . σε διώροφη οικοδομή επί πιλοτής που ανήκει στο υπογράφοντα και στην αδελφή μου από  ένας όροφος αποφασίσαμε να κάνουμε από κοινού αλλαγή χρήσης της πιλοτής από πιλοτή σε κατοικία κτίζοντας κτίσμα 53 τετραγωνικών και το όποιο ταχτοποιήσαμε με τον νόμο 3843/2010 σε ποσοστό 50% έκαστος . θέλοντας να δηλώσουμε το εν λογω τακτοποιήσεων αυθαίρετο στο κτηματολόγιο συναντήσαμε την άρνηση των υπεύθυνων να παραλάβουν τις δηλώσεις διότι έπρεπε να γίνει αλλαγή χιλιοστών επί τού οικόπεδου στο αρχικό συμβόλαιο πράγμα πολύ δύσκολο για εμάς λογά απόστασης και κόστους ( καινούργια συμβόλαια κτλ..π ) 

Είναι σωστό αυτό η' μπορεί να δηλωθεί το ακίνητο στο κτηματολόγιο;;;;;;;;;;Σημειωτέον το ακίνητο και το τακτοποιηθεν αυθαίρετο είναι ιδιοκτησίας εμού και της αδελφής μου και δεν υπάρχει καμία διαφωνία η διαφορά ως προς την χρήση του και τα χιλιοστά του..

Θα σας είμαι ευγνώμων εάν κάποιος με βοηθήσει να καταλάβω τι γίνεται

 

 

 

 

Edited by Pandelis Vrachoritis
Link to comment
Share on other sites

ειχες με την αδελφη σου  ενα οικοπεδο  .

χτισατε μια οικοδομη και, μαλλον  κανατε συσταση ΟΙ και πηρατε απο εναν οροφο καθε ενας με........χιλιοστα καθε όροφος.

 Στο κτηματολογιο  μπορειτε να δειξετε τις ΟΙ με τα χιλιοστα που εχει καθε μια. Αρα δυο δικαιωματα

Αν εχετε κρατησει "αερα" απο κοινου, εχετε άλλα δυο δικαιωματα.

Η πυλωτη ηταν για παρκιν, χωρις χιλιοστα...εσεις την κλεισατε και την τακτοποιησατε, αλλα δεν εχει χιλιοστα.

Οταν κανετε τροποποιηση της συστασης και δωσετε χιλιοστα στην κλεισμενη πυλωτη θα δημιουργηθει μια νεα ΟΙ.

βλεπεις εδω

https://www.taxydromos.gr/Real Estate/326879-giati-prepei-na-taktopoihsoyme-ta-aythaireta-prin-apo-to-kthmatologio.html

Εγώ έχω άδεια για διώροφη κατοικία με υπόγεια αποθήκη και αυτό δηλώνω στον Δήμο, στη ΔΕΗ και στο Ε9. Εχω όμως ξεμπαζώσει το υπόγειο και το έκανα ισόγεια κατοικία. [ή,  καναμε ενα παρκιν στην πυλωτη]

Πώς το δηλώνω;

Από τη στιγμή που ξεμπαζώθηκε το υπόγειο περιμετρικά, θεωρείται ισόγειο χώρος. Ανάλογα τώρα με τη χρήση του δηλώνεται ως κατοικία ή χώρος βοηθητικός π.χ. αποθήκη, γκαράζ κ.λπ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα δηλώσετε την οικοδομή σας ως τριώροφη κατοικία, σημειώνοντας στο πίσω μέρος του εντύπου στις παρατηρήσεις, ότι η οικοδομική άδεια αφορά διώροφο με υπόγειο, το οποίο μετατράπηκε σε κατοικία. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει η τακτοποίηση του αυθαίρετου ισογείου.

Μπορώ να δηλώσω τα αυθαίρετα στο Κτηματολόγιο και να διορθώσω το Ε9, χωρίς να τα νομιμοποιήσω;

Στο Κτηματολόγιο όπως είπαμε, μπορούμε να δηλώσουμε και τα νόμιμα και τα αυθαίρετα. Το Ε9 όμως, δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί όσο αφορά το εμβαδό του κτίσματος, χωρίς αιτιολογία. Μόνον με την τακτοποίηση του αυθαιρέτου από το μηχανικό, γίνεται η διόρθωση του Ε9. Επομένως πρώτα θα τακτοποιήσετε τα αυθαίρετα, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων Κτηματολογίου και Ε9.

Εγώ έκανα τη δήλωση στο Κτηματολόγιο, χωρίς να συμπεριλάβω το αυθαίρετο κτίσμα, που στη συνέχεια νομιμοποίησα. Μπορώ να αλλάξω τώρα τη δήλωση του Κτηματολογίου; Ναι, γίνεται η διόρθωση στοιχείων της δήλωσής σας, συμπληρώνοντας στο Γραφείο Κτηματογράφησης ένα συγκεκριμένο έντυπο «Αίτηση Διόρθωσης Στοιχείων Δήλωσης», με τα στοιχεία που θέλετε να διορθώσετε και επισυνάπτοντας και το έντυπο της τακτοποίησης του αυθαιρέτου από τον μηχανικό σας. Τα αυθαίρετα στέγαστρα, μπάρμπεκιου και πέργκολες δηλώνονται στο Κτηματολόγιο; Στο Κτηματολόγιο δηλώνουμε τις κατασκευές που αποτελούν στεγασμένο χώρο για την μόνιμη (π.χ. κατοικία, γραφείο, κατάστημα κλπ) ή προσωρινή (π.χ. αποθήκη, λεβητοστάσιο) διαμονή των ανθρώπων. Δεν δηλώνουμε κατασκευές όπως κοτέτσια, υπόστεγα, στέγαστρα, μπάρμπεκιου, πρόχειρες με νάιλον κατασκευές και λοιπές μικροκατασκευές.

[κι οταν λεμε  Βραχώρι εννοουμε το γνωστο Βραχώρι???]:-)



 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.