Valia1989 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2019 (edited) (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπερα, θέλω να ρωτησω το εξης. Προκειται να μεταβιβασω ενα οικοπεδο, αλλα επειδη υπαρχει αμφιβολία αν ο τιτλος κτησης ειναι νομιμος (δικαστικη αποφαση) μου ζητησε ο αγοραστης να κανω αιτηση να βγαλω άδεια για προκατ. Αν εγκριθει και μου βγαλουν την αδεια θα το αγορασει το οικοπεδο μαζι με την αδεια η οποια θα ειναι στο όνομα μου. Γινεται αυτο? Και αν δεν το αγορασει τι θα κανω με την αδεια θα εχω καποια κυρωση? Γιατι δεν προκειται να βαλω εγω προκατ. Ευχαριστω εκ των προτερων Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33 Edited Οκτώβριος 24 , 2019 by Pavlos33
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2019 Μίλησες με τον δικηγορο σου? Αν ο τιτλος ειναι δικαστικη αποφαση, δεν καταλαβα γιατι δεν ειναι "νομιμος" Κατα τα λοιπα, σε τετοιες περιπτωσεις, γινεται προσυμφωνο, οπου αναγραφονται οι συμφωνιες.
Valia1989 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2019 (edited) Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας! Το οποιο προσυμφωνο θα λεει τι? Οτι αν οντως βγει η αδεια θα το αγοράσει? Edited Οκτώβριος 24 , 2019 by Pavlos33
Didonis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2019 2 ώρες πριν, Valia1989 said: ... Αν εγκριθει και μου βγαλουν την αδεια θα το αγορασει το οικοπεδο μαζι με την αδεια η οποια θα ειναι στο όνομα μου... την Άδεια Δόμησης όμως θα την πληρώσεις εσύ τώρα? Ρώτησες πόσο πάει? (μη περιμένεις να είναι μερικά κατοστάρικα μόνο). Και ναι την Άδεια μπορείς να την βγάλεις εσύ και μπορείς φυσικά να μη κατασκευάσεις τίποτα... Τον Μηχανικό όμως που θα την βγάλει και θα πρέπει να κάνει ΟΛΕΣ τις μελέτες θα πληρωθεί κτίσεις δεν κτίσεις εσύ Κατα τ άλλα ότι σου είπε ο Δημήτρης φυσικά.....
Valia1989 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2019 (edited) Ευχαριστω για την απαντηση σας. Ολα τα εξοδα ειπε θα τα αναλαβει ο αγοραστης. Εγω δεν θα εχω καποια επιβαρυνση. Απλα θελει να την βγαλει στο ονομα μου γιατι σε περιπτωση που δεν βγει η αδεια να μην το αγορασει. Edited Οκτώβριος 24 , 2019 by Pavlos33
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2019 αυτος δεν βγαλει τπτπ στο ονομα σου αυτο που θα γίνει ειναι οτι θα κανετε ενα προσυμφωνο πώλησης αντι ποσου ....ευρω με προκαταβολη...ευρω με υποχρεωση να εκδοσεις την ΟΑ για ενα συγκεκριμενο κτισμα εμβαδου/διαστασεων.... με δικο σου μηχανικο, εντος προθεσμιας...μηνων, με δικα σου εξοδα. Μετα τη εκδοση της αδειας θα γινει το οριστικο με εκχωρηση της αδειας και εξοφληση του τιμηματος.. Αν δεν εκδοσεις την αδεια, διαλυεται η συμβαση και επιστρεφεις την προκαταβολη. Και, να παρεις δικηγορο. Τελος απο μενα
tetris Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2019 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2019 (edited) Για την όποια μεταβίβαση απαιτείται τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο δηλώνεται υπεύθυνα αν το γεωτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Ο αγοραστής μπορεί να το ελέγξει με δικό του μηχανικό, πολύ εύκολα. Όλα τα άλλα, είναι περιττά. Edited Οκτώβριος 24 , 2019 by tetris
Valia1989 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2019 16 ώρες πριν, dimitris GM said: αυτος δεν βγαλει τπτπ στο ονομα σου αυτο που θα γίνει ειναι οτι θα κανετε ενα προσυμφωνο πώλησης αντι ποσου ....ευρω με προκαταβολη...ευρω με υποχρεωση να εκδοσεις την ΟΑ για ενα συγκεκριμενο κτισμα εμβαδου/διαστασεων.... με δικο σου μηχανικο, εντος προθεσμιας...μηνων, με δικα σου εξοδα. Μετα τη εκδοση της αδειας θα γινει το οριστικο με εκχωρηση της αδειας και εξοφληση του τιμηματος.. Αν δεν εκδοσεις την αδεια, διαλυεται η συμβαση και επιστρεφεις την προκαταβολη. Και, να παρεις δικηγορο. Τελος απο μενα Ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σας!!! 15 ώρες πριν, tetris said: Για την όποια μεταβίβαση απαιτείται τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο δηλώνεται υπεύθυνα αν το γεωτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Ο αγοραστής μπορεί να το ελέγξει με δικό του μηχανικό, πολύ εύκολα. Όλα τα άλλα, είναι περιττά. Σας ευχαριστω παρα πολυ!!!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα