Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διατήρηση παροχής σαν εργοταξιακή μετά από κατεδάφιση σπιτιού.


gkari

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και Καλό Πάσχα. Θέλω να ρωτήσω το εξής:

Σε μια μονοκατοικία που πρόκειται να κατεδαφιστεί για να ανεγερθεί νέα οικοδομή, σκέφτομαι να κρατήσω την παροχή που έχει και να την συνδέσω αργότερα στον εργοταξιακό πίνακα. Δεν ξέρω όμως αν με συμφέρει οικονομικά (πάγιο, δημοτικά τέλη)ή αν έχω πρόβλημα με τη ΔΕΗ όταν ζητήσω νέες παροχές για την νέα οικοδομή. Τι με συμβουλεύετε;

Link to comment
Share on other sites

Την παροχή θα την κρατήσεις ως έχει και θα την χρησιμοποιήσεις για την οικοδομή αντί της εργοταξιακής . Τώρα δεν πας καθόλου στη ΔΕΗ . 'Οταν τελειώσει η οικοδομή τότε θα αποφασίσεις αν θα την μετατρέψεις σε κοινόχρηστη ή αν θα την συνδέσεις σε κάποιο διαμέρισμα (αρκεί βέβαια να είναι τριφασική).

Link to comment
Share on other sites

Πρόβλημα δεν θα έχεις. Άλλωστε ο άνθρωπος της ΔΕΗ που θα πάρει την μέτρηση δεν θα ξέρει αν το τιμολόγιό σου έχει γίνει εργοταξιακής παροχής... εκτός αν το ψάξει, αλλά και τότε απλά θα κάνεις την αίτηση για την αλλαγή!

Βέβαια δεν ξέρω τι θα γίνει αν χρειαστείς μεταφορά του ρολογιού στο τέλος...

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να δεις όμως, εάν η παροχή θα σε καλύπτει (από πλευράς φορτίου) στην νέα οικοδομή. Τιμολογιακά (μόνο KWh) σε συμφέρει να διατηρήσεις την παλαιά (γιατί θα έχεις οικιακό τιμολόγιο, ενώ σαν εργοταξιακή θα έχεις γενικής χρήσης - πιό ακριβό). Συνολικά (μαζί με τους φόρους/ΕΡΤ/τέλη - στα παλαιά τετραγωνικά) ίσως είναι πιο φτηνό, αλλά θα πρέπει να τα συνυπολογίσεις όλα, όπως επίσης και τά έξοδα αποξύλωσης και σύνδεσης...όπως και τον χρόνο-εάν υπάρχει που θα μείνεις εκτώς δικτύου ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

Η εργοταξιακή παροχή δεν έχει καθόλου δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο. Τα πάγια αυτά είναι ανάλογα με τα τετραγωνικά που κάλυπτε η παροχή. Με τη χρέωση της Kwh δεν έχω προσέξει τι γίνεται. Καλύτερα ρώτα τη ΔΕΗ για τα έξοδα του να μετατρέψεις την παροχή σε εργοταξιακή και μετά πάλι σε οικιακή.

 

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, όταν ζητάς εργοταξιακή αυτό φαίνεται στην πολεοδομία (παιρνάς από εκεί πρώτα). Οπότε λίγο προσοχή, ίσως και να είναι υποχρεωτική (λίγο κουλό φαίνεται αυτό πάντως)

Link to comment
Share on other sites

miltos η χρέωση είναι διαφορετική... και πιο ακριβή!!! Γι'αυτό και υπάρχουν περιοχές που η ΔΕΗ ψάχνει γία τέτοια έσοδα.... Χρεώνεσαι και και την μέγιστη ζήτηση αλλά και η kwh είναι πιο τσουχτερή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.