foustdim Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Γεια σας, έχω αναλάβει την σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας ξενοδοχείου στο οποίο πρέπει να εγκατασταθεί μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο στις αίθουσες (θεωρητικός πληθυσμός > 200 άτομα). Στην περιοχή υπάρχει δίκτυο πόλης με ικανοποιητική πίεση (6-7 bar) και παροχή. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει ή/και έχει εκπονήσει τέτοια μελέτη να μου τη στείλει ή να μου πει τι πρέπει να προσέξω. Έχω κάνει υδραυλικούς υπολογισμούς και δεν έχω πρόβλημα με τις πτώσεις πίεσης. Αν υπάρχει κάποια τεχνική περιγραφή ή ακόμα και κάποιο σκαρίφημα για τον τρόπο σύνδεσης με το δίκτυο πόλεως, θα μου ήταν πολύ χρήσιμα. Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g-volos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2009 Η πυροσβεστική δέχεται μόνο μεχρι 6 sprinkler να συνδεθούν στο δίκτυο ύδρευσης.Αν έχεις παραπάνω πρέπει να βάλεις αντλίες.Πάντως για ποιο σίγουρα ρώτησε στην τοπική Π.Υ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deathlok Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 σε ποια διάταξη αναφέρεται αυτό ο περιορισμός; (Η προκύπτει λόγω των χαρακτηριστικών του δικτύου πόλεως Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckiriako Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 Υπο προυποθεσεις μπορουν να μπουν μεχρι 6 κεφαλες. Παραρτημα Γ της 3/80 Πυρ Διαταξης Γ-3-γ-13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deathlok Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 Ευχαριστώ ότι το είχα κατεβάσει και το διάβαζα αλλά ήσουν κατατοπιστικότατος (και πιο γρήγορος από εμένα στην ανάγνωση ) Να υποθέσω πως στην πυροσβεστική δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παραπάνω από έξι κεφαλές (δλδ είναι 6 κεφαλές ανά ρολόι ΕΥΔΑΠ;!). Για παράδειγμα να φτιάξεις ένα συλλέκτη αμέσως μετά το μετρητή και να ξεκινήσεις δύο κλάδους έναν με 6 sprinkler για το το ισόγειο και έναν δεύτερο κλάδο με άλλα 6 (για τον πρώτο όροφο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckiriako Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 Χεχε, δεν θυμομουν που το ειχα δει και το εψαχνα ωρα Τι να σου πω.. Ρωτα την ΠΥ που θα κατατεθει η μελετη. Αυτοι ξερουν Αυτο που λες με συλλεκτη μετα το ρολοι χλωμο. Ετσι πιστευω δηλ. Αν εχεις παραπανω ρολογια τραβα μια γραμμη απο καθε ρολοι για καθε 6αδα. Εχεις περιορισμους ομως. Μπορει το δικτυο σου να παρεχει 6 λιτρα ανα λεπτο και τ.μ για τους οροφους που λες? Πως θα το διαπιστωσεις αυτο? Πως θα το αιτιολογησεις στον πυροσβεστη? Μπορει το δικτυο να παρεχει 55 λιτρα ανα λεπτο κ κεφαλη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2010 Δυστυχώς δεν έχω κανένα σκαρίφιμα για τροφοδότηση μόνο από δίκτυο πόλης. Όμως για δες και αυτό που βρήκα.... Οι ερμηνευτικές διαταγές για το ΠΔ71/88 αναφέρουν τα εξής: 3.1.5. Η τροφοδοσία μόνιμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου από αγωγό δικτύου πόλης γίνεται αποδεκτή, ενώ για την τροφοδοσία του αυτόματου συστήματος καταιονισμού ύδατος (SPRINGLER) απαιτείται είτε η ύπαρξη δεξαμενής ύδατος ανάλογης χωρητικότητας σε σχέση με τις απαιτήσεις του χώρου που πρόκειται να προστατευθεί, είτε αγωγός δικτύου πόλης που τροφοδοτείται από τα δύο άκρα του με αγωγούς μεγάλων διατομών, οι οποίοι όμως υποχρεωτικά πρέπει να έχουν και δύο διαφορετικές πηγές τροφοδότησης, ήτοι μία (1) γιά κάθε άκρο. Σ’ αυτές δε τις περιπτώσεις θα ζητείτε έγγραφη βεβαίωση από την εταιρεία ύδρευσης (π.χ. Ε.Υ.Δ.Α.Π. κ.λ.π.) ότι ο αγωγός του δικτύου πόλης τροφοδοτείται από δύο διαφορετικές πηγές τροφοδότησης, μία (1) γιά κάθε άκρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Σε ένα εστιατόριο στο Μικρολίμανο ζητήσαμε Πυροσβεστική παροχή, αλλά είχε μόνο φωλιές. Μίλα με την τοπική ΠΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
deathlok Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2010 μία διευκρίνιση τα 6 sprinkler ισχύουν για τροφοδοσία από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ για τροφοδοσία από κεντρικό αγωγό ΕΥΔΑΠ ΔΕΝ ισχύει αυτός ο περιορισμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2014 Καλησπέρα και καλό τριήμερο. Έχω περίπτωση μονίμου υδροδοτικού κατηγορίας κατηγορίας ΙΙ με δύο κλάδους. Η συνολική ελάχιστη παροχή πρέπει να είναι 380 συνολικά και όχι για κάθε κλάδο σωστά ;Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο η 3/81. Μόνο στις κατηγορίες Ι & ΙΙΙ έχουμε πρόσθετη ελάχιστη παροχή σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός κλάδου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα