Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Βρούτσης παρουσίασε και το νέο σύστημα εισφορών για τους 1,4 εκατομμύρια μη μισθωτούς.

Οι νέες εισφορές
Δείτε αναλυτικά, τα ποσά για την κάθε μια από τις επτά κατηγορίες επαγγελματιών.

Έως 5 έτη: 126 ευρώ
Α επίπεδο: 210 ευρώ
Β επίπεδο: 252 ευρώ
Γ επίπεδο: 302 ευρώ 
Δ επίπεδο: 363 ευρώ 
Ε επίπεδο: 435 ευρώ
ΣΤ επίπεδο: 566 ευρώ  

Μισθωτός που εργάζεται και ως ελεύθερος επαγγελματίας θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη

Επίσης μιλώντας για τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του νέου ασφαλιστικού, εξήγησε ότι ένας εργαζόμενος ο οποίος εργάζεται ως μισθωτός αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έχει παράλληλη ασφάλιση όπως και τώρα αλλά θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη. 

«Εννοείται (πως θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη). Εδώ μπαίνουμε σε άλλο περιβάλλον, ανταποδοτικότητας. Μιας δίκαιης αντιμετώπισης του ασφαλιστικού, που όποιος βάζει στον κουμπαρά του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, θα ανταμείβεται, και πολλά περισσότερα στο τέλος του εργασιακού του βίου», είπε ο κ. Βρούτσης.

Απόλυτα ελεύθερο το σύστημα επιλογής εισφορών λέει ο Βρούτσης

Για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι στις αρχές κάθε νέου έτους, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει το επίπεδο της εισφοράς και να το αλλάζει αν το επιθυμεί, καθώς θα πρόκειται για ένα απόλυτα ελεύθερο σύστημα.

Τι θα γίνει με τα αναδρομικά

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, τα μόνα αναδρομικά που αυτή τη στιγμή είναι δεδομένα και βεβαιωμένα πως θα λάβουν οι συνταξιούχοι, «είναι αυτά που έχουν προκύψει στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ από τις 4 -10-2019 και μετά, όσον αφορά τις κύριες συντάξεις και τη βελτίωση της ανταποδοτικότητας, και όσον αφορά και τις επικουρικές συντάξεις και αυτές που έχουν κοπεί πάνω από τα 1.300 ευρώ».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει πιο γρήγορα την εν λόγω διάταξη για την καταβολή τους, εξήγησε ότι ένας ασφαλιστικός νόμος δεν είναι όπως οι άλλοι, αλλά πολύ πιο πολύπλοκος και πως αυτή τη στιγμή «τρέχουν» οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες και οι μελέτες επάρκειας των συντάξεων.

«Έχουμε δεσμευτεί όλοι στην κυβέρνηση ότι τα χρήματα θα επιστραφούν, πάντα συνδυαστικά με την δυνατότητα και την αντοχή της εθνικής μας οικονομίας. Δεν υπάρχουν λεφτά κ. Αυτιά κάπου μαζεμένα σε κάποιο συρτάρι και λέμε ‘’α τι ωραία θα τα μοιράσουμε’’. Είμαστε μια σοβαρή κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Βρούτσης: Δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας -Παραμένει ίδια η εθνική σύνταξη

Ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων ενώ σχετικά με την εθνική σύνταξη, δήλωσε ότι «παραμένει ίδια». Είπε ότι μακροχρόνια επιδίωξη της κυβέρνησης, είναι να εκδίδονται ηλεκτρονικά όλες οι συντάξεις. «Μακροχρόνια επιδίωξή μας, είναι να δίνονται ηλεκτρονικά τα πάντα. Κάποια στιγμή να φτάσουμε όλες οι συντάξεις να δίνονται ψηφιακά, είτε λέγεται εφάπαξ, είτε λέγεται επικουρική, είτε κύρια σύνταξη. Είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε. Ξεκινάμε με την κύρια σύνταξη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.


View full είδηση

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

ας κάνω και την ερωτηση μου εδω ;;; δηλαδή αν εισαι ελ. επαγγελματιας και μισθωτός θα πληρώνεις δυο φόρες ασφαλεια ανεξαρτητα αν εχεις κέρδη ως ελ επαγγελματιας ;; τουλαχιστον τωρα πληρωνες μονο αν ειχες κέρδη ;;; θα μου πεις γιατι τοτε εχεις το γραφειο και δεν το κλείνεις ;;; οπως και να εχει τελικα ο βρουτσης ειναι  εχθρός του μηχανικού αν τελικα περασει κατι τετοιο ...φυσικα θα επιβιωσουν μονο τα μεγαλα ψαρια 

Δημοσιεύτηκε

Καλή η ερώτησή σου συνάδελφε. Την ίδια απορία έχω και εγώ. Όποιος έχει καταλάβει ας μας διαφωτίσει. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σωστά αν γνωρίζει κάποιος ή αν αναφέρεται σε κάποιο δημοσίευμα ας το γράψει ενημερωτικά.

Επίσης στην περίπτωση της δυσμενέστερης περίπτωσης, δηλαδή αν

29 minutes ago, george68 said:

θα πληρώνεις δυο φόρες ασφαλεια ανεξαρτητα αν εχεις κέρδη ως ελ επαγγελματιας

θα μας δίνεται τουλάχιστον η δυνατότητα να νοσηλευτούμε ή να προμηθευόμαστε τα φάρμακα με όποια ιδιότητα θέλουμε ? (είτε με την ιδιότητα του μισθωτού ή με αυτή του ελ. επαγγελματία) ? 

 

Edited by georgegaleos
Δημοσιεύτηκε

Αν κάποιος είναι και μισθωτός και ελεύθερος επαγγελματίας, θα πληρώνει τις εισφορές του ελεύθερου επαγγελματία με βάση το εισόδημα από το ελεύθερο επάγγελμα και θα πληρώνει το ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου με βάση τον μισθό του.

Δεν υπάρχουν διπλές εισφορές.

Δημοσιεύτηκε

Δεν το ξεκαθάρισε παιδιά το μόνο που είπε είναι ότι θα ισχύει ότι και τώρα με την παράλληλη ασφάλιση. Μόνο εικασίες για το τι θα γίνει αν υπάρχει ζημιά ή μηδενικά κέρδη μπορούμε να κάνουμε.

Δημοσιεύτηκε

Μήπως θυμάται κάποιος συνάδελφος, ο προηγούμενος νόμος στα πόσα χρόνια ασφάλισης και ποιο ηλικιακό όριο έλεγε ότι μπορείς να βγεις σε σύνταξη;

Οι κατηγορίες που έχουν κυκλοφορήσει (Α,Β, Γ κλπ) αφορούν κύρια σύνταξη για ελεύθερους επαγγελματίες  και σε αυτές δεν περιλαμβάνεται και το ΕΤΕΑΕΠ.

Σωστά έχω καταλάβει;

Δημοσιεύτηκε

Ναι, το ΕΤΕΑΕΠ, αν συνεχιστεί, θα είναι εξτρά. Αν ήταν μέσα και το ΕΤΕΑΕΠ θα είχαμε μείωση σε όλες τις κατηγορίες, ενώ τώρα έχουμε και μια αύξηση στην ελάχιστη.

Το αν θα συνεχιστεί και πόσο θα είναι δε μας το έχουν πει ακόμα.

Πάντως βλέπω ότι κάνανε 10 ευρώ σκόντο στις ελάχιστες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Δείχνουν δηλαδή να καταλαβαίνουν τον αντίκτυπο του εγχειρήματος.

Δημοσιεύτηκε
40 minutes ago, Pavlos33 said:

Οι κατηγορίες που έχουν κυκλοφορήσει (Α,Β, Γ κλπ) αφορούν κύρια σύνταξη

και για υγειονομική περίθαλψη (παροχές σε είδος και σε χρήμα)

[αν και μάλλον είναι αυτονόητο/περιττό να το επισημάνω]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.