Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση ταράτσα & Επιμερισμός εξόδων


Daphne24

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ζω σε πολυκατοικία με 4 ορόφους, κάθε όροφος και διαμέρισμα. Η πολυκατοικία είναι άνω των 40 χρόνων, μόνωση η ταράτσα δεν είχε ποτέ με αποτέλεσμα να πέσει κυριολεκτικά το ταβάνι σε δωμάτιο του σπιτιού μου (ρετιρέ). Ειδοποίησα τους ιδιοκτήτες στον 2ο και στον 3ο που εξαρχής δεν φάνηκαν να θέλουν να δώσουν ούτε δεκάρα αλλά καταλήξαμε στο να δίνουν έστω 50€ το μήνα. Εγώ το έφτιαξα άμεσα (γιατί κινδύνευα) και πληρώθηκαν όλα από εμένα. Ο ιδιοκτήτης του 1ου δεν έχει ζήσει ποτέ εκεί, δεν τον έχει δει κανείς ποτέ, ζει εξωτερικό. Πάντα το νοίκιαζε (ουσιαστικά καμία συμμετοχή σε μεγαλύτερα έξοδα), ο εκάστοτε ενοικιαστής πλήρωνε καθαριότητα και κοινόχρηστα (που είναι απειροελάχιστα ειλικρινά). Εδώ και 4-5 χρόνια έχει βάλει στο σπίτι συγγενή του χωρίς ενοίκιο που πληρώνει σπάνια καθαρίστρια και κοινόχρηστα (ύστερα από συστάσεις), κλέβει τα καθαριστικά της καθαρίστριας για να καθαρίσει το δικό της σπίτι (!!!!!!) τα οποία πληρώνουμε οι υπόλοιποι και δεν θέλω καν να συζητήσω περί συμπεριφοράς, καθαριότητας, κλπ.  Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει σε:

α. Μπορούμε ως συνιδιοκτήτες να κάνουμε κάτι στον ιδιοκτήτη του 1ου όσον αφορά στη μη συμμετοχή του σε κανένα έξοδο? 

β. Εγώ προσωπικά - αν δεν μου δίνουν οι λοιποί χρήματα για τη μόνωση - μπορώ να τους κάνω εξώδικο, έτσι? Δε θα ήθελα να φτάσω εκεί με τίποτα αλλά η μία από τις δύο οικογένειες έχει δώσει ως τώρα 100€ σε 4 μήνες και μάλιστα με ύφος τύπου ''θα δώσω όσα μπορώ κι άμα θέλω.  Άμα δε θέλω, θα σταματήσω να δίνω'' με περισσή μαγκιά.

γ. Και οι 3 όροφοι είμαστε απηυδισμένοι με τον 1ο.  Μπορούμε να κάνουμε κάτι νομικά?  Συζήτηση ούτε λόγος. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.