Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών με έγκριση εργασιών κατεδάφισης (άρθρο 106-Ν. 4495/17)


Recommended Posts

2 λεπτά πριν, ChristinaK said:

Καλησπέρα Venezia,είσαι σε άλλη επιλογή.Θα πας Τύπος αίτησης---->Άδειες και θα επιλέξεις Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών.

Thanks

Link to comment
Share on other sites

On 28/5/2021 at 9:43 ΠΜ, Roukat said:

Καλημέρα, αν έχω καταλάβει καλά υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:

1) αν κατεδάφισε κάτι μόνος του ο ιδιοκτήτης, χωρίς να του έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο ανέγερσης διατήρησης , το αγνοείς εντελώς.

2) αν κατεδάφισε κάτι μόνος του ο ιδιοκτήτης, αλλά του έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο ανέγερσης διατήρησης , πληρώνεις παράβολο στο Ν.4495/17 και καταθέτεις και κ΄'αποια αποδεικτικά για την κατεδάφιση

3) αν θέλει ο ιδιοκτήτης να το κατεδαφίσει με έγκριση εργασιών κατεδάφισης πάλι πληρώνεις παράβολο και εκδίδεις την έγκριση εντός 6 μηνών από την πληρωμή παραβόλου. Προφανώς δεν πληρώνει πρόστιμο ανέγερσης - διατήρησης ε?

Σωστά?

Εγκύκλιος Δ' /49581/2075/31-5-2019

Άρθρο 106

2. Κατεδάφιση

Είναι δυνατή η υπαγωγή στον ν.4495/2017 αυθαιρέτων κατασκευών προς κατεδάφιση με καταβολή του παραβόλου της παρ. ι του άρθρου 99, εφ' όσον δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση για την κατεδάφισή τους και προκειμένου να ισχύσουν και γι' αυτές οι ρυθμίσεις του νόμου περί διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων. Η υπαγωγή μπορεί να αφορά είτε κατασκευές που έχουν ήδη κατεδαφιστεί αλλά εκκρεμούν γι' αυτές πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, είτε κατασκευές που πρόκειται να κατεδαφιστούν. Στην περίπτωση που η κατεδάφιση έχει συντελεστεί δεν εκδίδεται σχετική έγκριση εργασιών, υποβάλλονται στοιχεία για την απόδειξη της κατεδάφισης και αντί προστίμου καταβάλλεται παράβολο πεντακοσίων (500) ευρώ. Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις κατεδαφίσεων δεν εξετάζεται η τήρηση των προϋποθέσεων του άρθρου 89 του νόμου, δεδομένου ότι έχει ή πρόκειται να προστατευθεί το περιβάλλον με την κατεδάφιση.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,εχει ξεκαθαριστει τελικα πως κατεδαφιζουμε ενα αυθαίρετο?Παει με εγκριση εργασιων η΄ με αδεια κατεδάφισης γιατι ο 4495 εχει δυο επιλογες, κατεδαφισμενα με το αρθρο 106 και επιλογη αδεια νομιμοποιησης/εγκριση κατεδαφισης.Σε πολεοδομια μου εκαναν παρατηρηση οταν κατεδαφισα με εγκριση εργασιων αυθαιρετο οπου δεν ειχαν βεβαιωθει προστιμα και τωρα που παω να κατεδαφισω αλλο αυθαιρετο με αδεια κατεδαφισης μου λενε οτι μπορω να παω με εγκριση εργσιων....στην ιδια πολεοδομια....

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, zoifot said:

Καλησπέρα,εχει ξεκαθαριστει τελικα πως κατεδαφιζουμε ενα αυθαίρετο?Παει με εγκριση εργασιων η΄ με αδεια κατεδάφισης γιατι ο 4495 εχει δυο επιλογες, κατεδαφισμενα με το αρθρο 106 και επιλογη αδεια νομιμοποιησης/εγκριση κατεδαφισης. σ.σ η ασάφεια προκύπτει από τον όρο "έγκριση κατεδάφισης" και όχι "έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισηςΣε πολεοδομια μου εκαναν παρατηρηση οταν κατεδαφισα με εγκριση εργασιων αυθαιρετο οπου δεν ειχαν βεβαιωθει προστιμα και τωρα που παω να κατεδαφισω αλλο αυθαιρετο με αδεια κατεδαφισης μου λενε οτι μπορω να παω με εγκριση εργσιων....στην ιδια πολεοδομια....

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα σας, θέλω να κατεδαφίσω διώροφο κτίριο με το αρθρο 106. Το ισόγειο είναι προ 83 και ο όροφος προ 2011. Να φτιάξω 2 ΦΚ ή ένα συγκεντρωτικό? Πρέπει όμως να επιλέξω και κατηγορία. Αν βάλω κατ. 5 δεν προχωράει. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην περίπτωση έκδοσης "Έγκρισης εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης" με το Άρθρο 106, Ν. 4495/17, μπορώ να δηλώσω προς κατεδάφιση ολόκληρο κτίριο, μαζί με νόμιμο τμήμα; Ή πρέπει να είναι όλο αυθαίρετο; Επίσης, αυτήν η Έγκριση, τι διάρκεια Ισχύος έχει;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα. Μπορεί κανείς συνάδελφος να μας διαθέσει ιδιωτικό συμφωνητικό κατεδάφισης κτηρίου (εργολαβία από Μηχανικό); Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι κάτι δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι η ανάληψη ευθύνης για τήρηση των μέτρων ασφαλείας. 

Επίσης, ο εργολήπτης θα πρέπει να έχει δηλώσει το σχετικό ΚΑΔ στην εφορία, και να διαθέτει τπυ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.