Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με αναθεώρηση άδειας


Marinakk

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας...θα ήθελα κάποιες συμβουλές καθώς βρίσκομαι σε πολύ δυσάρεστη θέση με την αναθεώρηση άδειας του οικοπέδου μου..ο μηχανικός μου με ενημέρωσε ότι έχει εκδοθεί η άδεια αλλά αρνείται να μου δώσει τον φάκελο,καθώς ζητάει εκβιαστικά  κ αλλά χρήματα (έχει πληρωθεί κανονικά κ με το παραπάνω...)Θα ήθελα να υποβάλλω κάποιες  ερωτήσεις ...πρώτον πως μπορώ να πάρω την άδεια καθώς με εκβιάζει ζητώντας μου παραπάνω χρήματα ;;;δεν παραιτείται από την αδειοδότηση...τι ενέργειες μπορώ να κάνω για να παραιτηθεί κ να το αναλάβει ένας άλλος μηχανικός ;;;έχω απηυδήσει !!!και δεύτερον ...το ποσό που  μου ζήτησε  είναι εξωφρενικό  για αναθεώρηση αδειας κ τώρα μου ζητάει κ αλλά χρήματα έξτρα..πως μπορώ να εξασφαλιστώ γιατί με έχει ήδη απειλήσει πως θα μου δημιουργήσει πρόβλημα με καταγγελίες αύριο μεθαύριο σχετικά με το οικόπεδο μου..με λίγα λόγια έχω πληρώσει εδώ κ 6-7 μηνες  και δεν έχω τίποτα απολύτως  στα χέρια μου...οποιαδήποτε πληροφορία η συμβουλή  είναι ευπρόσδεκτη !!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Για να φτάσεις στο στάδιο της άδειας σημαίνει ότι θα είχες κάνει κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο θα αναγράφονταν οι γενικοί και ειδικοί όροι της συμφωνίας καθώς και η αμοιβή την οποία θα έπρεπε να λάβει ο μηχανικός. Αν λοιπόν έχεις ένα τέτοιο συμφωνητικό και έχεις εξοφλήσει το μηχανικό τότε δεν θα υπάρξουν οικονομικές απαιτήσεις από πλευράς του.

Αν η άδεια έχει εκδοθεί μπορείς να την αναζητήσεις στην ΥΔΟΜ (αν μιλάμε για άδεια πριν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος αδειών) αλλιώς μπορείς να κοιτάξεις εδώ αλλά θα χρειαστεί να γνωρίζεις κάποιους αριθμούς. Ενδεχομένως να σε βοηθήσει η ΥΔΟΜ σε αυτό αν πας εκεί με την ταυτότητά σου. 

Από κει και πέρα για την δυστροπία του μηχανικού σου να μην σου παραδώσει τα σχέδια και εφόσον η άδεια εκδόθηκε ηλεκτρονικά, ζήτησε από την Υ.ΔΟΜ μήπως μπορεί μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος να σου δώσει κωδικούς σχεδίων ώστε να τα κατεβάσεις στον υπολογιστή σου μετά σε pdf και από εκεί να τα εκτυπώσεις και σε χαρτί όποτε θέλεις.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα 

ευχαριστω για την αμεση απάντηση !απλα θα ήθελα να διευκρινήσω πως δεν υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό παρά μόνο μια  γραπτή προσφορά με ε μέιλ που μου ανέφερε ανάλογα τι εργασίες θα χρειαστούν το ποσό που αντιστοιχεί ..έχει γίνει τραπεζική κατάθεση στο 100% από μεριάς μου χωρίς καμία ανταπόκριση από τον μηχανικό..θέλω να σταματήσω την όποια συνεργασία μου παρόλο που θα χάσω χρήματα ..πως μπορώ να απαιτήσω την παραίτηση του κ να το αναλάβει άλλος μηχανικός ;;αυτός δεν παραιτείται λέει κ μου ζητάει μόνο χρήματα..

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

...Αν λοιπόν έχεις ένα τέτοιο συμφωνητικό και έχεις εξοφλήσει το μηχανικό τότε δεν θα υπάρξουν οικονομικές απαιτήσεις από πλευράς του.

....

 

Να συμπληρώσω στις σωστές επισημάνσεις του Παύλου.

 

Αν δεν έχετε κάνει όμως ιδιωτικό συμφωνητικό και του είχες αναθέσει τότε μπορεί να απαιτήσει δικαιωματικά τις ελάχιστες προβλεπόμενες αμοιβές και για το ΤΕΕ για το έργο που είχε αναλάβει.

Χωρίς να γνωρίζουμε και δεν μας αφορά κάν να γνωρίζουμε τι σας ζητά κι αν ή μη εξωφρενικό το ποσό, τσέκαρε πρώτα με βάση τις επίσημες αμοιβές που έχει και το ΤΕΕ αλλά η νομοθεσία για ελάχιστες αμοιβές μηχανικών σε τι ποσό είναι. Μπορεί να εκπλαγείς.

 

Το θέμα κλειδώνει διότι αφορά αντιδικία προσωπική δική σας με Μηχανικό. Δεν γνωρίζουμε και δεν μας αφορά να κάνουμε δικαστήρια με την άλλη πλευρά που την κατηγορείς ως εκβιαστές κλπ.

Μιλάτε με ΥΔΟΜ, με ΤΕΕ και πιθανά με άλλο συνάδερφο Μηχανικό της εμπιστοσύνης σας και αν δεν βγάλεις άκρη πας σε δικηγόρο.

Σε κάθε περίπτωση όμως εάν και εφόσον η Άδεια έχει εκδοθεί μπορείς χωρίς κανένα πρόβλημα να πάρεις όλο το περιεχόμενο και τις μελέτες του φακέλου. Αντίγραφα και σε ψηφιακή μορφή.

Είναι δικός σου.

Οι οικονομικές διαφορές σας είναι άλλο ζήτημα και θα λυθεί διαφορετικά ακόμα κι αν χρωστάς ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.