Margarita Afentaki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2019 (edited) (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλημέρα σας, Θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση και όποιος ξέρει ας μου απαντήσει σας. Μένω σε ένα σπίτι με ενοίκιο και κάθε χρόνο έχω πρόβλημα με τα καλοριφέρ νομίζω ότι κάτι έχει κάνει ο ιδιοκτήτης. Σήμερα που άνοιξαν πρώτη μέρα δεν λειτουργούν εκτός από ένα σώμα το οποίο είτε ανοίξω το θερμοστάτη είτε όχι αυτό είναι χλιαρό υποτίθεται ότι έχουμε αυτόνομο λεβητακι ο καθένας άρα εμείς αποφασίζουμε ποτέ θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά! Επίσης εγώ το αφήνω στάνταρ στους 23 βαθμούς είναι φυσικό και μου έχουν πει ότι είναι καλύτερα έτσι, πως είναι δυνατόν μια να καίνε τα σώματα και μια να είναι παγωμένα? Δεν θα έπρεπε να είναι χλιαρά? Και πάντα κάποια σώματα. Τι έχετε να μου πείτε? Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Edited Δεκέμβριος 3 , 2019 by Pavlos33
Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 εξαέρωση έκανες? οι σωλήνες που διέρχονται απο το διαμέρισμα σου είναι ζεστοί?
Arche Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Καλημέρα, πιστευω σε κάποια σώματα μπορεί να μην έχεις βάλει το διακόπτη στο "on". Μπορεί στο λεβητάκι σου να θέλει να ανοίξει κάποια βαλβίδα προκειμένου να λειτουργούν και τα άλλα. Τους 23 βαθμούς εγώ τους θεωρώ πολύ, εκτός αν είσαι πολύ άνθρωπος που κρυώνει Συνήθως η θερμοκρασία ρυθμίζεται μεταξύ 19 και 21 βαθμούς κελσίου. Τον διακόπτη καλά κάνεις που τον αφήνεις στο 23, θα πρέπει να μην αερίζεις όμως πολύ ώρα και επίσης το σπίτι να έχει καλή μόνωση, γιατί διακόπτης στο 23. Καλύτερο βάλε το 21, λεω εγώ. Και περιβαλλοντικά θα συνεισφέρεις περισσότερο και θα το βρεις μπροστά σου, γιατί όλοι αν ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία των χώρων μας να μην δροσίζουμε πολύ το καλοκαίρι και να μην θερμαίνουμε πολύ το Χειμώνα, έμεσα συνλειτουργούμε ώστε λιγότερη ενέργεια να εκλύεται στο περιβάλλον και έτσι του χρόνου και τα επόμενα χρόνια (προσπαθούμε) να μην έχουμε πολύ ζεστά καλοκαίρια και πολύ ψυχρούς χειμώνες.
georges81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 1. εξαερωση εαν χρειαζεται. 2. τσεκαρεις τους διακοπτες των σωματων ειτε καμια φορα αν ειναι πολυ ανοιχτοι μπορει να μην πηγαινει αρκετο νερο στο επομενο σωμα οποτε αυτο να ειναι κρυο. μπορει επισης να ειναι ακ πολυ κλειστοι. 3.τσεκαρισμα της πιεσης του κλειστου κυκλωματος. 4.τσεκαρισμα δοχειου διαστολης.
stayros Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 (edited) Ότι είπε ο georges81 συν έλεγχος ότι ο κυκλοφορητής λειτουργεί όταν ανέβει η θερμοκρασία στο λέβητα. Edited Δεκέμβριος 4 , 2019 by stayros
georges81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 ορθον το ξεχασα αυτο. Υπόψιν καμιά φορά μας γελάει ο κυκλοφορητής μπορέι να ακούγεται οτι δουλεύει αλλά η φτρωτή μέσα να μήν δουλεύει. Αν κ νμζ σε περίπτωση π έχουμε θέμα με τον κυκλοφορήτή δν θα ζεσταίνουν ούτε οι σωληνώσεις πάνω από αυτόν.
stayros Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 ζεσταινονται αργα με φυσικη κυκλοφορια κ μπορει να σε ξεγελασει.
Sw0rdf1sh Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2019 1ο θέμα - Μονάδα παραγωγής. Τι λέβητας; Λειτουργεί κανονικά; Μία τελείως κρύα, μία τελείως ζεστά μήπως υπάρχει θέμα με την εντολή από το θερμοστάτη έως το λέβητα; Μήπως υπάρχει θέμα με το λέβητα; Γιατί εάν η μονάδα παραγωγής λειτουργεί, όπως σου λέει ο @stayros εξαιρετικά αργά το νερό που ζεσταίνεται κυκλοφορεί. Εδώ λέμε τελείως κρύα; Δε λειτουργεί κάποιες φορές ο λέβητας; 2ο θέμα - Δίκτυο διανομής - Αυτοματισμός. Λειτουργεί ο κυκλοφορητής; Όταν λες ότι είσαι αυτόνομος στο λέβητα έχεις και δικό σου δίκτυο ανεξάρτητο; Τη διαδρομή υπάρχει στο δίκτυο διανομής; Είσαι πχ στο 2ο όροφο και είναι στο υπόγειο ο λέβητας (1 όροφο κάτω από το ισόγειο). Το δίκτυο διανομής είναι μονωμένο; Η σωλήνα ζεστή στον όροφο; 3ο θέμα - Ιδιοκτησία - τερματικές (τα σώματα). Βρίσκονται 2, 3 ή περισσότερα σώματα σε σειρά συνδεδεμένα στον ίδιο κλάδο; Όπως σου λέει ο @georges81 μήπως όλο το θερμικό φορτίο "καταναλώνεται" στο 1ο σώμα που συναντά (ας πούμε είσοδος στους 85οC) και έπειτα δεν φτάνει για την κάλυψη του κλάδου (ας πούμε έξοδος 65οC προς το 2ο σώμα). Το 2ο σώμα όμως πρέπει να το συναντάς χλιαρό. Γράφεις μόνο κάποια σώματα. Δηλαδή το 1ο χλιαρό, τα άλλα τελείως κρύα; Η λύση του @georges81 ορθή και γρήγορη εφόσον: Η μονάδα παραγωγής λειτουργεί και αυτοματισμοι (κυκλοφορητές, ηλεκτροβάνες) λειτουργούν επίσης. Το δίκτυο διανομής "μεταφέρει" το παραγόμενο φορτίο έως το διαμέρισμα. Επίσης δηλαδή λειτουργούν κυκλοφορητές, υπάρχει ένα φυσιολογικό δίκτυο (σε μέτρα) κ.α. Οι τερματικές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε αυτό το παραγόμενο κέρδος από τη μονάδα παραγωγής να κυκλοφορεί στο δίκτυο διανομής και έπειτα από τις απώλειες του δικτύου να αποδίδεται μέσω των κλάδων (αναλόγως των απαιτήσεων του κάθε χώρου πχ Υ/Δ, w.c.) στις τερματικές. Και έπειτα και από τις απώλειες των τερματικών (από 10-20%) να αποδίδεται ως θερμικό φορτίο στο χώρο. Εάν ναι εγκαταστάτη ο οποίος σίγουρα θα κάνει αν όχι όλα κάποια από όσα λέει ο george81. Εάν όχι συμβουλεύεσαι μηχανικό στην περιοχή σου για μια αυτοψία στο χώρο. Κατά προτίμηση μηχανολόγο.
Margarita Afentaki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2019 On 4/12/2019 at 3:02 ΠΜ, Didonis said: Εξαέρωση κάνω. Όσο για τους κυκλοφορειτες δεν έχω πρόσβαση. Δεν μας επιτρέπει ο σπιτονοικοκυρης! Αν το βάλω στους 20 το δωμάτιο του μωρού είναι παγως. Ενώ το σαλόνι κάνει ζέστη. Το πρώτο σώμα είναι πολύ ζεστό και το δεύτερο χλιαρο και τα επόμενα παγωμένα. Θα ήθελα δε να μάθω πως γίνεται η αντιστοιχία για το τι πληρώνει ο καθένας?
Sw0rdf1sh Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2019 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2019 Κατανομή δαπανών κεντρικής θέρμανσης. Πρακτικά ο μηχανικός στην άδεια έχει υπολογίσει τις απώλειες του κάθε διαμερίσματος και μπακαλίστικά δίνετε όλοι ένα στάνταρ ποσό (πάγια έξοδα είτε καίτε είτε όχι) και την αναλογία του πετρελαίου που κάψατε. Αναλογικά για το κάθε διαμέρισμα με τις ώρες που έκαψε ο καθένας ή με τα χιλιοστά εφόσον καίει για όλους ταυτόχρονα σε περιπτώσεις χωρίς αυτονομία. Αυτά σε κοινό σύστημα λέβητα (είτε με αυτονομία και τις ώρες, είτε με τα χιλιοστά χωρίς αυτονομία). Εδώ λες έχετε αυτόνομο λέβητα ο καθένας. Μπορεί και όχι όμως; Σίγουρα 1 δεξαμενή πετρελαίου απ' ότι καταλαβαίνω όταν λες τι πληρώνει ο καθένας. Το λογικό είναι ότι πρέπει να ξέρεις τι πληρώνεις και για ποιο σύστημα (πχ αν είναι αυτόνομο βεβαιώνεσαι ότι είναι όντως έτσι, αν είναι κοινόχρηστο μπορείς να δεις την κατανομή δαπανών. Άλλωστε πληρώνεις με βάση αυτήν). Αν είσαι σε κοινόχρηστο σύστημα έχεις και εσύ υποχρεώσεις, πρέπει και αυτό να δουλεύει ορθά, έχεις και δικαιώματα δηλαδή. Δεν χρειάζεται να έρθεις σε αντιπαράθεση με κανέναν (λες δεν σου αφήνει πρόσβαση στο λέβητα). Βρίσκεις ένα συνάδελφο στην περιοχή σου να ελέγξει για λογαριασμό σου, από κοντά το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας που σου νοικιάζει ο ιδιοκτήτης. Νομίζω είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου όταν πληρώνεις κάτι να μπορείς να βεβαιωθείς πως ότι πληρώνεις είναι αυτό που σου λένε. Επειδή όμως δεν έχεις τις τεχνικές γνώσεις για κάτι τέτοιο καλείς κάποιον που τις έχει για λογαριασμό σου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα