Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρομόνωση εδαφόπλακας


cara

Recommended Posts

καλημέρα και χρόνια πολλά. πρόκειται για μια βάση για προκατασκευασμένο σπίτι, λόγω κλίσης του εδάφους και για οικονομικούς λόγους αντί για radie εγιναν πεδιλοδοκοί και πλάκα. λόγω ύψους ( περίπου 2μ ) και επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν θα γίνει σωστή συμπύκνωση όλη η πλάκα θα οπλισθεί κανονικά. Λόγω οικονομικής διαφωνίας εργολάβου - ιδιοκτήτη μέρος της πλάκας θα ακουμπάει σε μπαζωμένα χώματα και η υπόλοιπη θα καλουπωθεί κανονικά. θέλω να ρωτήσω εαν είναι απαραίτητο να τοποθέτηθούν πλάκες τύπου dow και νάυλον για την υγρομόνωση και θερμομόμνωση της εδαφόπλακας.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Αν το κάνεις είναι φυσικά καλύτερα από την περίπτωση να μην το κάνεις. Το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό (αν και το κόστος για συμβατική κατασκευή δεν είναι και πολύ μεγάλο) και επίσης εξαρτάται και από το αν η κατασκευή είναι μέσα σε νερά και αυξημένη υγρασία.

Link to comment
Share on other sites

Θερμομόνωση προφανώς και δεν χρειάζεσαι διότι η θερμοκρασία του εδάφους διατηρείται καθ' όλο το χρόνο σε ικανοποιητικά επίπεδα και ως εκ τούτου είναι εκ του περισσού. Το ναύλον βάλτο, δεν έχεις να χάσεις τπτ.

 

Συμφέρει όμως οικονομικά να αφήσει ο μπετατζής τα ξύλα του θαμμένα παρά να μπαζώσεις και το υπόλοιπο ώστε το χώμα να χρησιμοποιηθεί ως "ξυλότυπος";

Link to comment
Share on other sites

cara γιατί είσαι σίγουρη ότι συμπικνωση δεν θα είναι αποτελεσματική?

dow είναι περιτό ναυλον θα βοηθήσει παρα πολυ.

αυτό που προτείνει ο nic είναι το καλυτερο. τα μπάζα να χρησιμοποιηθούν ως "ξηλότυπος".

μπορείς επίσης να ρίξεις στο betton της πλάκας ένα προσμικτο αδιαβροχοποίησης έτσι ώστε να αποκτήσεις σκυρόδεμα μειωμένης υδατοπερατότητας .

 

τέλος για να μειώσεις τις απώλειες σκυροδέματος που θα ωφείλωνται κυρίως στην ΜΗ επίπεδη επιφάνια του χώματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά μηχανήματα μικρής κλίμακας όπως συμπιεστές χώματος και "οδοστρωτηράκια"

για να συμπιέσεις το χώμα οσο περισότερο γίνεται και στο τέλος να χρησιμοποιήσεις μια λεπτή στρώση 3αλφα.

βέβαια η συμπίεση με μηχανικά μέσα+3αλφα αγορά και διάστρωση είναι πολύ πιθανό να σου στοιχίσει περισότερο από το παραπάνω betton που ίσως θα χρειαστείς λόγω ανωμαλίας τησ επιφάνειας.

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. nic έχουμε αφήσει τρύπα στο τοιχίο για την αφαίρεση του ξυλότυπου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.