Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενοικίαση ακινήτου ΟΕ


Κώστας2020

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω εάν μια εταιρία ΟΕ που βρίσκεται σε εκκαθάριση και η οποία έχει χρέη προς τράπεζες, στην οποία εταιρία ανήκει ένα κτήριο, μπορεί ένα μέλος της εταιρίας ή συνεργασία μελών να ενοικιάσει το ποσοστό του/της αντίστοιχα με προσωπικό όφελος τα έσοδα απο την μίσθωση ή θα πρέπει απαραίτητα αυτά να πηγαίνουν προς εξόφληση των χρεών και εκκαθάριση της εταιρίας; Επίσης εφόσον αυτό το κτήριο είναι ενιαία οικοδομή, γίνεται το κάθε μέλος να ορίσει απο μόνο του ποιο κομμάτι του κτηρίου (σύμφωνα με το ποσοστό που έχει στην εταιρία βέβαια) να χωρίσει και να μισθώσει σε τρίτο; Και εάν κάποιο μέλος της ΟΕ δεν συμφωνεί με τα παραπάνω , μπορεί νομικά να σταματήσει κάθε εκμετάλλευση του ακινήτου;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Κώστας2020 said:

...

θα ήθελα να ρωτήσω εάν μια εταιρία ΟΕ που βρίσκεται σε εκκαθάριση και η οποία έχει χρέη προς τράπεζες, στην οποία εταιρία ανήκει ένα κτήριο, ....

παρ ότι το ερώτημα σου έχει και κτήριο, αφορά ερώτημα προς Λογιστές έμπειρους σε ζητήματα εταιρείας με πάγια κτηρίων και όχι Μηχανικούς.

Νομίζω πως πρέπει να δώσεις τα δεδομένα σου σε Λογιστη και να το δεις μαζί του.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Υποθετω οτι η εταιρια αυτη,  ειναι σε εκκαθαριση, λογω ληξης του χρονου διαρκειας/λογω καταγγελιας απο εναν συνεταιρο/λογω συμπεφωνημενης λυσης ή αλλους λόγους.

Στα εταιρικα, παντοτε γραφεται - συνηθως στο τελευταιο αρθρο- ποιοι οριζονται εκκαθαριστες κατα τις ανω περιπτωσεις και τι ενεργειες δικαιουνται  να κανουν.

 Θεωρω,   οτι,   εκμισθωσεις ακινητων απο εκκαθαριστη δεν γινονται, διοτι δεν ειναι στα πλαισια της "εκκαθαρισης" που σημαινει  καταμετρηση ενεργητικου/παθητικου, διανομη μεταξυ των συνεταιρων κλπκλπ.

[εν τελει ολες οι πραξεις κρινονται απο τα Δικαστηρια]

δες τα ΠΜ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.