Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη σε διατηρητέο & υποχρέωση δημιουργίας θεσ.στάθμευσης?


Recommended Posts

Γνωριζει κανεις εαν υπαρχει απαλλαγη απο την δημιουργια θεσεων σταθμευσης σε τετοια περιπτωση? Πιο συγκεκριμενα προκειται για οικοπεδο ~300τμ με 1 μικρο ισογειο κτισμα στην προσοψη, συνολικου εμβαδου 70τμ ερειπωμενο το οποιο εχει χαρακτηριστει διατηρητεο. Στο οικοπεδο υπαρχει μεγαλη περισεια συντελεστη και δυνατοτητα προσθηκης νεου κτιριου κατ'επεκταση στον πισω ακαλυπτο χωρο και σε αποσταση απο το ηδη υπαρχον διατηρητεο, αλλα υπαρχει προβλημα ως προς την δημιουργια θεσεων σταθμευσης λογω δυσκολιας προσβασης στον πισω ακαλυπτο.

Link to comment
Share on other sites

http://www.domiki.gr/kpn/text_3d/0.htm#310

 

Αρθρον-310

(Αρθ-1 Ν-960/79, Αρθ-1 Ν-1221/81)ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΧΣΑ)

1. Για την ανέγερση των κτιρίων επιβάλλεται η εκπλήρωση των κατά τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου υποχρεώσεων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Από τις παραπάνω υποχρεώσεις απαλλάσσονται:

α) Ανεγειρόμενα κτίρια ή προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια για τα οποία έχει εκδοθεί μέχρι την 25-8-79 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν-960/79) νόμιμα οικοδομική άδεια χωρίς την επιβολή των υποχρεώσεων του κεφαλαίου αυτού. Το συνολικό εμβαδόν των νέων κτιρίων ή προσθηκών που απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις του κεφαλαίου αυτού μπορεί να φθάνει μέχρι το όριο των 200 τμ, όπως ιδικότερα ορίζεται από τα π δ/τα των παρ.7 και παρ.8 του παρόντος άρθρου.

β) Τα παραδοσιακά κτίρια που αναστηλώνονται, εφόσον με την αναστήλωση το κτίριο επαναφέρεται στην αρχική του μορφή.

δες και εδώ μήπως σε ενδιαφέρει

http://www.domiki.gr/kpn/text_3d/0.htm#312

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την βοηθεια.

Εαν δηλαδη καταλαβα καλα, στην περιπτωση μου, για προσθηκη νεου κτιριου κατ'επεκταση επιφανειας μεχρι 200τμ δεν απαιτειται η δημιουργια ΧΣΑ. Εαν ομως θελω να κατασκευασω κτιριο προσθηκης επιφανειας 450τμ τι γινεται?

Επιπλεον το εν λογω οικοπεδο ειναι αρτιο κατα κανονα αλλα εχει προσωπο σε οδο πλατους 5μ (δηλαδη <7,5μ) αυτο προσφερει την δυνατοτητα εξαγορας των οποιων επιπλεον ΧΣΑ απαιτουνται για την επιπλεον των 200τμ επιφανεια κτιριου προσθηκης? Μεχρι τωρα γνωριζα οτι μονο τα αρτια κατα παρεκκλιση οικοπεδα εχουν δικαιωμα εξαγορας.

Link to comment
Share on other sites

δεν γνωρίζω ακριβώς

καλύτερα να ρωτήσεις στην τοπικη πολεοδομία

και αν μπορείς ενημέρωσέ μας γιατί και εμένα με ενδιαφέρει το θέμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.