Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγραέριο σε επαγγελματικό μαγειρείο και αερισμός - ΚΥΑ 31856/2003


kpahtas

Recommended Posts

Σε καφε-σνακμπαρ υπάρχουν εγκατεστημένες φιάλες προπανίου (2) σε χώρο κουζίνας, ο οποίος πληρεί τις διαστάσεις όγκου κλπ, υπάρχει σύστημα αυτόματης ανίχνευσης υγραερίου με πίνακα και 3 ανιχνευτές, αυτό που δεν υπάρχει όμως είναι τα ανοίγματα φυσικού αερισμού ή  τεχνητού που προβλέπονται στην 31856/2003. Υπάρχει μόνο ένας αεραγωγός που προσάγει αέρα για την καύση στη χοάνη. Να σημειωθεί επίσης ότι η κουζίνα, αν και βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο, επικοινωνεί με τον κύριο χώρο του μπαρ και των τραπεζοκαθισμάτων,  μέσω μόνιμου ανοίγματος πλάτους 90cm και ύψους 2.20, στο οποίο άνοιγμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΡΤΑ.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1) Στην περίπτωση αυτή λόγω της επικοινωνίας, λογίζεται μόνο ο χώρος της κουζίνας ως χώρος εγκατάστασης των φιαλών σαν όγκος ή ολόκληρο το μαγαζί;

2) Στην κουζίνα είναι λίγο τεχνικά δύσκολο να κατασκευαστούν τα ανοίγματα αερισμού που απαιτούνται. Θα μπορούσε αν λογιστεί ολόκληρο το μαγαζί ως χώρος εγκατάστασης των φιαλών και , να καλυφθούμε από τον τεχνητό εξαερισμό του καταστήματος ως προς την ΚΥΑ 31856/2003;

3) Στην περίπτωση εγκατάστασης των φιαλών σε εξωτερικό χώρο και όδευσης των σωληνώσεων στην κουζίνα (τηρουμένων πάντα των απαιτήσεων της ΚΥΑ31856/2003), θα απαιτείται στην κουζίνα αερισμός; Από όσο γνωρίζω όταν τα προπάνια μπαίνουν έξω δεν θέλει καν ανίχνευση εντός της κουζίνας και στην ΚΥΑ31856/2003 αναφέρει απαιτήσεις αερισμού για τους χώρους εγκατάστασης των φιαλών και όχι κατανάλωσης υγραερίου

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 Γενικά έτσι όπως τα γράφεις είναι κάπως δύσκολο να το αντιληφθώ χωρίς να το δω

1. Εγώ (έτσι όπως τα αναφέρεις εσύ) θα λόγιζα για όγκο το χώρο της κουζίνας (όχι και τη σάλα) Υποτίθεται πως διαχωρίζεται ''κάπως΄΄

2. Νομίζω πως όχι. Απαιτούνται δύο ανοίγματα και πρέπει να γίνουν ή φυσικά ή με τεχνητό αερισμό ξεχωριστά για αυτή τη δουλειά

3. Όχι. Αερισμός απαιτείται στο χώρο των φιαλών και μόνο όταν αυτές βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο

Ελπίζω να βοήθησα...

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Θεωρώ ότι πάνω κάτω συμφωνούμε. Με απλά λόγια αν δεν μπορείς να κατασκευάσεις αερισμό στην κουζίνα βάζεις τις φιάλες έξω και τελείωσες. Αν και αυτό το βρίσκω λίγο οξύμωρο, να έχεις κατανάλωση υγραερίου σε μια κουζίνα χωρίς εξαερισμό και χωρίς ανίχνευση υποχρεωτικά

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.