Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το πρώτο περιφερειακό λιμάνι που θα οδηγηθεί προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί είναι η πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο ιδιώτης επενδυτής θα ελέγχει το management και το σύνολο των δραστηριοτήτων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η κοινοπραξία των αμερικανικών εταιρειών SSA Marine και Black Summit Financial, με την αρωγή της ελληνικής Goldair θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Γιατί προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο το 2018 είχε κύκλο εργασιών 718.000 ευρώ και κέρδη 72.500 ευρώ, απασχολώντας 7 άτομα προσωπικό; Το metaforespress.gr αναλύει…

Γεωπολιτικής / στρατιωτικής και ενεργειακής σημασίας το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνει γεωπολιτικά / στρατιωτικά συμφέροντα. Σύμφωνα με διπλωματικούς αναλυτές, ο αμερικανικός παράγοντας μπορεί να χρησιμοποιήσει την Αλεξανδρούπολη για μεταφορές στρατιωτικού υλικού στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Μάλιστα, εάν τα αμερικανικά σχήματα αποκτήσουν και τα λιμάνια της Καβάλας και του Βόλου δημιουργούν ένα «αμερικανικό τόξο», «αποφεύγοντας» το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο οποίο δραστηριοποιούνται ρωσικά συμφέροντα.

Επίσης, εάν αναβαθμιστεί η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με τα λιμάνια του Μπουργκάς και της Βάρνας της Βουλγαρίας, τότε θα μπορούσε ο σιδηροδρομικός αυτός διάδρομος να αποτελέσει ικανοποιητική εναλλακτική διαδρομή της διάσχισης των στενών του Βοσπόρου για συγκεκριμένους τύπους φορτίων, αποφεύγοντας την Τουρκία.

Στα ενεργειακά, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης γειτνιάζει με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) και την όδευση του κάθετου συνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB).

Παράλληλα, αποτελεί το επίκεντρο των σχεδίων για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βαλκανική, μέσω της προωθούμενης κατασκευής πλωτού σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από αμερικανικά και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα (η Gastrade σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία πλωτό σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στα ανοικτά της Αλεξανδρούπολης).


View full είδηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.