Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία σχετικά με φωταγωγό, μπαλκόνι κ τζαμαρία


Recommended Posts

καλησπέρα, δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να μ λύσει μια απορία ή αν δεν γνωρίζει να με παραπέμψει κάπου αλλού. Στις φωτογραφίες όπου έχω ανεβάσει φαίνεται το οικόπεδο (μέσα σε αυτό υπαρχουν αυτοκίνητα την ώρα της λήψης) όπου θέλω να χτίσω μια μικρή οικογενειακή κατοικία(2 ορόφους). Πήγα με τον μηχανικό «μου» στο σημείο όπου με πληροφόρησε ότι  η πολυκατοικία διπλά έχει μπαλκόνια που ΅«κοιτάζουν» στο οικόπεδο μου κ γι αυτό το λόγο πρέπει να αφήσω 5 μετρά απόσταση απο αυτήν την πλευρά. Με λίγα λόγια να χασω το μισο οικόπεδο. Λέω δεν παίζει κάτι έγινε εδώ. Εκατσα κ κοιτούσα το διπλανό κτήριο κ διαπίστωσα ότι 1ον δεν είναι μπαλκονια αλλα λωρίδες τσιμέντου(ας μ επιτραπεί η έκφραση) όπου έγιναν για να φτιαχει το κομμάτι εκείνο ως φωταγωγός για όταν χτιζόταν ένα οίκημα στο δίπλα χωράφι(έτσι φαντάζομαι κ θέλω να είναι :-P). Επίσης στις φωτό φαίνεται ότι στον 1ο όροφο υπάχουν κάγκελα αλλά πουθενα δεν έχει πόρτα για να βγεις σε αυτά. Στον 1ο όροφο φαίνεται ότι υπάρχει πάτωμα αλλα δεν ξέρω μήπως αυτό το πάτωμα είναι η πλάκα του ορόφου κ το ταβάνι του ισογείου κ όχι πάτωμα μπαλκονιου; Ακόμη, η τζαμαρία κ η πόρτα που έχει το μαγαζί στη μεριά του οικοπέδου είναι νόμιμη; ή την έκανε ο τύπος γιατί τόσα χρόνια δεν ασχοληθήκαμε με το οικόπεδο και άρχισε να το εκμεταλλεύεται ο επιχειρηματίας κάνοντας κιόλας κατασκευή με λαμαρίνα και πόρτα στο οικόπεδο.Γιατί το είδε κ αυτό ο μηχανικός κ μ λεεί ρε συ εδώ ο άλλος εχει μουτρα σε σένα κ μάλιστα μ είπε να πάω στην πολεοδομία να ρωτήσω. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν έχει παρανομήσει ο επιχειρηματίας, έτσι κ αλλιως τόσα χρόνια κανείς δεν πάτησε εκει. Αυτό π με καίει είναι αν μπορώ να χτίσω. οπότε ρωτάω 1ον ειναι φωταγωγός ή μπαλκόνι; 2ον στο ισόγειο προς την πλευρά του οικοπέδου πρεπει να εχει τζαμαρία ή τούβλα 3ον αν ήταν να βγάλουν «μπαλκόνι», τζαμαρία κ πόρτα στο ισογειο δεν θα είχαν βάψει όλη την πλαινή μεριά όπως έκαναν με το μπροστά κ το πίσω μέρος του οικήματος; 4ον υπάρχει περίπτωση να έκανα την τζαμαρία κ την πόρτα κ μετά να το νομιμοποίησαν;

 

 

2.png

3h.png

4h.png

Edited by Διομηδης
λάθος σειράς φωτογραφιών.
Link to comment
Share on other sites

Με φωτογραφίες και χωρίς τοπογραφικό και θέση ακινήτου για να γνωρίζουμε αν είναι πρώην συνεχές σύστημα δόμησης ή όχι το Οικοδομικό σας τετράγωνο δεν μπορεί να βγει άκρη φυσικά και ότι ειπωθεί έτσι και άνευ αυτοψίας θα είναι γενικής φύσης και πιθανά να μη αφορά το γεωτεμάχιο σας.

Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν όπου έχεις κοινό όριο ιδιοκτησίας με τον όμορο οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις στην επιλογή θέσης δόμησης του δικού σου είναι ή κολλάς κι εσύ στο όριο του οικοπέδου σου που είναι το κοινό σας όριο ή αφήνεις απόσταση Δ. όπου απόσταση Δ είναι 3μ + ποσοστό από το τελικό ύψος του κτιρίου σου.

Εξ αποστάσεως και με τα ελάχιστα δεδομένα της φωτογραφίας ο όμορος εκεί έχει αφήσει φωταγωγό στα σχέδια της οικοδομικής του άδειας και μετά έκανε και αυθαιρετάκι κάγκελο και μπαλκόνι. Του το κλείνεις κανονικά με την δική σου δόμηση αν οι άνω προϋποθέσεις δεν έχουν κάποια ειδική κατάσταση που δεν γνωρίζω.

 

Σου συνιστώ να αναθέσεις το θέμα σου σε Μηχανικό ή Τεχνικό Γραφείο με εμπειρία σε Πολεοδομικές Μελέτες να σου βγάλει τις βέλτιστες θέσεις ή και συνδυασμούς για την μέγιστη αξιοποίηση του ακινήτου σου.

Είναι από τα εύκολα ερωτήματα  αυτό (αρκεί φυσικά ή πλευρά που δείχνεις στην φωτογραφία να είναι όριο και του δικού σου οικοπέδου και όχι κάποιος δημόσιος δρόμος ή κάποια συμβολαιογραφικά κατοχυρωμένη δέσμευση διέλευσης) αλλά είναι το Α για να ξεκινήσεις για το οτιδήποτε.

 

 

(Το θέμα θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Βαση του συμβολαίου το οικοπεδο είναι αρτιο κ οικοδομήσιμο κατα παρέκκλιση. Ανεβαζω κ το τοπογραφικο οπου μεσα στο οικοπεδο εχει γραμμες κ νουμερα απο τον μηχανικό π πηγα. Καντε οτι δεν υπαρχουν οι γραμμες κ τα νουμερα. Βεβαια να πω οτι ο ανθρωπος μ ειπε πανε στην πολεοδομια για να εισαι σιγουρος με το τι εχει γινει με το 《μπαλκονι》 μηπως αλλαζει κατι κ μπορεις να κολλησεις πανω στο κτηριο.

 

(1) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το.

(2) Μην κάνεις παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. 

Pavlos 33

 

20200316_074549.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.