Chilon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Σύμφωνα με την παρ. Β1 του άρθρου 1 του από 23.2.1987 Π.Δ/τος (ΦΕΚ 166 Δ): Σε χώρους κατοικίας σε περιοχές αμιγούς κατοικίας «επιτρέπεται κατ' εξαίρεση να χρησιμοποιούνται χώροι κτιρίων κατοικίας για άσκηση επαγγέλματος συμβιβαστικού προς την κυρία χρήση του κτιρίου (ιατρεία κλπ.)». (ΦΕΚ 166Δ/87 από το elinyae.gr) Η παραπάνω κατ' εξαίρεση ρύθμιση αφορά τους χώρους κατοικίας, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος όπως ιατρού, δικηγόρου, μηχανικού, κοινωνιολόγου, δημοσιογράφου κλπ., σε τμήμα της κατοικίας εφ' όσον ασκούνται αποκλειστικώς υπό των ενοικούντων εις την κατοικία, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο 212/1999 Πρακτικό ΣτΕ: «ότι η χρήση του κτιρίου σε επάγγελμα συμβατό έχει προδήλως την έννοια της επαγγελματικής κατοικίας, υπό την έννοια ότι , τα περί ων πρόκειται επαγγέλματα ασκούνται αποκλειστικώς και αυτοπροσώπως υπό των ενοικούντων εις τους χώρους αυτούς, δια δε της ασκήσεως του επαγγέλματος δεν αναιρείται η κύρια χρήση του χώρου κατοικίας».
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 «ότι η χρήση του κτιρίου σε επάγγελμα συμβατό έχει προδήλως την έννοια της επαγγελματικήςκατοικίας, υπό την έννοια ότι , τα περί ων πρόκειται επαγγέλματα ασκούνται αποκλειστικώς και αυτοπροσώπως υπό των ενοικούντων εις τους χώρους αυτούς, δια δε της ασκήσεως του επαγγέλματος δεν αναιρείται η κύρια χρήση του χώρου κατοικίας». αυτό τι σημαίνει;;; πως η επαγγελματική στέγη με τη διέυθυνση της οικίας πρέπει να ταυτίζονται;;;; ----- ευχαριστούμε για την παραπομπή
Chilon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Όσα έγραψα, τα είχα βρει για μια υπόθεση οδοντιατρείου που είχα αναλάβει. Σ' εκείνη την περίπτωση ο τόπος εργασίας ήταν η οικία του (ή καλύτερα, στην οικία του), οπότε δεν έψαξα τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που η κατοικία ήταν αλλού. Η γνώμη μου είναι ότι σύμφωνα το πνεύμα της διάταξης, η χρήση κατοικία παραμένει, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέρος αυτής ως γραφείο. Αν (ας πούμε) ενδιαφερόμαστε για ιατρείο, τότε δεν γίνεται να υπάρχουν κλίνες γιατί τότε δεν μιλάμε για γραφείο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο site του επαγγελματικού συλλόγου που σε ενδιαφέρει. Στο ερώτημά σου θα απαντήσω (με μικρή επιφύλαξη) θετικά. Σε φώτισα, ε;:)
erling Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Η απόφαση 212/1999 του ΣτΕ, ήταν για να εξηγήσει τον όρο "συμβιβαστού" που υπάρχει στο ΦΕΚ? Δηλαδή σύμφωνα με το ΣτΕ, αν εγώ νοικιάσω έναν χώρο σαν κατοικία, μπορώ εκεί να εγκαταστήσω το γραφείο μου, παροχής σεξουαλικής βοήθειας? Επειδή είναι η κατοικία μου εκεί, είναι συμβιβαστή η χρήση του χώρου με τις χρήσεις της υπόλοιπης οικοδομής? Δεν με κάθεται καλά...... Κουλουβάχατα τα έχει κάνει αυτό το ΣτΕ. υ.γ. Το παράδειγμα είναι τυχαίο
Chilon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30 , 2009 Πάντως η παροχή υπηρεσιών που προτείνεις -συνάδελφε erling- πρέπει (λογικά) να είναι συμβατή με την χρήση "κατοικία".:lol: (Δεν ξέρω -όμως- τι γίνεται με την εφορία:lol:).
gotzis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 Ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται να δηλωθεί ως έδρα ομόρρυθμης εταιρίας (με αντικείμενο μελέτες και εγκαταστάσεις Η/Μ έργων) ισόγειο διαμέρισμα σε πολυκατοικία που βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας (συγκεκριμένα στο Π. Ψυχικό).
Christos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2017 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2017 Αν και εχει περασει πολυς καιρος απο το τελευταιο ποστ εδω, και οι χρησεις γης ανακοινωθηκαν ξεανακοινωθηκαν, και μετα απο οσα διαβασα δεν εβγαλα ακρη, ζηταω τα φωτα σας: Επιτρεπεται σε περιοχη αμιγους κατοικιας η χρηση μονοκατοικιας ως χωρος γραφειων μιας εταιρειας; Προσεξτε δεν αναφερομαι σε χρηση απο ελευθερους επαγγελματιες ουτε χρηση μερους της μονοκατοικιας, αλλα πληρη χρηση της ως εδρα μιας εταιρειας υπηρεσιων (χωρις εμπορευματα χωρις πελατες, μονο χρηση γραφειων απο υπαλληλους). Η εκτιμηση μου ειναι πως οχι, αλλα αν υπαρχει αντιθετη αποψη θα χαρω πολυ να τη διαβασω. Ελπιζω σε γενικης κατοικιας να μην εχω τετοιο θεμα. Σας ευχαριστω.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα