Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
Οι καντουναδες ειναι αυτες οι λαξεμενες παραλληλεπιπεδες πετρες που μπαινουν στις γωνιες και στο ανοιγματα... Δεν ξερω αν εχουν κ αλλη ονομασια..

 

Aυτές οι ονομασίες αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή (το πιο πιθανόν είναι να το άκουσες κάπου στην περιοχή σου). Συνήθως τις λέμε "ακρογωνιαίους λίθους" (από εκεί βγαίνει και η γνωστή φράση).

 

Με το κλειδωμα στις γωνιες τι γινεται?? Χωρις καντουναδες ειναι εφικτο??

 

Όλα γίνονται, αρκεί να 'χεις καλό μάστορα να κάνει σωστή αλληλεμπλοκή στο σημείο συνάντησης, το λεγόμενο "σταύρωμα" (δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται). Το έψαξα αλλά δεν μπόρεσα να το βρω, κάπου σε κάποιο βιβλίο το έχω (ακριβές σκίτσο με τον τρόπο κατασκευής των γωνιών), αν το βρω, θα σου πω.

Δημοσιεύτηκε
Οι καντουναδες ειναι αυτες οι λαξεμενες παραλληλεπιπεδες πετρες που μπαινουν στις γωνιες και στο ανοιγματα... Δεν ξερω αν εχουν κ αλλη ονομασια..

 

Εμένα στα μέρη μου τις ονομάζουν αγκωνάρια, αλλά ο όρος ακρογωνιαίοι λίθοι που αναφέρθηκε είναι ο ο πιο σαφής.

Δημοσιεύτηκε
Εμένα στα μέρη μου τις ονομάζουν αγκωνάρια, αλλά ο όρος ακρογωνιαίοι λίθοι που αναφέρθηκε είναι ο ο πιο σαφής.

 

Σωστός, αγκωνάρια. Το σκέφτηκα και πριν για να πω την αλήθεια, απλά η λέξη μάλλον παραπέμπει σε όρο που χρησιμοποιείται τοπικά (σαν τον παραπάνω του terry).

Δημοσιεύτηκε

Μάλιστα τα αγκωνάρια παλιά τα φτιάχνανε από ψαμμίτη ο οποίος δουλεύεται εύκολα με χειρονακτικά μέσα και τις ενδιάμεσες πέτρες από πιο σκληρή πέτρα (συνήθως ασβεστόλιθο) και είχαν λιγότερη επεξεργασία.

 

Επίσης αν θεμελιώνεις σε βράχο μπορείς να κάνεις τη θεμελίωση σε μεγαλύτερες πέτρες πχ να θεμελιώνεις σε λιθοδομή πάχους 0,60 σε 0,90 και 1.20 αυξάνοντας το πάχος κλιμακωτά.

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας συνάδελφοι,

 

θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής:

 

Η πολεοδομία μου ζήτησε έλεγχο υφιστάμενων πλακών από Ω/Σ ενός 2όφορου κτιρίου από φέρουσα οπτοπλινθοδομή του 1950. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα τι οπλισμός μπορεί να υπάρχει εκεί μέσα..

Αρχικά θεώρησα ότι η πλάκα μεταβιβάζει απλά τα κατακόρυφα φορτία στην τοιχοποιία την οποία και έλεγξα με πεπερασμένα στοιχεία και κατέληξα ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα φέρουσας ικανότητας.

Για τις πλάκες τι μπορώ να κάνω? Να υποθέσω έναν ελάχιστο οπλισμό, και πόσο θα προτείνατε? Οι πλάκες έχουν πάχος 20cm και ανοίγματα <4m.

Επίσης μου ζήτησαν κάτοψη θεμελίωσης. Πως μπορεί να θεμελιώνεται ένα τέτοιο παλιό κτίριο? Απλά σκέφτομαι να δείξω τους τοίχους και το εκτιμώμενο βάθος στο ποίο καταλήγουν. Υπάρχει περίπτωση να έκαναν τπτ πέδιλα εκεί κλπ? Πιστεύω μία στρώση άοπλου σκυροδέματος για εξυγείανση γινόταν τότε κ πολλά λέω.

Όποιος θέλει ας με βοηθήσει με μία γνώμα, ευχαριστώ.

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

 

 

  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

Εκανα αυτο το σκαριφημα στο χερι για να μου πειτε τη γνωμη σας για τη λυση που προτεινω για θεμελιωση διωροφης πετρινης κατοικιας. Τι λετε? Καμια παρατηρηση - βοηθεια??

 

Η απορια μου ειναι κυριως με το μπαζωμα πριν να πεσει η πλακα επι εδαφους... Αν μπει μηχανημα να μπαζωσει δεν θα πανε περιπατο οι πετρες??

File0003.PDF

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Καταρχάς πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις κάποιο καλό σέναζ εντός της πλάκας του δαπέδου για να μην δημιουργήσεις μια απερισφυκτη περιοχή στην βάση του ισογείου. Επίσης άλλο πρόβλημα είναι ότι θα έχεις τοιχοποιια σε περιοχή που ποτέ δεν θα μπορέσεις να ελεγξεις... και αν έχεις υδροφόρο ορίζοντα μπορεί να σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα από ενδεχόμενς αποσαθρωση του συνδετικου κονιαματος αλλά και από αναριχ. υγρασία.

Δημοσιεύτηκε

Υδροφορο δεν εχω...Τωρα με την υγρασια ειναι ενα θεμα...Εσυ πως θα κατασκευαζες αυτην την υπερυψωση που απαιτειται και με αρκετο βαθος εκσαφης για να εισαι σε υγιες εδαφος...??

Δημοσιεύτηκε

Δλδ πεδιλοδοκο διατομης περιπου 1.5*0.5μ?? Ειναι αντιοικονομικο, και το τμημα της πεδιλοδοκου αυτης που θα ειναι εμφανες θα θελει επενδυση πετρα για λογους αισθητικης..Παλι εξτρα κοστος..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.