Aenor Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2020 Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι στη φάση κατασκευής κατοικίας 2 ορόφων περιγράμματος 100μ2 με υπόγειο σε οικόπεδο 300μ. από τη θάλασσα. Στη φάση αυτή έχουν γίνει σκυροδετήσεις radier και τοιχείων υπογείου κοστούμι. Στη φάση σκυροδέτησης είχαμε βρει νερά τα οποία απομακρύνθηκαν με αντλία. Τα νερά εν τέλει δεν ήταν βρόχινα καθώς σε μια μέρα το σκάμμα ξαναγέμισε με νερό μέχρι και 10εκ πάνω από την άνω στάθμη της radier. Επειδή γνωρίζαμε το θέμα των υδάτων, αλλά είχαμε εκτιμήσει τον υδροφόρο αρκετά χαμηλότερα, το μπετόν έχει ειδικά πρόσμικτα και penetron. Πρόκειται να βάλουμε 3 αντλίες και να κατασκευαστεί και δίκτυο αποστράγγισης περιμετρικά του περιγράμματος, ωστόσο επειδή η πλάκα έχει ήδη πέσει δεν μπορούμε να κάνουμε στεγανολεκάνη που θα ήταν ιδανική λύση. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι αντίστοιχο σε αυτή τη φάση της κατασκευής?. Γνωρίζει κανείς κάτι επιπλέον που μπορώ να κάνω ως μια δικλείδα ασφαλείας στην περίπτωση που αστοχήσουν οι αντλίες μελλοντικά? Τέλος πιστεύετε οτι μπορεί σε βάθος χρόνου να έχω θέματα καθιζήσεων λόγω λειτουργίας των αντλιών σε μόνιμη βάση για 3-4 μήνες το χρόνο? Ευχαριστώ!
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2020 Λοιπόν όπως ξαναείπαμε πριν μερικές μέρες ένα βιβλίο που έχει ψηφιοποιήσει το τεε εδώ. Πολύ χρήσιμο. Ενότητα 2.2.6.1 σελ67 έως 78 με κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει. Επίσης ενότητα 5.2 σελ124 για την στεγανολεκάνη που κακά τα ψέματα έπρεπε να γίνει. Στο δια ταύτα δεν υπάρχει γεωτεχνική μελέτη άρα ο υδροφόρος ορίζοντας είναι στο περίπου... Και δεν γνωρίζουμε και τι έδαφος έδρασης έχουμε, άρα τί κουβέντα να κάνουμε για καθιζήσεις...Θετικότατο ότι έχει χρησιμοποιηθεί πενετρον. Εκ των ων ουκ άνευ ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί περιμετρικό δίκτυο αποστράγγισης.
ilias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2020 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2020 Η στεγανολεκάνη ήταν απαραίτητη. Το να τραβάς νερά συνεχώς επί 3-4 μήνες όπως λες ενέχει πράγματι σοβαρό κίνδυνο καθιζήσεων, αλλά εξαρτάται από το έδαφος. Πολύ σημαντικό είναι να ξέρεις τι ποσότητα νερού αντλείς/ώρα συγκριτικά με αυτή που έρχεται προκειμένου να μην κάνεις υπεράντληση και να τραβάς και τα νερά όλης της γειτονιάς (κίνδυνος να καθίσουν και τα όμορα σου). Σημαντικότερο να μετρήσεις και την στερεοπαροχή μέσω άντλησης για να δεις πόσο υλικό αντλείς μαζί με τα νερά!! Γενικά οι συνεχείς αντλήσεις είναι ποοοολυυυυυ σοβαρό θέμα, θέλουν τεράστια προσοχή......περισσότερη απ΄ ότι φαίνεται αρχικά ότι θέλουν!!! Αν δεις βιβλιογραφικά τις γραμμές ροής της άντλησης...............θα προβληματιστείς πολύ!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα