Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη μόνιμη κατασκευή στη ταράτσα


Loukas Moe

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Γεια σας, ως νέο μέλος ζητώ συγγνώμη αν έχει ξανατεθεί το ίδιο ερώτημα και δεν το βρήκα. Στην πολυκατοικία στην οποία μένω όντας ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος έχω και ιδιόκτητο κομμάτι στη ταράτσα. Στα σχέδια υπάρχει μια πέργκολα ξύλινη (στο δικό μου κομμάτι) την οποία θα ήθελα να αναβαθμίσω. Ουσιαστικά θα ήθελα την ήδη υπάρχουσα κατασκευή να την κάνω αλουμινένια, να βάλω από πάνω μια καινούρια ανοιγμένη τέντα και γύρω γύρω να το κλείσω με συρόμενα τζάμια. Έχει κάποιος τη γνώση να με διαφωτίσει αν χρειάζεται να πάρω κάποια άδεια, η να πάω σε κάποιον μηχανικό, η αν θέλει κάποια μελέτη ειδικού κτλ. 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Με εκτίμηση Λουκάς 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

Το περιμετρικό κλείσιμο με υλοστάσια ανάγει το χώρο σε κλειστό οπότε απαιτείται άδεια. Το πρόβλημα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα μια τέτοια άδεια δεν θα μπορέσει να εκδοθεί, αφού στο δώμα του κτιρίου και άνω του  μεγίστου επιτρεπόμενου ύψους, επιτρέπονται συγκεκριμένες κατασκευές (πχ απόληξη κλιμακοστασίου), πέργκολές κλπ που δεν προσμετρούν στο συντελεστή δόμησης. Επιπλέον δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης στο οικόπεδο, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι μπορεί να κατασκευαστεί. Υπάρχει και μια διάταξη για επιτρεπόμενη κλειστή κατασκευή με την υποχρέωση κατασκευής φυτεμένου δώματος αλλά να μη σε μπερδεύω με πολλά στην παρούσα φάση.

Οπότε, επιλέγεις μηχανικό στην περιοχή σου και του εκθέτεις τις σκέψεις σου. Έχε μαζί σου όσα πιο πολλά στοιχεία διαθέτεις, όπως συμβόλαιο ιδιοκτησίας σου (λογικά θα αναγράφει και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης στο δώμα), οικοδομική άδεια, σχέδια (κάτοψη δώματος, τομή, δ. κάλυψης κλπ). Όσα πιο πολλά έχεις μαζί σου τόσο το καλύτερο για να γίνει μια πρώτη συζήτηση.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.