Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηλά κτήρια στην Ελλάδα: ανάγκη ή μόδα;


paktomenos

Recommended Posts

Κάπου είχα δεί την υποσημείωση στο Ν.1/1821 πως το σύνολο της ελληνικής νομοθεσίας ισχύει για όλους, εκτός από "κάποιους", αλλά δεν θυμάμαι που...
Μάλλον στο κομμάτι από το οποίο ο Όργουελ εμπνεύστηκε τη Φάρμα των Ζώων...

Το αναγνωρίζω σαν εγκεφαλικό χιούμορ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

6) Νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Μήνυμα: Καλύψτε κάθε ελεύθερο χώρο με μπετόν. Κλείστε το δωρεάν υπαίθριο χώρο στάθμευσης γιατί το γειτονικό parking της ΧΑΝΘ, το μεγαλύτερο αυτοματοποιημένο parking της Ευρώπης με τέσσερις υπόγειους ορόφους, έχει πολύ μικρή πληρότητα.

 

Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά αν δεν πρόκειται για μία ιδιωτική επένδυση το κόστος της οποίας θα το αναλάβει κάποιος ιδιώτης , μία μεγάλη τεχνική εταιρεία, μία σύμπραξη κ.τ.λ ....ποιος ο λόγος να φτιάξουμε ουρανοξύστες για να στεγάσουμε υπουργεία?!!

 

Δεν έχουμε τι να κάνουμε τα λεφτά μας και θα βάλουμε τους δημόσιους υπάλληλους να βάζουν σφραγίδες με θέα όλη την Αθήνα..?

 

Και σε πιο οικόπεδο θα γίνει αυτό?Το λειτουργικό κόστος το σκέφτεται κανείς?

 

Αυτά τα θέματα δεν είναι ούτε αρχιτεκτονικά ούτε στατικά αλλά καθαρά οικονομικά κατά τη γνώμη μου. Αν μπορούσε να γίνει και να φέρει κέρδος θα είχε γίνει.

 

Εκτός αν νομίζουμε ότι ένας ουρανοξύστης συντηρείται με ένα roof-garden....:). Υπάρχουν κάποια ψηλά κτήρια..π.χ. ο πύργος του Πειραιά, ο πύργος των Αθηνών ή το Atrina του Βωβού. Αυτά έχουν κάποιο κέρδος? Ποιος τα νοικιάζει?

Link to comment
Share on other sites

τι λες αρχηγέ μου τώρα? Δεν συμφέρουν οικονομικά τα ψηλά κτίρια?

 

ψηλα κτιρια = τεραστια εσοδα απο γραφεια (φυσικα οχι δημοσιο - πουθενα δεν συμβαινει αυτο) και τεραστια εσοδα απο κατοικιες στους ψηλους οροφους λογω θεας.

 

στο ρουμάνια και στο μπουλγκάρια που οι ανθρωποι τρεχουν να προλαβουν εχουν κάνει ηδη business centre στις πολεις τους με ουρανοξυστες κανονικούς.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία μιλάμε για ιδιώτες να το διευκρινίσουμε αυτό. Από εκεί και πέρα αν υπάρχει περιθώριο κέρδους..(ας κρατάμε μικρό καλάθι) ξεκινάει ένας τεράστιος διάλογος περί αρχιτεκτονικής, λειτουργικότητας, αισθητικής του τοπίου κ.τ.λ.

 

Το που θα βρεθεί το οικόπεδο βέβαια κανείς δεν το σκέφτεται. Γιατί δεν βρίσκουμε πρώτα το που θα γίνουν οι ουρανοξύστες. Εντός κέντρου ή σε ένα προάστιο? Παραλιακά ή βόρεια?Μιλάω για Αθήνα πάντα.

 

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο μέρος στο "λεκανοπέδιο".

Link to comment
Share on other sites

ε δεν ειναι ετσι φιλε μου nik. δεν εχεις γνωση στο θεμα για αυτο τα λες αυτα.

 

να σου πω εγω. Πας στο Περιστερι. Διαλεγεις ενα ΟΤ με 6 πολυκατοικιες. Καθε πολυκατοικια εχει 6 οροφους με 3 διαμερισματα 85αρια το καθενα. Σημερινη τιμη για καθε διαμερισμα 180.000 ευρω. Επειδη εισαι πολυ λαρτζ ντιβελοπερ δινεις 300 στο καθε ιδιοκτητη να παει στο χωριο του να βοσκει γιδια χωρις πολλες κουβεντες. Αρα εχεις εξοδο αρχικο 6Χ6Χ3 = 35.000.000 στρογγυλο.

 

ΕΣΤΩ οτι επιτρεπεται ανεγερση ουρανοξυστη στο νεο business centre της αθηνας στα δυτικα προαστια (εγκλημα θα ηταν αλλα λεμε τωρα). Υψος λεω εγω 70 μετρα. Με μια ΙΔΙΑ καλυψη με την ισχυουσα που ειχαν οι πολυκατοικιες, πας να βγαλεις 25.000 μετρα στρογγυλα (ενω αγορασες ουσιαστικα λιγοτερα απο 10.000). (85Χ3Χ6=1550 καλυψη επι 18 οροφους - σιγα το πραγμα δηλαδη)

 

Κι επειδη εισαι στο αναπτυσομενο West 'Hood New Improved Corporate Centre που ολοι θελουν να ερθουν γιατι εχει οπτικες ινες και καλη συνδεση με υποδομες και ΜΜΜ (λεμε τωρα ετσι?), τα πουλας τα γραφεια σου σκοτωμενα 12.000 το μετρο και τα σπιτακια στα ρετιρε 6.000 το μετρο - τσαμπα πραγμα. 15-10 να τα χωρίσεις τα 25 συνολικα, κανουν 12k Χ 15.000 + 6Χ10.000 = 180Μ + 60Μ = 240Μ. (εγω θα επαιρνα διπλασια αλλα λεμε τωρα)

 

Πόσο σου κοστισε η κατασκευη? ενα 100αρι μυριακι λεω εγω που ειμαι ασχετος, δηλαδη κοντα 4000 το μετρο λογω τεχνολογιας και υψους .

 

οποτε 100 κατασκευη και 35 η αγορα και το διωξιμο των βλαχων ψευτοαθηναιων = 135 μειον

 

πουλησες 240 ειπαμε ε? 240 - 135 = 105 στο παντελονακι. Για δες, καλα μου φαινονται εμενα για δυο χρονια και θα συμφωνησουν και οι τραπεζες μαζι μου πιστευω. Δηλαδη σπρωχνω 135 και παιρνω πισω 240 ειναι μια χαρα.

 

ΑΡΑ: επειδη δεν επιτρεπεται δεν γινεται, οχι επειδη δεν συμφερει. Περιοχες θα βρισκοντουσαν απο το επιχειρηματικο δαιμονιο. Ας επιτρεποταν και θα βλεπαμε.

Link to comment
Share on other sites

Υψος λεω εγω 70 μετρα. Με μια ΙΔΙΑ καλυψη με την ισχυουσα που ειχαν οι πολυκατοικιες, πας να βγαλεις 25.000 μετρα στρογγυλα (ενω αγορασες ουσιαστικα λιγοτερα απο 10.000). (85Χ3Χ6=1550 καλυψη επι 18 οροφους - σιγα το πραγμα δηλαδη)

δε σε έπιασα!!!!

με πόση δόμηση το υπολογίζεις με την ίδια;;;;;

Link to comment
Share on other sites

χο χο όχι βέβαια τρελός ειμαι? τι νόημα έχει να πουνε ελευθερο ύψος αν δεν πανε τον σ.δ. στο 20, στο 30, to infinity and beyond!

 

Οπως ¨"πρωην κομμουνιστικες χωρες" το υπολογισα, δηλαδη περιορισμος ΥΨΟΥΣ και ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟ. :)

 

μου αρέσει που κάθεσαι και ελεγχεις τους υπολογισμους χαχα μονοκοπανια το εγραψα και μπορει να μην βγαινει

Link to comment
Share on other sites

κάτσε δηλαδή ζήτας να 10πασιαστεί ο ΣΔ :shock: και αναρωτιέσαι αν συμφέρει;;;

-------------

εγώ για άλλο πράγμα αναρωτιέμαι

 

  1. και γιατί να επιτρέψουν τη αυξηση της δόμησης στο συγκεκριμένο ΟΤ;;;
  2. ακόμη και αν την επιτρέψουν φαντάζεσαι την υπεραξία θα αποκτήσουν τα οικόπεδα;;;;
    πόσα θα ζητήσουν απο το κατασκευαστή για να πάνε στο χωριό τους;;;;;

δεν τη σκέφτηκες σωστά την ιστορία

θα στην πω εγώ πιο ρεαλιστικά

 

λοιπόν ο εν λόγο δήμος θέλει να φτιάξει πχ ένα γηπεδο ή κάτι παρόμοιο

τα κάνει πλακάκια με τον κατασκευαστή και σε προσωπικό επίπεδο

 

ο κατασκευαστής υπόσχεται το γήπεδο και άλλα δώρα

ο δήμος βρίσκει μια αραιοδομημένη σχετικά περιοχή κατάλληλη για το υπερ-έργο

και τη χαρακτηρίζει ως "χώρο πρασίνου" οι δόλιοι οι ιδιοκτήτες παθαίνουν απανωτά εγκεφαλικά και ξεπουλάνε κοψοχρονιά τα οικόπεδα τους έκτος από 1-2 πεισματάριδες

εντελώς τυχαία όλα τα οικοπεδα τα αγοράζει η κατασκευαστικη

σε κάποια φάση πείθει και τους πεισματάριδες τάζοντας τους σπίτια και πισίνες

 

τέλος αφού της ανήκει πλέον το ΟΤ γίνεται και επισήμως η ανακοίνωση πως η κατασκευαστική θα φτιάξει το γήπεδο δωρεάν και σαν αντάλαγμα θα αλλάξουν οι όροι δόμησης για τη δημιουργία του υπερ έργου

Link to comment
Share on other sites

χαχα ετσι ακριβως, εχεις δικιο παραδινομαι στην λογικη του απιστευτα αληθοφανους σεναριου σου - καπου το εξω ξανακουσει βεβαια, κατι με ενα εμπορικο κεντρο, κατι με ενα δημαρχειο δωρο...τα εχω θολα ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.