Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Από διαθήκη πριν ένα έτος περίπου ήρθε στην κατοχή μου μια οικία 70 τμ κατασκευής του 1974, σε οικόπεδο 280 τμ εκτός σχεδίου. Έτσι πηγαίνοντας στο κτηματολόγιο Σαλαμίνας για την ολοκλήρωση της αποδοχής και χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση όλα αυτά τα χρόνια, μας λένε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο λόγο παλαιού αιγιαλού. Επίσης οι γονείς μου το 2013 νομιμοποίησαν και ολοκλήρωσαν την διαδικασία για το συγκεκριμένο ακίνητο με το νομό περί αυθαιρέτων χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Καταλήγοντας, μήπως γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει άλλος τρόπος ή κάποια απόφαση για τ’ αυθαίρετα στο παλαιό αιγιαλό εκτός της νομικής οδού, (αγωγή), για να διορθωθεί το κτηματολόγιο;, (Έχω συμβόλαια αγοραπωλησίας του οικοπέδου από το 1963).

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

θα δειτε με τον μηχανικο τα σχεδιαγραμματα και την αποφαση της Επιτροπης Καθορισμου Οριων Αιγιαλου- Παραλίας

 και με δικηγορο την εξης αποφαση

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ Αριθμός 116/2018

[υποθετω οτι υπαρχουν και όμοροι ιδιοκτητες με το ίδιο προβλημα, καλο θα ηταν να τους βρεις για το τι ενεργειες εχουν κανει μεχρι τωρα]

 

 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Τα κτίσματα που βρίσκονται εντός ζώνης παραλίας, συνήθως εξαιρούνται της κατεδαφίσεως αν προϋπάρχουν του καθορισμού των οριογραμμών. Μπορούν δε, να υπαχθούν στις διατάξεις των "αυθαιρετονόμων" (εφόσον εξαιρούνται).

Τα γεωτεμάχια που ευρίσκονται στην ανωτέρω ζώνη (ακόμη και μεταξύ ορίων παλαιού και νέου αιγιαλού) ανήκουν στο Δημόσιο. Υπάρχει όμως πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο (κάθε φορά που το κράτος έχει οικονομικά σφιξίματα) εξαγοράς τους.

Βλέπεις τις αποφάσεις (παλαιού και νέου) αιγιαλού, και προχωράς ανάλογα

Edited by tetris
Δημοσιεύτηκε

Επειδή κάτι τέτοιο έτυχε στην οικογένειά μου, θα μοιραστώ τα εξής μαζί σου:

Εμείς δεν είχαμε κτίσμα μεν, αλλά αδόμητο αγροτεμάχιο εντός παλαιού αιγιαλού. Το πρόβλημα αναδείχθηκε όταν οι νυν ιδιοκτήτες πήγαν να το πουλήσουν. Εκτός ασφαλώς του ότι το τοπογραφικό καταδείκνυε την "ελαττωματική" κατάσταση του ακινήτου, μπλόκαραν την εξέλιξη του συμβολαίου τόσο η συμβολαιογράφος όσο και οι δικηγόροι των αγοραστών. Ο δε δικηγόρος των πωλητών είχε προδικάσει αυτή την εξέλιξη.......

O δρόμος που ακολούθησαν οι πωλητές (για να απεμπλακούν από το Δημόσιο) ήταν να "προσβάλλουν"  τεκμηριωμένα την χάραξη του παλαιού αιγιαλού ως εσφαλμένη: έρευνα-μελέτη-έκθεση τοπογράφου μηχανικού κι εν συνεχεία διεκδικητική-αναγνωριστική αγωγή.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το ζητούμενο μου είναι να γλιτώσω την αγωγή διεκδίκησης από το δημόσιο, με αγωγές, εφέσεις, χρήμα, καθυστέρηση, κ.λ.π.

Γι αυτό έλεγα εάν αναλάβει κάποιος μηχανικός μόνο μπορεί να προχωρήσει η διόρθωση?

Edited by GIAN2000
Δημοσιεύτηκε

Αντιγράφω από το Ν. 2971/01 (ΦΕΚ 285Α/01)

ΑΡΘΡΟΝ-7Α 
Επανακαθορισμός αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού
      1. Σε περίπτωση εσφαλμένου καθορισμού της οριογραμμής αιγιαλού, παραλίας ή παλαιού αιγιαλού, καθώς και μεταβολής της ακτογραμμής λόγω νόμιμων τεχνικών έργων ή φυσικών αιτίων, επιτρέπεται ο επανακαθορισμός από την Επιτροπή είτε αυτεπαγγέλτως είτε μετά από αίτηση κάθε ενδιαφερόμενου και προσκόμισης εκ μέρους του φακέλου με πλήρη στοιχεία που να αποδεικνύουν το σφάλμα του πρώτου καθορισμού στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία. Για τον επανακαθορισμό εφαρμόζονται οι διατάξεις των παρ.3 έως παρ.6 του Αρθ-4, του Αρθ-6, του Αρθ-7 και του Αρθ-9.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.