Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα)
Αγαπητοί κύριοι,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:

Έχω ένα κατάστημα στο οποίο σκοπεύω να κάνω μια ανακαίνιση και χρειάζομαι να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας. Για την αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία, ποιες είναι οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Εάν είσαι μηχανικός πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Εάν είσαι ιδιώτης, ενημέρωσέ με, προκειμένου να μεταφέρω την δημοσίευση στην ενότητα ιδιωτών.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα

Εφόσον δεν αλλάζει η σπουδαιότητα και επιτρέπεται από την οικοδομή και από τις χρήσεις γης της περιοχής θα πρέπει να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ αλλαγής χρήσης. Επειδή θα γίνει μετατροπή από κατάστημα σε κατοικία θα χρειαστεί υποχρεωτικά  υδραυλική εγκατάσταση για λουτρό και κουζίνα οπότε θα χρειαστείτε μελέτη ύδρευσης αποχέτευσης. Το ίδίο και για τα ηλεκτρομηχανολογικά αν τροποποιούνται. 

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα

Σε κτίσμα που εξαιρέθηκε από την κατεδάφιση με τον Ν1337/83 σε εκτός σχεδίου μη άρτιο μη οικοδομήσιμο, εάν πρόκειται να βγάλει μια ΕΕΜΚ , θα αφορά μόνο εσωτερική επισκευή του ή και αντικατάσταση κουφωμάτων , κατασκευή πέργκολας ? Από το ΤΕΕ μου είπαν ότι κανονικά θα έπρεπε και με τα τακτοποιημένα του Ν760/77 και 1337/83 , να υπαχθούν σε κατηγορία 2 του Ν4495/17 για να μπορούν να βγάλουν ΕΕΜΚ προφανώς και εργασίες επί των όψεων, πέργκολα και ότι άλλο προβλέπει , αλλά δεν το έχω δει κάπου στο νόμο.....Γνωρίζω ότι τα υπαχθέντα Ν760 και 1337, θεωρούνται τακτοποιημένα ως και με τα Ν4495, οπότε ποια γιατί να μπει κάποιος στη διαδικασία ξανά υπαγωγής στο Ν4495, εάν μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα περί ΕΕΜΚ?

Edited by engant
Link to comment
Share on other sites

ΝΟΚ άρθ 23

1. Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο:

δ) Αν προϋφίσταται του β.δ. της 9.8.1955 ή εξαιρέθηκε με τις διατάξεις του ν. 1337/1983 ή εξαιρέθηκε οριστικά, σύμφωνα με διατάξεις ρύθμισης, τακτοποίησης ή αναστολής επιβολής κυρώσεων αυθαιρέτων.

επομένως βγάζεις οτιδήποτε 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Εκδίδω ΕΕΔΜΚ σε διαμέρισμα για αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων, χωρίς όμως να έχω την εργολαβία. Με τα ΑΕΚΚ τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Από ότι είδα έχει πάψει να ισχύει η ΥΔ του ιδιοκτήτη οτι ΘΑ κάνει σύμβαση για τα ΑΕΚΚ. Οπότε η λύση είναι είτε να κάνει ο ίδιος σύμβαση ως κύριος του έργου είτε ο εργολάβος από τώρα; Και αντίστοιχα στο ΣΔΑ θα αναφέρω είτε τον ιδιοκτήτη είτε τον εργολάβο ως διαχειριστή ΑΕΚΚ και εμένα ως συντάκτη;

Edited by Tim22
Link to comment
Share on other sites

Το ΣΔΑ ζητάει και διαχειριστή ΑΕΚΚ, οπότε εαν δεν έχουμε εμείς την εργολαβία, τη σύμβαση με το σύστημα μπορεί να την κάνει ο ιδιοκτήτης; Και άρα στο ΣΔΑ ως διαχειριστή ΑΕΚΚ δηλώνουμε τον ιδιοκτήτη;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, σε ευχαριστώ πολύ. Το ερώτημά μου είχε να κάνει κυρίως με το ποιός μπορεί να συνάψει τη σύμβαση με τον φορέα ανακύκλωσης αν εμείς απλώς εκδίδουμε την άδεια. Καταλαβαίνω ότι είτε την κάνει ο εργολάβος και αυτός δηλώνεται μετά ως διαχειριστής ΑΕΚΚ ή μπορεί να την κάνει και ο ιδιοκτήτης/κύριος του έργου άρα να δηλωθεί αυτός. Είναι λάθος αυτό που λέω;

 

 

Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, Tim22 said:

Από ότι είδα έχει πάψει να ισχύει η ΥΔ του ιδιοκτήτη οτι ΘΑ κάνει σύμβαση για τα ΑΕΚΚ.

Δηλαδή δεν δέχεται το σύστημα Υ.Δ. ότι μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να συνάψει σύμβαση με εταιρία ΑΕΚΚ?

Edited by mikegad
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.