Lorenzo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 Καλησπέρα σας. Για το διαχωρισμό ενός διαμερίσματος 55τ.μ. σε δύο στούντιο απαιτείται άδεια δόμησης ή γίνεται και με έγκριση εργασιών δόμησης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 (edited) Με ΕΕΔΜΚ, περίπτωση λστ) διαχωρισμός οριζόντιων ιδιοκτησιών. Edited Οκτώβριος 25 by Harvester Link to comment Share on other sites More sharing options...
aneida Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν On 7/5/2020 at 4:02 PM, ΜανόληςΜα said: Η ερώτηση αυτή αφορά σε πολλούς προβληματισμούς γύρω απ' τη νομοθεσία και τον τρόπο που δύναται ο μηχανικός να την εφαρμόσει. Οι εσωτερικοί εξώστες δεν μπορούν να κατασκευαστούν με ΕΕΔΜΚ, θα πρέπει να εκδοθεί οικ.αδεια κατ.3 με ολες τις σχετικές μελέτες: Στατικής επάρκειας υφιστάμενης κατασκευής, στατική μελέτη νέας κατασκευής, αρχιτεκτονικά, παθητική πυροπροστασία, κ.α. κατά την κρίση του διαχειριστή-μηχανικού της αίτησης στο eΑδειες. θα πρέπει επίσης να ελεγχθεί κατα πόσο η κατασκευή του προσθέτει δόμηση στο γεωτεμάχιο ή όχι. Νομίζω οτι ο ΝΟΚ λέει ότι εσωτερικοί εξώστες έως 10% της δομημένης επιφάνειας δε μετράνε στη δόμηση. Οπότε εφόσον μιλάμε για πολυκατοικία πολλών οριζόντων ιδιοκτησιών, θα πρέπει να ελεγχθούν το σύνολο των Ο.Ι. για να διαπιστωθεί σε τι σημείο βρισκόμαστε απο αποψη δόμησης, να ελεγχθεί η επιτρεπόμενη, να ληφθεί η σύμφωνη γνώμη των λοιπών συγκύριων του γεωτεμαχίου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό αν αυτός υπάρχει (αν δεν υπάρχει δεν ξερω σε τι ποσοστό θα πρέπει να είναι η σύμφωνη γνώμη... εγώ θα ελεγα 100%), να ελεγχθεί κατά πόσο οι νέοι δημιουργούμενοι χώροι καλύπτουν τις απαιτήσεις του ΝΟΚ και του Κτιριοδομικού για κύριους ή βοηθητικούς χώρους. Μετά απο αυτά, θα προχωρούσα στην κατασκευή του εσωτερικού εξώστη. Μάλλον... Βέβαια σε όλα τα ανωτέρω, υπάρχει η περίπτωση να κάνω απόλυτα 100% λάθος. Ίσως καποιος/α αλλος/η εδώ θα μπορούσε να μας διαφωτίσει καλύτερα. Επίσης, αν η πολεοδομία σου έχει στο δυναμικό της κάποιο συνάδελφο που απαντάει σε ερωτήματα και συνεργάζεται με τον μελετητή μηχανικό, θα ηταν πολύ καλό να τον συμβουλευτείς και να μας διαφωτίσεις και μας. Τέλος, αν ο εσωτερικός, κλειστός, εξώστης, όπως αυτός ορίζεται στο ΝΟΚ δεν προσθέτει εξ ορισμού του δόμηση συμφωνα με το ΝΟΚ, και δεν παραβιάζει το ελάχιστο ύψος κύριου ή βοηθητικού χώρου που μένει από κάτω (αναλόγως αν έχεις υπνοδωμάτιο ή WC π.χ.), τότε νομίζω οτι θα το προχωρούσα με ΕΕΔΜΚ με την ανάλογη στατική μελέτη. Καλησπέρα. Σε μονοκατοικία που έχει υπόλοιπο ΣΔ, θέλω να βγάλω άδεια για να κατασκευαστεί πατάρι (εσωτερικό εξώστη) 2,50μ. ύψους max. Γνωρίζετε τι είδους άδεια απαιτείται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν κανονική Link to comment Share on other sites More sharing options...
aneida Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν ΕΕΔΜΚ εσωτερικών διαρρυθμίσεων ή οικοδομική άδεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν H κατασκευή παταριού τι δουλειά έχει με την εσωτερική διαρρύθμιση. Οικοδομική άδεια χρειάζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis1989 Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Καλησπέρα Για ΕΕΔΜΚ τοποθέτησης ικριωμάτων για χρωματισμό όψεων καταβάλεται ΦΕΜ; Γνωρίζω ότι για αμοιβές ΕΕΔΜΚ δε πληρώνουμε ΦΕΜ αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση έχει επίβλεψη (ικριώματα) ή πχ σε αλλαγή χρήσης που μπορεί να έχουμε κάποια μελέτη. Αν δεν καταβάλουμε ΦΕΜ έχουμε παρακράτηση 20% εφόσον κόψουμε ΤΠΥ; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gousgounis Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 8 ώρες πριν (edited) Στο σύστημα δεν ζητάει αμοιβές αν και επιβάλλεται επίβλεψη, ούτε ελέγχονται. Γενικά η παροχή υπηρεσιών έχει παρακράτηση 20% για ποσά >300€ που την αποδίδει η εταιρία (στα κόβει απο το σύνολο). Κατ' εξαίρεση ο Ν.4172/13, άρθρο 69, §4 μας δίνει το δικαίωμα να προκαταβάλουμε ΦΕΜ σε αμοιβές επίβλεψης (προσοχή τι θα γράψεις στην ΑΠΥ. Η έκδοση ΕΕΔΜΚ δεν υπόκειται σε ΦΕΜ, η επίβλεψη ναι) και γράψε και στα σχόλια ότι προκαταβάλλεται ΦΕΜ 10%. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αν εμπιστεύεσαι την εταιρία κόψε το ΤΠΥ με παρακράτηση. Αν όχι κόψε ΤΠΥ μόνο για επίβλεψη, πάρε όλο το ποσό και πλήρωσε εσύ ΦΕΜ. Σου μένει ένα 10% παραπάνω στην τσέπη, το οποίο βέβαια πάλι θα στο πάρουν με τη δήλωση... Edited 8 ώρες πριν by Gousgounis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis1989 Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν Ευχαριστώ πολύ! Άρα για να ανακεφαλαιώσω 1η περίπτωση Έχω ΕΕΔΜΚ για ικριώματα που μου αναθέτει ιδιώτης. Κόβω ΑΠΥ χωρίς να αναφέρω επίβλεψη. Δεν πληρώνω ΦΕΜ και ακόμη και να είναι το ποσό >300€ δεν ασχολούμαι με παρακράτηση γιατί αφορά ιδιώτη. 2η περίπτωση Έχω ΕΕΔΜΚ ικριώματα που μου αναθέτει εταιρία. Κόβω ΤΠΥ που αναγράφω επίβλεψη και καταβολή ΦΕΜ 10% και δεν ασχολούμαι με παρακράτηση. Αν για κάποιο λόγο δεν αναφέρω επίβλεψη δεν έχω ΦΕΜ έχω όμως παρακράτηση εφόσον το ποσό είναι >300€ Σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα