mikegad Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2024 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2024 On 5/12/2024 at 8:44 ΜΜ, mikegad said: Ένας και μοναδικός είναι ο νέος ιδιοκτήτης στα 3 όμορα οικόπεδα. Στην περίπτωση όμως που πάμε μόνο για ΕΕΔΜΚ και όχι Ο.Α., δύναται κατά την άποψη σου να εκδοθεί μία πράξη και για τα 3 οικόπεδα ή το σωστό είναι να εκδοθούν 3 ανεξάρτητες πράξεις; Θεωρείς πως και η ΕΕΔΜΚ δημιουργεί συνένωση των οικοπέδων; Για την οικοδομική άδεια το γνώριζα, αλλά σε μικρής κλίμακας δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι αντίστοιχο Προς ενημέρωση των υπολοίπων απαντάω στον εαυτό μου και αναφέρω την (ανεπίσημη) απάντηση της ΥΔΟΜ. Αν και τα μασούσαν στην αρχή και ήταν πασιφανές πως δεν γνώριζαν να απαντήσουν, τελικά αποφάνθηκαν πως δεν μπορεί να εκδοθεί μία ΕΕΔΜΚ για το σύνολο των 3 όμορων οικοπέδων. Μάλιστα επειδή ήθελα να εντάξω και μία πέργολα σε ένα από τα 3 οικόπεδα, εντός του οποίου δεν υπάρχει κτίσμα (αφού θεωρούνται ανεξάρτητα), δεν μπορώ καθώς δεν υφίσταται ακάλυπτος. Το αστείο είναι πως με αυτή την λογική ακόμα και για την περίφραξη, θα πρέπει να βγουν 3 πράξεις που να δείχνουν πως περιφράζεται ένα τμήμα του εκάστοτε οικοπέδου κάθε φορά.
GeorgePi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Καλησπέρα συνάδελφοι. Εκδίδω μια ΕΕΔΜΚ για επισκευές στις όψεις πολυκατοικίας. Έχω τα στοιχεία του εκπροσώπου και την απόφαση της συνέλευσης για την διεξαγωγή εργασιών η οποία τον ορίζει εκπρόσωπο. Στην καρτέλα "Στοιχεία κυρίου του έργου" πως το εισάγω; Βάζω μόνο τα δικά του στοιχεία ή πρέπει να βάλω όλων των συνιδιοκτητών;
Yiannis1989 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Καλησπέρα. Μόνο τα στοιχεία του κυρίου του έργου. Τα στοιχεία του ίδιου θα χρησιμοποιηθούν και για ΑΜΟΕ, ΑΠΔ κλπ. Στα δικαιολογητικά ανεβάζεις φυσικά και το πρακτικό της συνέλευσης (εγώ ζητάω από τον πρόεδρο της συνέλευσης να μου στο στείλει με το γνήσιο της υπογραφής του). @GeorgePi 1
GeorgePi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη! Στο ποσοστό και το είδος δικαιώματος τι βάζεις;
Yiannis1989 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 Τα συμπληρώνω σαν να πρόκειται για άδεια που αφορά την ιδιοκτησία του. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό. Πχ. αν είναι μοναδικός ιδιοκτήτης μίας οριζόντιας βάζω πλήρης κυριότητα 100%. Στο πρακτικό που παίρνω όμως αναγράφει και τα χιλιοστά κάθε ιδιοκτήτη. Δεν το έχω επιβεβαίώσει κάπως αυτό για να σου απαντήσω σίγουρα. 1
GeorgePi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Μια ακόμη ερώτηση: ο εργολάβος δυσανασχετεί με τις συμβάσεις αμοιβών γιατί έχει δώσει την προσφορά πακέτο. Συνηθίζεται αντί να υπογράφει ο ιδιοκτήτης να εξουσιοδοτεί τον εργολάβο να τρέξει τα της άδειας και να υπογράφει όλα τα σχετικά;
Tim22 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 17 ώρες πριν, GeorgePi said: Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη! Στο ποσοστό και το είδος δικαιώματος τι βάζεις; Εγώ τον βάζω ως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με ποσοστό 100% και δεν συμπληρώνω τύπο δικαιώματος. 1
John61Kf Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Καλησπέρα Συνάδελφοι, Σε οικόπεδο με ισόγεια κατοικία και κατοικία πρώτου ορόφου, ίδιου ιδιοκτήτη, που έχει καλυφθεί ο συντελεστής δόμησης ενώ υπάρχει περιθώριο στην κάλυψη, καλούμαι να εκδώσω μια ΕΕΔΜΚ για την κατασκευή δύο στεγάστρων ( το ένα 12 τετραγωνικά μέτρα και το άλλο 35) . Στην ΕΕΔΜΚ θα περάσω και κάποιες εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αν και εφόσον μας καλύπτει ο συνολικός προϋπολογισμός, μπορώ να τα κατασκευάσω και τα δύο στέγαστρα με μία ΕΕΔΜΚ, από τη στιγμή που το συνολικό εμβαδόν των στεγάστρων είναι <50 τετραγωνικών;;;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 Άν πληρούν τα κριτήρια της παραγράφου λα λα) στέγαστρα και προστεγάσματα των παραγράφων 72 και 79 του άρθρου 2 του ν.4067/2012, υπό την προϋπόθεση της παρ.6ιστ του άρθρου 11 του ν.4067/2012, τότε μπορείς και ακόμη περισσότερες εργασίες του άρθρου 29 ( υπό την προϋπόθεση μη υπέρβασης προϋπολογισμού 25.000 Ευρώ)
cvlengnr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 Συνάδελφοι καλημέρα.Έχω την εξής περίπτωση και έχω λίγο μπερδευτεί με τη νομοθεσία. Έχω 2 οριζόντιες (διαμερίσματα) πάνω-κάτω τις οποίες θέλω να συνενώσω λειτουργικά με άνοιγμα οπής για εσωτερική σκάλα και κάποιες εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Θέματα συναίνεσης κλπ δεν τίθενται. Όλο το ακίνητο ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη Ερώτηματα : Πάω με την περίπτωση κζ λειτουργική συνένωση χώρων σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 23 του ν.4067/2012, στα δικαιολογητικά της οποιας είναι και το Τεχνική έκθεση μηχανικού στην οποία αναγράφονται οι εργασίες που θα εκτελεστούν για την ενιαία λειτουργία του χώρου (συμπεριλαμβανομένων και τυχόν εσωτερικών διαρρυθμίσεων) και αναφέρεται ότι δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές και κτιριοδομικές διατάξεις, ότι δεν δημιουργείται αυθαίρετη αλλαγή χρήσης και ότι δεν θίγεται η στατική επάρκεια των κτιρίων στα οποία ανήκουν οι χώροι που συνενώνονται λειτουργικά. Ή πρέπει να βάλω και την περίπτωση ιζ εσωτερικές διαρρυθμίσεις ? Και η ερώτηση του εκατομμυρίου : Στην μεν περίπτωση κζ ζητάει απλή τεχνική έκθεση ότι «δεν θίγεται η στατική επάρκεια των κτιρίων στα οποία ανήκουν οι χώροι που συνενώνονται λειτουργικά.» Όμως στην περίπτωση ιε ζητάει «Υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.» το οποίο προφανως δεν ισχύει αφού η πλάκα θίγεται. Η μήπως η πλάκα δεν είναι φέρων οργανισμός ?? Πιάσε το αυγό και κουρευτο. Πως αντιμετωπίζεται αδειοδοτικά η διάνοιξη οπής σε μια πλάκα ?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα