Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή τρόπου θέρμανσης απο πετρέλαιο σε φυσικό αέριο πολυκατοικίας


Recommended Posts

(το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Ειλικρινά θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί νομίζω πως πρόκειται στην πολυκατοικία να κάνουμε μεγάλο λάθος και δεν με ακούει κανείς.

Εν συντομία πρόκειται για πολυκατοικία κατασκευής του 2010. Είμαι ιδιοκτήτης εδώ και 2 χρόνια σε διαμέρισμα 90τμ. 

Η αυτόνομη θέρμανση που έχουμε είναι αυτή του πετρελαίου αλλά λόγω του ότι δεν το άναβε σχεδόν κανείς τους 2 χειμώνες που πέρασαν, φτάσαμε σε σημείο

εγώ και άλλο ένα διαμέρισμα που έχουμε μωρά, να πληρώνουμε την ώρα από 9 έως και 13 ευρώ. Να σημειωθεί πως η εξήγηση του διαχειριστή ήταν πως ενώ η πολυκατοικία έχει ανάγκες περίπου 120.000 θερμίδων, ο μηχανικός είχε βάλει λέβητα 200.000

Από τα πολλά για να μην κουράζω, έγιναν διαδικασίες για φυσικό αέριο και πριν 2 ημέρες μπήκε και ο μετρητής.

Το θέμα είναι πως ετοιμάζονται να ξηλώσουν τον λέβητα πετρελαίου και οι 2 προσφορές που πήραν αφορά λέβητα Thermostahl Enersave EN 140. Από ψάξιμο είδα πως η αξία του είναι κοντά στα 950 ευρώ, και η προσφορά είναι 8400 ευρώ. (Θα μπει και καμινάδα γιατί η υπάρχουσα είναι κτιστή)

Είμαι σίγουρος πως κάποιοι ενοικιαστές και πάλι δεν θα το ανάβουν και θα καταλήξουμε πάλι να πληρώνουμε μεγάλα ποσά ανά ώρα. Εγώ ήθελα ή ατομικό λεβητάκι που είναι δύσκολο γιατί κανείς δεν θέλει να περάσει σωλήνες μέσα από το σπίτι (ούτε εγώ φυσικά) ή από τα όσα διαβάζω κάποια συστοιχία.

Παρόλο αυτά δεν τους βλέπω διατεθειμένους να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη ενώ δεν έγινε καμία απολύτως μελέτη από μηχανολόγο για το τι είναι προτιμότερο να βάλουμε. Απλά πήραν κάποια προσφορά και είμαι σίγουρος πως πρότειναν αυτά που έχουν περισσότερο κέρδος και εν τέλει αυτά που δουλεύουν.

Σε ερώτηση μου για συστοιχία στον διαχειριστή, μου είπε πως του είπαν ότι αυτά είναι ξεπερασμένα. Εγώ βασικά θέλω όταν ανοίγω την θέρμανση να μην καίω 120000 θερμίδες, αλλά 10000-12000 που είναι οι απαιτήσεις του διαμερισματός μου. Αλλιώς ποιο το νόημα?

Πιστεύω να μην κούρασα, θα ήθελα πολύ την βοήθειά σας ΄ώστε να υποστηρίξω τις αμφιβολίες μου με επιχειρήματα....

Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να εξηγήσετε τι εννοείτε με "συστοιχία"?

Σε ότι έχει σχέση με τις τιμές που αναφέρετε, πήρατε ανάλυση του συνολικού κόστους (απαιτούμενα υλικά - εργασίες) ???

Συνιστώ να πάρετε και άλλη/ες προσφορές με συγκρίσιμα είδη - εργασίες.

Το βέλτιστο βέβαια είναι οι προσφορές να ζητηθούν με βάση κάποια μελέτη μηχανολόγου, ώστε να μη προσφέρει ο καθένας ότι πουλάει με μεγαλύτερο κέρδος, ή ότι του περισσεύει κλπ.

Πιστέψτε ότι το κόστος μελέτης μηχανολόγου + προσφορά βάσει αυτής, θα είναι σίγουρα μικρότερο, και η τελική λύση σίγουρα σωστή - αποδοτική για το κτίριό σας. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Ως συστοιχία εννοώ cascade, όπως το διάβασα κ από τα λίγα που κατάλαβα, δηλαδή 2-3 λεβητακια σε σειρά συνολικά πχ 100000 θερμίδες, αλλά όταν ανάβει μόνο 1 η 2 διαμερίσματα να δίνουν μόνο τις θερμίδες που απαιτείται. Μια μηχανολογική μελέτη γνωρίζουμε ένα ευρως κόστους;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.

Τιμές δεν επιτρέπεται να δίνονται στο παρόν forum.

Ζητήστε προσφορά από μηχανολόγο της περιοχής σας, με εμπειρία στην κεντρική θέρμανση.

Υ.Γ. Χωρίς να έχω εμπειρία σε εγκατάσταση "συστοιχίας", νομίζω ότι το επιπλέον κόστος εγκατάστασης δεν πρόκειται να αποσβεστεί ποτέ, από την όποια μείωση κατανάλωσης.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ διαβάστε την συμπλήρωση που έκανα πιό πάνω στο Υ.Γ.!

Αν τελικά καταλήξετε σε κεντρικό λέβητα, δύο σημεία που θα βελτιώσουν αρκετά την εγκατάστασή σας είναι η αντικατάσταση των ωρωμετρητών με θερμιδομετρητές και ίσως η μόνωση των σωλήνων που περνούν από κοινόχρηστους χώρους.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως το κόστος φαίνεται υψηλό, αλλά είδα πως αναφέρουν πως είναι ακόμα πιο οικονομικό από το ατομικό λεβητακι κατά 30%. Αν για ατομικό θέλω περίπου 2500-3000 νομίζω κ πάλι βγαίνει πιο οικονομικό αν πχ η συνολική κοινόχρηστη εγκατάσταση φτάσει στα 15000 ευρώ, δηλαδή 1500 ανά διαμέρισμα..Μπορεί να κάνω κ λάθος......;

Edited by Steve_Pir
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.