plkat Δημοσιεύτηκε January 19, 2016 at 02:23 μμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2016 at 02:23 μμ Το θέμα έχει διευκρινιστεί με βάση την εγκ. 4 Παρ. 6 : ∆ιευκρινίζεται οτι η αναφορά στο άρθρο 2 του ν. 4067/12 αφορά αποκλειστικά στον ορισµό της σοφίτας. Ο µειωτικός συντελεστής 50% εφαρµόζεται σε κάθε περίπτωση κατασκευής αυθαίρετου εσωτερικού εξώστη/παταριού και σοφίτας, καθώς και σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης νοµίµου εσωτερικού εξώστη/παταριού ή χώρου στέγης και ανεξαρτήτως µεγέθους. Συνάδελφοι διάβασα τις αναρτήσεις σας πάνω στο θέμα όμως θεωρώ ότι η ερωταπάντηση 21 του ΥΠΕΚΑ που αναφέρεται σε ''εσωτερικούς εξώστες (παταρι) κατά τον ορισμό της παρ.28 του άρθρου 2 του ν.4067/12'' έρχεται σε αντίθεση με την εγκύκλιο 4. Μέρος του ορισμού αποτελεί να είναι το εμβαδό του παταριού μικρότερο από το 70% του υποκείμενου χώρου όπως επίσης να έχει αποκλειστικά προσπέλαση από τον υποκείμενο χώρο. Στην περίπτωση που αντιμετωπίζω πρόκειται για τυπικό πατάρι μέσα στο χώρο του καθιστικού και στον εγκεκριμένο όγκο της Ο.Α. Η σκάλα ανόδου ξεκινάει από το καθιστικό. Όμως το πατάρι έχει πόρτα που βγαίνει στο δώμα της πολυκατοικίας στον τελευταίο όροφο της οποίας βρίσκεται το διαμέρισμα το οποίο εξετάζω. Επομένως δεν έχει προσπέλαση αποκλειστικά από τον υποκείμενο χώρο. Θα ήθελα τη γνώμη σας αν μπορεί να υπολογιστεί με μειωτικό συντελεστη ή όχι.
patrick2008 Δημοσιεύτηκε January 22, 2016 at 01:14 μμ Δημοσιεύτηκε January 22, 2016 at 01:14 μμ παιδια ξερει κανεις πως ρυθμιζεται παταρι υψους 1,10 πανω απο μπανιο??? σαν υδ μειωτικου ή με αναλυτικο? δεν βρισκω κατι σχετικο...
akis73 Δημοσιεύτηκε January 22, 2016 at 03:07 μμ Δημοσιεύτηκε January 22, 2016 at 03:07 μμ ...προσωπικά τέτοιου είδους κατασκευές δεν τις ρυθμίζω.
patrick2008 Δημοσιεύτηκε January 22, 2016 at 03:13 μμ Δημοσιεύτηκε January 22, 2016 at 03:13 μμ παυλο εχω αδεια διαρρυθμισεων του 2011 και θα μου ερθει ελεγκτης.... αν τελικα εφαρμοστει... καμμια αποψη?
danaikaterina Δημοσιεύτηκε January 22, 2016 at 04:00 μμ Δημοσιεύτηκε January 22, 2016 at 04:00 μμ Μιλάμε για τα πατάρια πάνω από το μπάνιο που συναντώνται πολύ συχνά στα σπίτια. Συνήθως εκεί βάζουν το θερμοσίφωνα και δεν έχουν καμία σκάλα για να ανέβεις και φυσικά δεν μπορείς να σταθείς όρθιος. Εγώ αυτά τα βάζω με αναλυτικό. Θεωρώ υπερβολή την υπέρβαση δόμησης.
ay8airetos Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 09:24 πμ Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 09:24 πμ (edited) Καλημέρα, έχω μια περίπτωση όπου σε ένα βιοτεχνικό κτίριο έχει κατασκευαστεί μια ενδιάμεση στάθμη, η οποία όμως δεν έχει από πουθενά πρόσβαση. Ο ιδιοκτήτης την κατασκεύασε για να χαμηλώσει το καθαρό ύψος του χώρου, ώστε να θερμαίνεται πιο εύκολα. Η κατασκευή αποτελείται από μεταλλικά υποστηλώματα και μεταλλικά δοκάρια πάνω στα οποία έχει τοποθετηθεί αυλακολαμαρίνα και ελαφρομπετόν. Συνιστά αυθαίρετη κατασκευή και εάν ναι υπολογίζεται με επιφάνεια ή με αναλυτικό προϋπολογισμό; Ευχαριστώ skarifima.pdf Edited February 18, 2016 at 09:24 πμ by ay8airetos
chrisvach Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 11:13 πμ Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 11:13 πμ Είναι σίγουρα χωρίς πρόσβαση ή προσωρινά χωρίς πρόσβαση; Συγγνώμη που ρωτάω αλλά δεν με πείθει προσωπικά το γεγονός ότι κάποιος έκανε τέτοια κατασκευή για να θερμαίνεται καλύτερα ο χώρος. Εγώ θα το τακτοποιούσα ώς υπέρβαση δόμησης.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 11:49 πμ Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 11:49 πμ Μη κουράζεστε άδικα. Θα προστιμοποιηθεί η κατασκευή ως Υ.Δ με μειωτικό συντελεστή ως πατάρι. Δεν γίνεται να αγνοηθεί κάτι τέτοιο. Μια χαρά χώρος γραφείου θα μπορέσει να γίνει. Ευκαιρία να τον έχει και νόμιμο.
Sk.Maria Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 03:08 μμ Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 03:08 μμ σε κατοικία που ο χώρος στάθμευσης έχει μετατραπεί σε δωμάτιο και έχει δημιουργηθεί πατάρι (ξύλινο με ξυλινη σκάλα)το οποίο έχει ύψος 1,85 ενώ κάτω από το πατάρι το δωμάτιο έχει ύψος 2,55μ μπορούμε να βάλουμε μειωτικό συντελεστή στον κάτω χώρο και να πάμε με αναλυτικό υπολογισμό το πατάρι μαζί με μια ισόγεια επέκταση αποθήκης 4τμ.? ή πάνε όλα με υπέρβαση δόμησης?
chrisvach Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 03:22 μμ Δημοσιεύτηκε February 18, 2016 at 03:22 μμ (edited) Με υπέρβαση δόμησης χωρίς μειωτικό το δωμάτιο και ξεχωριστή υπέρβαση δόμησης με μειωτικό το πατάρι. Η αποθήκη αν τηρεί τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στην κατηγορία 3 πάει ώς κατηγορία 3 αλλιώς και αυτή ως Υ.Δ. με μειωτικό συντελεστή.Υπάρχει και η επιλογή αν έχεις και κάποιο άλλο αναλυτικό να την υπολογίσεις στον αναλυτικό και αυτήν.(αν και οι απόψεις για το τελευταίο διίστανται καθώς αντιστοιχεί σε χώρο με επιφάνεια) Edited February 18, 2016 at 03:52 μμ by chrisvach
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα