Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το "μίσος" κατά της αιολικής ενέργειας


Recommended Posts

Αν δεν κάνω λάθος ο κύριος λόγος αντιδράσεων δεν είναι η αισθητική, αλλά η οικολογία. Βέβαια το κατά πόσο είναι οικολογικό το να μη θες ανεμογεννήτριες αν αυτό σημαίνει περισσότερο μαζούτ είναι ένα θέμα..

Edited by curzondax
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από το τελευταίο άρθρο, 

Παράθεση

α) Οσον αφορά το συνολικό ίχνος άνθρακος: βάσει δεδομένων του Εθνικού Κέντρου ΑΠΕ των ΗΠΑ, η κατασκευή / λειτουργία / απεγκατάσταση ανεμογεννήτριας απαιτούν 2% της ενέργειας που παράγει κατά τη διάρκεια της ζωής της. Οι δε εκπομπές της είναι 2% των εκπομπών του φυσικού αερίου και 1% του άνθρακα, για την ίδια παραγόμενη ενέργεια. Οι αριθμοί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για «αμφιβολίες».

Χρειάζεται να πει τίποτα άλλο;

  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

όλες αυτές οι αντιδράσεις, είναι του στιλ

"δεν είμαι ρατσιστής, αλλά δεν θέλω μαύρους στη γειτονιά μου"

μια, βαθιά ριζωμένη, μικροαστική αντίληψη του καθενός χάλια ανθρωπάκου, ότι για τη μίζερη ζωή του φταίνε οι άλλοι

θα μπορούσε να το αναφέρει κι αυτό ο δάσκαλος, αλλά προτίμησε να μείνει σε τεχνικοοικονομικά πλαίσια

Edited by tetris
  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εχουμε κανει σχετικη συζητηση για την Κρητη πριν 5-6 χρονια.

Αφου, αρχικα δεν ηθελαν τις  "μεγαλες"  Α/Γ ".... αντιπροτειναν να γινουν δεκαδες μικρες... να "μοιρασθει" η πιττα, μετα ειπαν ναι οι Δημοι, μετα.... "ξειπαν", γιατι δεν θα επαιρναν ανταποδοτικα, μετα - συμφωνα με δημοσιευματα -"ξεσηκωθηκε ο λαος του Αγιου Νικολαου"

μετα "επεσε"  τυχαίως... η ιδεα να μπει καλωδιο  αντε μετα και ενα δευτερο...

 

όποιος θελει,   ειναι συγκεντρωμενα  εδω...

https://www.michanikos.gr/index/articles/ενέργεια-απε/η-κρήτη-quotκόβειquot-τον-αέρα-της-τερνα-r3437/

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το πρόβλημα με τις Α/Γ σε βουνά και δάση είναι ότι χαλάει αισθητικά ένα τοπίο χωρίς να λαμβάνουν κάποιο όφελος οι ντόπιοι κάτοικοι. Αν το λύσεις αυτό το κοινωνικό θέμα πας παρακάτω. Δεν είναι ένα εργοστάσιο π.χ. που θα δουλέψουν οι ντόπιοι. Αν τώρα δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό το πρόβλημα και αρχίζεις τα "μίσος για τις Α/Γ" δεν καταλήγεις πουθενά. Θέλει μία μέση λύση που να βγαίνουν όλοι ωφελούμενοι. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς λαμβάνουν όφελος επειδή λαμβάνουν όφελος όλοι στη χώρα (περισσότερο μαζούτ θα κάψεις αν δεν τις βάλεις). Μπορείς να βελτιώσεις την ανταποδοτικότητα με το να ρίχνεις περισσότερο βάρος επιχορήγησης στους ντόπιους.

Η αισθητική είναι επίσης κάτι το σχετικό (σε πολλούς φαίνεται πολύ όμορφη η εικόνα γιατί τους θυμίζει ότι τώρα δεν καίγεται τόσο μαζούτ) και επίσης υπάρχουν πολλές περιοχές που δεν τις βλέπει κανείς ή μόνο ποιμένες.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι ανεμογεννήτριες ενοχλούν το φυσικό περιβάλλον, όπως κάθε ανθρώπινη κατασκευή.

Κάποιες κατασκευές όμως, θεωρούνται δεδομένες, κατά κάποιο τρόπο "έχουν μπει στο DNA μας", και δεν ενοχλούν γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει (να νομίζουμε).

Αναφέρω τελείως ενδεικτικά τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους αυτοκινητόδρομους, τους ουρανοξύστες, τα κάθε είδους εργοστάσια, ακόμα και τα σπίτια μας κλπ κλπ κλπ.

Απλά λοιπόν πρέπει να "μπουν" και οι ανεμογεννήτριες στο DNA μας, καθώς του "πεπρωμένου φυγείν αδύνατον"! (τα πετρέλαια κάποια στιγμή θα τελειώσουν).

 

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/7/2020 at 7:29 ΜΜ, dimitris GM said:

εχουμε κανει σχετικη συζητηση για την Κρητη πριν 5-6 χρονια.

κ ακομα καλα κρατει .......δεν λεμε οχι αυθερετα κ χωρις αιτιο ,  δεν μπορεις να μου γεμισεις τη καθε βουνοκορφη με σβουρους ,  εμενα σαν κυνηγο με ενοχλει, χανω θυραματα τον αλλον τον ενοχλει  ο θορυβος καποιον αλλον  η αισθητικη..... κατι αναλογο προσπαθησαν να γινει σε ακατοικητες ( απο ανθρωπους)  βραχονισιδες στις κυκλαδες  που ευτυχως δεν περασε  ....δεν τα θυσιαζουμε ολα στο βωμο της αναπτυξης ........κ στο κατω ,κατω της γραφης επειδη ζω στη φυση θελω να βλεπω φυση  .

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

Manolis Klontzas

Η ανατροπή και η καταστροφή του Γεωπαρκου Σητείας είναι γεγονός απαράδεκτο που οι Λασιθιώτες δεν πρέπει να το αφήσουν να ολοκληρωθεί.
Παράλληλα με την ανατροπή του γεωπάρκου ως θεσμό και κατάκτηση, ανατρέπεται και το "ιστορικό φυσικό τοπίο" ως μνημείο με την αρχαιολογική έννοια του όρου. Είναι μία μαχαιριά στο ίδιο μας το ΕΙΝΑΙ όπως αυτό αποτυπώνεται ιστορικά. Οι πολιτικές επιλογές αυτές που στοχοποιούν τον άνθρωπο δημιουργό αξιών, τη φύση και το ιστορικό φυσικό τοπίο δένει ως νύχι- κρέας με την απαξίωση από την Πολιτεία και από την τοπική διοίκηση της κορυφαίας σε διεθνές επίπεδο επιστημονικής έρευνας για την ανάδειξη του μνημειακού συνόλου στον Πετρά Σητείας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός πού τόσο η Πολιτεία όσο και η τοπική διοίκηση χρόνια τώρα από άποψη προβολής κάνουν πως δεν βλέπουν το σημαντικότατο Μινωικό αυτό ανακτορικό σύνολο.
Σαν να μην υπήρχε...
"Δεν (το) πρόσεξε κανείς
Ήταν λέει ασθενείς"

Stella Ailamaki :
ΚΑΛΕΣΜΑ
Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, στα πλαίσια ευρύτερης πανελλαδικής διαμαρτυρίας, οργανώνεται από διάφορες συλλογικότητες (ορειβατικοί και πεζοπορικοί σύλλογοι κλπ) σε όλη την Κρήτη μία ακόμα δράση διαμαρτυρίας κατά του νέου περιβαλλοντικού νόμου και υπέρ της ουσιαστικής προστασίας της φύσης μας.
Ο στόχος είναι να εκφραστεί η θέληση των κατοίκων και φορέων όλης της Κρήτης για την προστασία των περιοχών Natura και άλλων προστατευόμενων περιοχών, όπως το Γεωπάρκο Σητείας και οι βουνοκορφές, που κινδυνεύουν άμεσα από καταστροφικά έργα βιομηχανικού τύπου (αιολικά, φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά πάρκα, λατομεία κλπ).
Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης, την Κυριακή 05.07.2020 στις 11.00 το πρωί, στην Τρούλα Σιτάνου (στην θέση Σελί απέναντι από τα πρώτα Φωτοβολταϊκά Πάρκα στον επαρχιακό δρόμο από Κατσιδώνι προς Καρύδι), στο σημείο δηλαδή όπου η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προγραμματίζει να κατασκευάσει το Αιολικό Πάρκο «ΤΡΟΥΛΑ – ΧΑΛΚΙΑΣ – ΚΟΡΦΗ» του Υβριδικού Έργου Αμαρίου, διαδηλώνουμε με σύνθημα:
“SAVE CRETAN MOUNTAINS”
Καλούνται όλοι οι πολίτες της Σητείας καθώς και οι θεσμικοί παράγοντες του δήμου μας να συμμετάσχουν στην δράση διαμαρτυρίας.
Προστατεύουμε τα βουνά μας, διατηρούμε τον φυσικό μας πλούτο.
Για μια βιώσιμη ανάπτυξη μέσα στο γεωπάρκο Σητείας.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Τοπική Κοινότητα Ζάκρου
Τοπική Κοινότητα Κατσιδωνίου
Τοπική Κοινότητα Καρυδίου
Μορφωτικός Σύλλογος Ζάκρου
Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Σιτάνου
Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσιδωνίου
Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σητείας
Επιτροπή Αγώνα κατά του Υβριδικού Έργου Αμαρίου

 

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.