rigid_joint Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 μεγάλο δοκάρι δεν το πακτώνεται σε >50εκ στύλο τουλάχιστον? δεν διακινδυνεύω 4ο ban
sundance Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 συγνωμη αλλα δεν καταλαβα. αυτη η επιλογη οταν ειναι ενεργοποιημενη δλδ,θεωρει αρθρωσεις στις στηριξεις των δοκων με τα υποστυλωματα.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 όχι Όταν είναι απενεργοποιημένη λύνει κανονικά τα πλαίσια και το μοντέλο σου. Όταν είναι ενεργοποιημένη διαστασιολογεί τον οπλισμό με την ροπή της μονόπακτης (ql2/12 ?)
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 με την ροπή της μονόπακτης (ql2/12 ?) ροπή αμφίπακτης δεν ειναι αυτή?
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Ναι αυτό είναι. Ροπή δοκού αμφίπακτης. Αυτό εννοώ και αυτό πιστεύω ότι κάνει. Αν έκανε π.χ ένα 7μετρο δοκάρι μονόπακτο θα το είχα καταλάβει! Αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος. Κανείς άλλος?
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 κάτι δε μ'άρεσει σε αυτή την προσσέγγιση. αυτό που κάνετε, αμφίπακτη, μονόπακτη, αμφιέριστη(?) τα σίδερα αυτά τα λαμβάνει υπόψην και στο έλεγχο που κάνει στον ικανοτικό? όταν δεν είστε σίγουροι για το δοκάρι με το μεγάλο άνοιγμα γιατί δεν το ψηλώνετε, ποιο τίμια λύση δεν είναι για τις κατασκευές ΟΣ αυτό? δηλαδή 7m δοκάρι το χειρίζεστε αμφιέριστο?
ilias Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 αυτό που κάνετε, αμφίπακτη, μονόπακτη, αμφιέριστη(?) τα σίδερα αυτά τα λαμβάνει υπόψην και στο έλεγχο που κάνει στον ικανοτικό? Φυσικά, χωρικό λύνει. Αυτή την παραδοχή, δηλαδή επίλυση με τη ροπή της μονοπάκτου, αν θες την κάνεις. όταν δεν είστε σίγουροι για το δοκάρι με το μεγάλο άνοιγμα γιατί δεν το ψηλώνετε, ποιο τίμια λύση δεν είναι για τις κατασκευές ΟΣ αυτό? Και το ψηλώνουμε και τον κάτω οπλισμό αυξάνουμε για το βέλος και αναλυτικό έλεγχο ρηγμάτωσης ενίοτε κάνουμε.
mkalliou Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Για το Strad να πω που γνωρίζω, έχεις την επιλογή στη διαστασιολόγηση (και μόνο) να ορίσεις κάποιες ή όλες τις δοκούς να τις διαστασιολογήσεις με ροπή ανοίγματος q*l^2/x, όπου x όσο θες, το οποίο έχει το νόημα, ότι σε περίπτωση που αστοχήσει η δοκός και στις δύο στηρίξεις (κόμβο ή αγκύρωση), να είναι σε θέση να φέρει τα κατακόρυφα φορτία με ασφάλεια.
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 αν στοχήσει στις 2 στηρίξεις ξέχνα τις αγκυρώσεις και μετά σου λέω εγώ με τι ασφάλεια κρατά τα φορτια επειδη αυτά τα πράγματα τα ακούω για πρώτη φορά και δεν ξέρω και γι'αυτό ρωτώ. δηλαδή λύνει το δοκάρι αμφίπακτο μαζί με το υπόλοιπο χωρικό, μετά μονόπακτο μαζί με το υπόλοιπο χωρικό, μετα αμφιέριστο μαζί με το υπόλοιπο χωρικό και μετά οπλίζει και κάθε φορά άλλες ιδιομορφές και βγαίνει περιβάλλουσα όλων αυτών?
mkalliou Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Κοίτα, αν αστοχήσει η αγκύρωση λόγω συνάφειας, δε σημαίνει ότι θα εξολκευθεί ο οπλισμός και θα ακυρωθεί η στήριξη. Τέμνουσα όμως μπορεί να παραλάβει. Πόση τέμνουσα, μπορεί να συζητηθεί. Το χωρικό λύνεται όπως το έχεις ορίσει, δηλαδή αμφίπακτο στις περισσότερες περιπτώσεις. Και για τα στατικά φορτία και για τη δυναμική ανάλυση. Και με τα προκύπταντα μεγέθη διαστασιολογείται. Ελέγχεται όμως για ροπή που του ορίζεις εσύ και αν απαιτείται αυξάνει τον απαιτούμενο οπλισμό. Δηλαδή για κάθε δοκό προκύπτει μια περιβάλλουσα α) για δοκό από το χωρικό πλαίσιο-στατικά φορτία-σεισμός και β) αμφιέρειστη ή μονόπακτη ή ότι άλλο ορίσεις. (ΓΙα το strad αυτό γίνεται μόνο για το άνοιγμα και όχι για τις στηρίξεις). Προσωπικά, για μικρά ανοίγματα δεν το χρησιμοποιώ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα