ser Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2009 Καλημερα σας ηθελα να κανω την εξης ερωτηση Σε περιοχή που εκτελείται πραξη εφαρμογης αρκει στην δηλωση ιδιοκτησιας συμβολαιο εκτακτης χρησικτησιας για να καταχειρωθεί ο νεος "οικοπεδουχος" και στην αναρτηση να φαίνεται σαν ιδιοκτητης και οχι να εχει απλα σαν κατεχομενη την εκταση? Έγινε σχετικη ενσταση κατα την αναρτηση γιατι στο πινακα εφαρμογής η κατεχομενη εκταση ενω επρεπε να περαστεί στο καινουριο ιδιοκτητη ο μηχανικος που κανει την πραξη εφαρμογης δεν θεωρει οτι με συμβολαιο εισαι 100% κατοχυρωμένος και οτι πρεπει να υπαρχει δικαστικη απόφαση γιατι θα εχω πρόβλημα αργοτερα στην μετεγραφή του οικοπεδου, ισχύει κατι τετοιο? γιατι σε επαφη που ειχα με δικηγορο μου ειπε οτι ισχυει κανονικα το συμβόλαιο τι να κάνω?
jlivas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2009 Θα πρέπει να προκύπτει εύκολα η ύπαρξη αποδείξεων προυπόθεσης απόκτησης του οικοπέδου με τα προσόντα της χρησικτισίας. Εφόσον τα παραπάνω δεν προκύπτουν άμεσα και με δεδομένο οτι η τελική απόφαση ανήκει στα αρμόδια δικαστήρια (αφού η υπηρεσία μόνο παρεμπίπτοντα έλεγχο δύναται να διενεργήσει) ειναι δυνατή η άρνηση του μηχανικού που συντάσει την ΠΕ η καταχώρηση ως ιδιοκτήτη στους πίνακες της ΠΕ. Με το 48862/3291/24-6-90 έγγραφο νομοθετικού έργου ΥΠΕΧΩΔΕ δίνεται λύση για διορθωτική μετά όμως την κύρωση της ΠΕ. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρονται και οι προυποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως να αναφερθεί ο ιδιοκτήτης ως νομέας και κάτοχος του ακινήτου έστω και στις παρατηρήσεις των πινάκων της ΠΕ. jlivas.
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 To πρόβλημα με τη χρησικτησία είναι ότι δεν κατωχυρώνεται ο μελετητής για την αυθυπαρξία του οικοπέδου, ελοχεύει ο κίνδυνος να έχει γίνει παράνομη κατάτμηση!!. Επίσης εάν ο τίτλος χρησικτησίας είναι πρόσφατος δεν διασφαλίζεται ο μελετητής για τον ιδιοκτήτη 10-3-82.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 σωστά όσα αναφέρουν οι συνάδελφοι GRTOPO και jlivas εύλογα όμως προκύπτουν τα ερωτήματα 1. γιατί στις κτηματογραφήσεις γιά άλλες μελέτες (Εθν, κτηματολογιο κλπ) τέτοια συμβόλαια γίνονται δεκτά και μετά βλέπουμε 2. Τι εμποδίζει τον μελετητή να κάνει αποδεκτή την δήλωση του ιδιοκτήτη και στη συνέχεια αν γίνει ένσταση βλέπουμε η μεταγενέστερα διορθωτική και επίσης βλέπουμε 3. Η συγκεκριμένη έκταση-τμήμα γης διεκδικείται απο άλλο όμορο ιδιοκτήτη,στην επι τόπου υπόδειξη ορίων υπήρχε ασυμφωνία ομόρων ιδιοκτητών, σε ποιόν φαίνεται ότι ανήκει με την ολοκλήρωση του Α κεφαλαίου???? ser κατα την γνώμη μου ο δικηγόρος έχει δίκιο, ένα συμβόλαιο είναι κάτι πολύ περισσότερο απο το τίποτε, με απλά λόγια κάποιος που κάτι έχει δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται δυσμενέστερα απο κάποιον που δεν έχει τίποτα σε περίπτωση που βλέπεις τα πράγματα να κολλάνε πάντα κατά την άποψή μου φρόντισε να κατοχυρωθείς νομικά υπάρχει χρόνος και τρόπος για να αντιμετωπισθεί το θέμα νομικά και τεχνικά
agior Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2009 Συνηθέστατα, ο πρώτος που παρουσιάζει τίτλο από έκτακτη χρησικτησία κερδίζει "και το κορίτσι και τα λεφτά" Ο μελετητής της πράξης ίσως βλέπει πολύ μπροστά χρονικά και (πάλι ίσως) θεωρεί πως πριν τη συμπλήρωση γενναίου χρόνου πραγματικής νομής με νόμιμο τίτλο η έκτακτη χρησικτησία είναι ευάλωτη. Νομικίστικα πράγματα... Πάντως δεν έχει δίκιο, πρέπει να δεχτεί μεταγραμμένο τίτλο αλλιώς παρανομεί.
shikabala Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2009 Ενδιαφέρομαι για την αγορά οικοπέδου Να αρχίσω μάλλον κάπως διαφορετικά Υπάρχει ένα οικόπεδο το οποίο από 1958 το πήρε κάποιος από τον αναδασμό το 1962 απεβίωσε και παραχωρήθηκε -χωρίς τίτλο -απλά με λόγια στον ανιψιό του.ο οποίος κάνει χρήση της χρησικτησίας και το 2005 το δίνει με γονική παροχή στην κόρη του... Εγώ ενδιαφέρομαι να το αγοράσω .πόσο διασφαλισμένος είμαι από μια τέτοια αγορά?
MAKAP Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2009 @shikabala Καλώς όρισες στο forum αλλά πριν αρχίσεις τις ερωτήσεις πρέπει να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής. Το ερώτημα που έβαλες είναι άσχετο με το θέμα αυτής της συζήτησης και είναι ενδεχόμενο να μην το διαβάσουν πολλά μέλη. Στην ουσία τώρα. Ο μόνος νόμιμος τίτλος που υπάρχει για το ακίνητο είναι ο τίτλος παραχώρησης στον αρχικό δικαιούχο. Επομένως, για να μπορεί να το πουλήσει ο σημερινός νομέας πρέπει να έχει δικαστική απόφαση για τη χρησικτησία.
kasvan Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2009 48862/3291/24-6-90 έγγραφο νομοθετικού έργου ΥΠΕΧΩΔΕ Μήπως το έχει κάποιος συνάδελφος; Δεν μπορώ να το βρω στο Νόμος.
eirinika Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2011 Καλησπέρα. Η περίπτωση που θέλω να ρωτήσω έχει ως εξής: η ιδιοκτήτρια ενός οικοπέδου το απέκτησε με άτυπη αγορά το '54. το '87 έγραψε το 1/4 στον άντρα της, κυρίως για να αποκτήσει έναν τίτλο. Η Π.Ε. αναφέρει μόνο τον άντρα της. Η Π.Ε. κυρώθηκε το 2001. Ο άντρας πέθανε το 2002, οπότε ξαναγύρισε το μερίδιό του στην γυναίκα (με αποδοχή το 2002). Εγώ τώρα, κάνω διόρθωση ως προς τα ονόματα, για να βάλω και την ιδιοκτήτρια και τον άντρα της. Ερώτηση : τι τίτλο ιδιοκτησίας βάζω κάτω από το όνομα της γυναίκας; Διευκρινίσεις: υπάρχει μια υπεύθυνη δήλωση της γυναίκας που επιβεβαιώνει όσα περιέγραψα, με βεβαίωση γνησιου υπογραφής από αστυνομία και κτηματολόγιο με το όνομά της ως ιδιοκτήτριας. όποιος γνωρίζει κάτι και έχει την καλοσύνη ας βοηθήσει. Ευχαριστώ
ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2011 Στο Κτηματολόγιο τι στοιχεία προσκόμισε και την καταχώρησαν ως ιδιοκτήτρια ;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα