Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
11 ώρες πριν, curzondax said:

κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι σταθερά θέμα στον κλάδο Πολιτικών Μηχανικών διότι μας αφορά (ίσως και προσβάλει) άμεσα.

Γινόταν παλιότερα έρευνα σε ελληνικά πανεπιστήμια για τέτοια θέματα. πχ ρηγματώσεις των σκυροδεμάτων που "κρατάνε" τη ραδιενέργεια. Υπήρχαν και στο syllabus των μαθημάτων αναφορές σε τέτοια έργα. Ήταν μάλλον μια μόδα που πέρασε.

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε

Η διάθεση καυσίμου εξαρτάται και από τη χώρα. Όντως δεν έχουμε ή δε μπορούμε να βρούμε στη χώρα; 

Ανέφερα την κτιριακή αντοχή διότι το περιβαλλοντικό επιχείρημα κυρίως από εκεί εξαρτάται (τελικά).

Δημοσιεύτηκε (edited)

Θεωρητικά υπάρχουν αποθέματα ουρανίου στη Μακεδονία. Το αν είναι εκμεταλλεύσιμα δε το γνωρίζουμε. Αλλά και να είναι, τα αποθέματα από μόνα τους δεν αρκούν. Χρειάζεται τεχνολογία μετατροπής σε "καύσιμο". Και επειδή μέσω της τεχνολογίας αυτής παράγονται και οι βόμβες, ακόμα κι αν η τεχνολογία υπάρχει, υπεισέρχεται και ο στρατηγικός παράγων. Δεν είναι μόνο το περιβαλλοντικό που προβληματίζει τον κόσμο αλλά όλο μαζί το πακέτο.

 

Edited by georgios_m
Δημοσιεύτηκε (edited)

@curzondax το διάβασες το κείμενο, ή όχι; 

Δεν θα έλεγα όχι στην ανάπτυξη πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, το "όχι" απ' ότι ξέρω για την πυρηνική ενέργεια στην Ευρώπη συνολικά, το λέει η Γερμανία (!) Απλώς η απορία μου παραμένει: Αφού μέχρι τώρα καλύπτουμε τους στόχους ανάπτυξης ΑΠΕ της Ε.Ε. και γενικώς πάμε από μέτρια έως καλά, ποιος ο λόγος να φορτωνόμαστε αεροκουμούτσες, ή πυρηνικούς σταθμούς; Σάμπως έχουμε να κινήσουμε (το ξαναγράφω για πολλοστή φορά) την μεγάλη βιομηχανία; Γιατί γκαρίζουμε για ακριβό ρεύμα και μύδια κάστανα;

Εκτός αν θέλουμε να κινήσουμε...ηλεκτρικά αυτοκίνητα...Ε; Εκεί την πάμε τη δουλειά;

 

Edited by Konstantinos IB
Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή είμαστε τόσο άνετοι ενεργειακά; Δεν υπάρχει ζήτηση, να εξάγουμε; Και γιατί όχι να αναπτύξουμε και βιομηχανία αν το ρεύμα είναι άφθονο.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το ρεύμα είναι άφθονο αλλά ακριβό και την ακρίβεια την έφερε η διάλυση του κρατικού μονοπωλίου και η παράδοση του εκσυγχρονισμού της παραγωγής (NG και ΑΠΕ) σε ιδιώτες.

Βρίσκω λοιπόν το σχήμα οξύμωρο, να παρατηρεί η Κομισιόν ακριβές τιμές ρεύματος χονδρικής, το πρώτο τρίμηνο μάλιστα, στην Ελλάδα, και να φωνασκούν δημοσιογράφοι δεξιά και αριστερά, για ένα πράγμα που δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτε, ούτε το κράτος, ούτε οι μεγάλοι βιομήχανοι (δέκα τον αριθμό :-(), ούτε οι καταναλωτές. Ή μήπως η Κομισιόν δεν έχει άλλη δουλειά και παίζει με το excel; 

Προφανώς πίσω από τις "παρατηρήσεις", τα γκαρίσματα και τις αντιλιγνιτικές μ@λακίες, κάτι άλλο κρύβεται. 

 

Edited by Konstantinos IB
Δημοσιεύτηκε (edited)

Η Γερμανία δε τα θέλει κυρίως για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους (δηλαδή εκλογικούς λόγους) αφού το 84% δε τα θέλει. Η ίδια κλείνει και τα δικά της εργοστάσια. 

Δε βλέπω πώς το κρατικό μονοπώλιο είναι λύση για την Ελλάδα όταν οι πολιτικοί απέδειξαν ότι δε μπορούν να αντισταθούν στο να πουλάνε ρουσφέτια για ψήφους.

Edited by curzondax
Δημοσιεύτηκε

ΟΚ, αλλά δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε για ακριβό ρεύμα στην προμήθεια, ούτε η Κομισιόν, ούτε οι δημοσιογράφοι που το τόσο - δα το κάνουν τόσο - Να.

"Ηθελέστα και παθές τα". 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Η τιμή της κιλοβατώρας στην Ελλάδα, για παράδειγμα, είναι 30% υψηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ, ο οποίος είναι διπλάσιος από τις τιμές στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα τα τιμολόγια της υψηλής και μεσαίας τάσης απελευθερώθηκαν το 2008 και αμέσως η ΔΕΗ έσπευσε μονομερώς να αυξήσει τις ταρίφες από 10% ως 20%. Πάνω στα αυξημένα τιμολόγια προστέθηκαν επιπλέον φόροι λόγω των μνημονίων που ακόμη παραμένουν.

 

πηγη

https://www.b2green.gr/el/post/82460/to-reyma-pou-kaiei

 

 

Edited by dimitris GM

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.