Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βελτίωση nv


 

Recommended Posts

ΠΡΟΣΟΧΗ στον στατικώς μη υπόγειο όροφο με πολλά τοιχία υπογείου! Το έχω δηλώσει πως έχω κάνει τέτοια μελέτη και έκανα το πείραμα με δεσμεύσει και χωρίς και οι διαφορές είναι τεράστιες!!!

εγώ αυτό το πράγμα το έχω δοκιμάσει καμμια 20 φορές έτσι για περιέργεια. Σε ρωτησα και σε προηγούμενο post: που κάνεις έλεγχο τέμνουσας βάσης τοιχωμάτων? (όχι υπογείου αλλά τοιχωμάτων nv)

Link to comment
Share on other sites

εγώ την κάνω.

Βολέυει στην συγκράτηση των εσχάρων των τοιχωμάτων αλλά και εκεί που από τοίχωμα μπορεί να έχω συνέχεια με δοκό ανωδομής.

Link to comment
Share on other sites

6. Κάνεις/κάνετε και αντίστοιχα δοκό την κορυφή του τοιχώματος υπογείου, εκει που εδράζεται δηλαδή η πλάκα οροφης υπογείου?

Επίσης, συμπληρώνοντας τον ΑΡΗ,όταν έχουμε υπόγειο έξω από το έδαφος με παράθυρα (ανοίγματα στο τοίχωμα υπογείου δηλαδή), των οποίων η απόσταση πρεκιού-οροφής πλάκας υπογείου είναι μικρή, π.χ. 0,50-0,60 cm, γίνεται διαμόρφωση οπλισμού περιμετρικά του ανοίγματος με βάση τον ΕΚΩΣ Κεφ.18.5.8, οπότε ο ΑΝΩ οπλισμός από το πρέκι, μπορεί να σχηματίσει διάταξη οπλισμού δοκαριού.

Link to comment
Share on other sites

Ρε rigid, δεν καταλαβαίνεις.... Δεν είπα πως τα αποτελέσματα είναι μέρα με νύχτα, αλλά πως στην μοντελοποίηση δεν απαιτείται, ή αν θες αλλιώς, για εμένα είναι ψιλοφάουλ να βάζεις παντού οριζόντιες στηρίξεις.

Τώρα, αν θες αποτελέσματα, κάνε ένα πολύ απλό μοντέλο με 5 κολώνες με τον έναν και τον άλλο τρόπο για να τα δεις.

Που υπολογίζω το ην σε μη στατικως υπόγειο όροφο που συμμετέχει στις σεισμικές φορτίσεις; Στον όροφο 0 με -1 την θεμελίωση. Εσύ που τον κάνεις; Και τι συμπεράσματα έβγαλες από τις ~20 προσπάθειες σου;

Link to comment
Share on other sites

@rigid_joint

1. Δεν το γνωρίζω, αν ξεκίνησε από εδώ ή κάπου αλλού και ούτε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος εδώ μέσα να μας διαφωτίσει. Απλά ανέφερα το πότε περίπου ξεκίνησε και πιθανόν να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση παράλληλα και ταυτόχρονα σ' όλη την Ελλάδα. Πιο αρμόδια είναι η επιστημονική επιτροπή του ΟΑΣΠ για να απαντήσει για όποιον ενδιαφέρεται

2. Συμμορφώθηκαν σημαίνει ότι ακολούθησαν τη γραμμή της πολεοδομίας για να κάνουν τη δουλειά τους έστω και αν διαφωνούσαν. Αν το να βγάλεις το ψωμί σου περνάει από τα γρανάζια της πολεοδομίας είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Μην υπερβάλλεις για τη δημιουργία εντυπώσεων. Φ12 -> 40cm. Για τις αγκυρώσεις τα έχουμε συζητήσει εκτενώς. Όποιος θέλει να δει τι υπαγορεύει ο ΕΚΩΣ δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει το Excel που ανέβασα ή να το κάνω με το χέρι.

3. Αν διαβάσεις και τις δυο προτάσεις θα καταλάβεις το προφανές που πάει. Και επειδή χρειάζεται να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος για όποιον δεν κατάλαβε το προφανές είναι ότι δεν μπορεί να χρειάζεται όπλιση πεδιλοδοκού το κατώτερο τμήμα του περιμετρικού τοιχίου του υπογείου. Παρέπεμψα άλλωστε και στη μελέτη του Τέγου στα Downloads του forum.

4 & 6. Δες ΕΔΩ. Τις δεσμεύσεις των οριζόντιων μετακινήσεων τις βάζω σύμφωνα με τον δεύτερο τρόπο προσομοίωσης των τοιχίων υπογείου που παρουσιάζει ο Αβραμίδης στις σημειώσεις του. Δείτε τις εικόνες που ανέβασα ΕΔΩ.

 

Αν έχουμε μια σειρά στύλων σε μια πλευρά ενός υπογείου, οι οποίοι συνδέονται με τοιχία (υπογείου) και βάλουμε δεσμεύσεις οριζοντίων μετακινήσεων και κατά τις δυο διευθύνσεις στις κεφαλές των ακραίων στύλων ενώ παράλληλα τους συνδέουμε με ατενείς* και άκαμπτες* δοκούς, θεωρώ ότι είναι πλεονασμός να βάλουμε δεσμεύσεις και στις κεφαλές των εσωτερικών στύλων κατά τη διεύθυνση των τοιχίων υπογείου.

Όπως πλεονασμός είναι να βάλουμε και στους ακραίους στύλους αν βάζουμε δεσμεύσεις μετακινήσεων κάθετα στο επίπεδο του τοιχίου υπογείου (βλ. Αβραμίδη).

 

* Όταν αναφέρομαι σε ατενείς και άκαμπτες δοκούς αναφέρομαι σε δοκούς με πολύ μεγάλη δυστένεια και δυσκαμψία λόγω υψηλών τιμών Α και Ι.

Link to comment
Share on other sites

acnt, δεν προκειται να συμφωνήσουμε

Δεν πειράζει φίλε μου, δημοκρατία έχουμε!!! Μπορούμε να διαφωνούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι άλλο.

Γιατί δεν απαντάς όμως σε αυτά που ρωτάω; Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ που τον κάνεις; Και τι συμπεράσματα έβγαλες από τις ~20 προσπάθειες σου;

Σε αυτές τις περιπτώσεις που έχεις τοιχώματα περιμετρικα κάτω από 80% θέλει πολύ προσοχή, απαιτείται διερεύνηση, δεν ειναι καθαρές λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.