Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε July 26, 2020 at 03:29 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 26, 2020 at 03:29 μμ On 26/7/2020 at 2:44 ΜΜ, dimitris11140 said: Βρες το πρωην σύστημα δόμησης της περιοχής και τυχόν περιορισμοί που μπορεί να ισχύουν . Από αυτό θα ξεκινήσεις . Θα έλεγα επίσης ότι θα σου είναι πολύ χρήσιμο , αν είναι οι πρώτες σου δουλειές , να συνεργαστεις με έναν αρχιτέκτονα με εμπειρία . Κανένας δεν γεννήθηκε μαθημενος . Και επειδή οι άδειες είναι πλέον φουλ ευθύνη μηχανικού ,εγώ στην θέση σου αυτό θα έκανα. Φιλικά και με εκτίμηση. Expand Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου άλλα δυστυχώς δε μ αναφέρεις το πιο σημαντικό,αυτά περί δικαιώματος θέασης του ομόρου και <<είσαι σε πρώην Πανταχόθεν και ο γείτονας έχει ανοίγματα και είναι και τοποθετημένος σε απόσταση >= 1.00 μ από το κοινό όριο , τότε έχεις υποχρέωση για δ>> που και σε ποιο νόμο αναφέρονται??????? Επισης ο ΝΟΚ στη τοποθέτηση κτιρίου,με ακριβώς ίδια περίπτωση με το δικό μου το εχει τοποθετημένο Γ,όπως η εικόνα που ανέβασα απο το τευχος τεχνικων οδηγιων, Πριν αρχίσουμε να δίνουμε συμβουλές το θέμα είναι να βγάλουμε μία άκρη ,έστω και αν δε ξέρω τίποτα ,για τους επόμενους μηχανικούς που διαβάζουν και έχουν παρόμοιες περιπτώσεις. Προφανώς και έχω έτοιμη λύση<<αποδεκτή>>,είναι η λύση στην οποία οι συνάδελφοι έκαναν κάποια αρχιτεκτονικά σχόλια αλλά χάνω αρκετά με αυτή τη λύση (ολόκληρο όροφο,θέσεις παρκινγκ,κτλπα)
Arche Δημοσιεύτηκε July 26, 2020 at 07:29 μμ Δημοσιεύτηκε July 26, 2020 at 07:29 μμ στα επόμενα να πω λίγο Συνάδελφε, ανάφερες την εννιάμετρο λωρίδα όμως κάτι δεν είπες σωστά. Αναφέρεις κάπου ότι "αν δεν εξασφαλίζεται κτίριο (σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, αφού έχεις γωνιακό οικόπεδο *) πλάτους 9μ τότε από τον ακάλυπτο που νομίζω μίνιμουμ άφηνες δχδ στην γωνία του οικοπέδου, η οποία δεν συνορεύει με δρόμο, τότε μπορείς να φας χώρο του δ επί δ και να τον δώσεις αλλού". Το λάθος σου είναι το "δίνεις αλλού" απλά και ίσχυαν με ΓΟΚ 85 όπως τροποποιήθει το 2000, δηλαδή ως ΝΟΚ, δηλαδή ως 2012 αν έχεις ένα πλάτος οικοπέδου 12μ και το δ σου ισούται με 4μ τότε καθώς σε ένα πλάτος κτιρίου όταν αφήσεις στην γωνία που λέμε το δ σου ίσο με 4, το πλάτος που σου μένει για κτίριο ισούται με 12μ , (έστω ότι δεν έχεις πρασιά) ισούται λοιπόν με 12μ μείον το 4 που πρέπει να αφήσεις, εκεί σου μένει πλάτος κτιρίου = με 8μ. Τι σου λέει ο Νόμος λοιπόν? Οτι αφού δεν μπορείς να κάνεις κτίριο 9μ πλάτος εκεί, σου επιτρέπει να το κάνεις και δ θα αφήσεις εσύ 3μ τώρα. Σύνθετα τα λέω κάπως, είναι όμως.
Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε July 26, 2020 at 07:37 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 26, 2020 at 07:37 μμ On 26/7/2020 at 7:29 ΜΜ, Arche said: στα επόμενα να πω λίγο Συνάδελφε, ανάφερες την εννιάμετρο λωρίδα όμως κάτι δεν είπες σωστά. Αναφέρεις κάπου ότι "αν δεν εξασφαλίζεται κτίριο (σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, αφού έχεις γωνιακό οικόπεδο *) πλάτους 9μ τότε από τον ακάλυπτο που νομίζω μίνιμουμ άφηνες δχδ στην γωνία του οικοπέδου, η οποία δεν συνορεύει με δρόμο, τότε μπορείς να φας χώρο του δ επί δ και να τον δώσεις αλλού". Το λάθος σου είναι το "δίνεις αλλού" απλά και ίσχυαν με ΓΟΚ 85 όπως τροποποιήθει το 2000, δηλαδή ως ΝΟΚ, δηλαδή ως 2012 αν έχεις ένα πλάτος οικοπέδου 12μ και το δ σου ισούται με 4μ τότε καθώς σε ένα πλάτος κτιρίου όταν αφήσεις στην γωνία που λέμε το δ σου ίσο με 4, το πλάτος που σου μένει για κτίριο ισούται με 12μ , (έστω ότι δεν έχεις πρασιά) ισούται λοιπόν με 12μ μείον το 4 που πρέπει να αφήσεις, εκεί σου μένει πλάτος κτιρίου = με 8μ. Τι σου λέει ο Νόμος λοιπόν? Οτι αφού δεν μπορείς να κάνεις κτίριο 9μ πλάτος εκεί, σου επιτρέπει να το κάνεις και δ θα αφήσεις εσύ 3μ τώρα. Σύνθετα τα λέω κάπως, είναι όμως. Expand Συνάδελφε συμφωνώ! Προφανώς τ διατύπωσα λάθος, καλά κάνεις και τ αποσαφηνιζεις!
dimitris11140 Δημοσιεύτηκε July 26, 2020 at 07:52 μμ Δημοσιεύτηκε July 26, 2020 at 07:52 μμ (edited) Η εννιαμετρος εφαρμόζεται μόνο όταν υπάρχει υποχρέωση για δ/Δ. Όταν υπάρχει δικαίωμα επαφής, τότε δεν έχει εφαρμογή η εννιαμετρος . Στην περίπτωση που έχουμε δικαίωμα επαφής , τότε ή κολλάμε ή όπου δεν κολλάμε αφήνουμε δ/Δ, ακόμα και αν προκύπτει κτίριο με διάσταση μικρότερη των εννιά μέτρων. Edited July 26, 2020 at 07:54 μμ by dimitris11140
Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε July 29, 2020 at 09:18 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 29, 2020 at 09:18 πμ Συνάδελφοι καλησπέρα, Έπειτα από επισκεψη σε Υ.ΔΟΜ σε γωνιακό οικόπεδο οταν ο ομορος εχεί απόσταση ,το δχδ είναι εφικτό εφόσον στην περιοχή ΔΕΝ ίσχυε το ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ , στη δικια μου περίπτωση ίσχυε το συνεχές. οπότε είμαι τυχερός.
casablanca90 Δημοσιεύτηκε November 9, 2023 at 05:27 μμ Δημοσιεύτηκε November 9, 2023 at 05:27 μμ Οταν έχουμε γωνιακά οικόπεδα της παρ. 2 του άρθρου 14 (αυτά που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης μετά το ΓΟΚ), και σε αυτά αφήνουμε υποχρεωτικά ακάλυπτο δχδ?
nik Δημοσιεύτηκε April 1, 2024 at 01:21 μμ Δημοσιεύτηκε April 1, 2024 at 01:21 μμ Γωνιακό οικόπεδο σε πρώην πανταχόθεν ελέυθερο σύστημα. Έχω όμορο στο πλάι μετά ΓΟΚ85 με ανοίγματα προς τα εμένα και απόσταση μεγαλύτερη του 1μ. . Δεν με πιάνει να κολλήσω και να αφήσω δ*δ μόνο στη γωνία ?? Πρέπει να αφήσω όλη μου την πλευρά δ ?
Panagiotis Andrianopoulos Δημοσιεύτηκε April 1, 2024 at 01:26 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 1, 2024 at 01:26 μμ Αφήνεις δ στο μεταξύ σας όριο όπου δε κολάει και ο διπλανός σου,αν δε κολλάει καθόλου στο όριο το δε κολλάς και συ.
nik Δημοσιεύτηκε April 1, 2024 at 01:49 μμ Δημοσιεύτηκε April 1, 2024 at 01:49 μμ Ποο με σκίζει όμως γιατί έχω μικρό οικόπεδο και πρασιές και χάνω πολύ κάλυψη.
Latg Δημοσιεύτηκε April 1, 2024 at 02:24 μμ Δημοσιεύτηκε April 1, 2024 at 02:24 μμ Αρ. 14 1στ 9μετρή ?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα