Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο κτίσμα


meliot

Recommended Posts

ειμαι νεο μέλος και θα ήθελα τη βοηθειά σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Έβγαλα άδεια για ανέγερση κατοικίας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας μου.Όμως από τη πρώτη ημέρα αντιμέτώπισα πρόβλημα με το γείτονα.Προσπαθεί κάθε μέρα να δημιουργεί προβλήματα με τα συνεργεία και και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δημιουργεί εντάσεις και να καθυστερεί την ανέγερση της οικίας μου. Στην άρχή δε μπορούσα να καταλάβψ γιατί το κάνει . Όταν σκάψαμε βρίκαμε ότι τα θεμελιά του ήταν σαθρά,στο σύνορο και αναγκάστηκα να του ρίξω τοιχείο αντιστήριξης.Παρ όλα αυτά συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα. Ο μηχανικός μου τσαντίστικε και άρχισε να ψάχνει τι έχει γίνει με την οικοδομή του. Ο γείτονας έχει βγάλει άδεια μόνο για το ισόγειο 60 τμ και έχει ανεγείρει χωρίς άδεια μεζονέτα πάνω από το ισόγειο 120 τμ δίχως άδεια. Επιπλέον έχει κτίσματα στον ακάλυτο χώρο αλλα 80 τμ επίσης χωρίς άδεια και έχει κάνει κάλυψη του οικοπέδου του 90%.Παρ όλα που τον ενημερώσα για την αυθαίρετη δόμηση που έχει μου απάντησε ότι έχουν παραγραφεί τα πρόστιμα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Επειδή μας έχει σπάσει τα νεύρα ό μηχανικός μου επιμένει να του κάνω καταγγελία.

 

Το προβλημά μου είναι το εξής το κτίσμα του γείτονα έχει πάρει άδεια οικοδόμισης για το ισόγειο το 1993 ηλεκτροδοτεί παράνομα τη μεζονέτα και τα κτίσματα του ακάλυπτου από το ρολόι του ισογείου. Στο δήμο δηλώνει μόνο τα 60 τμ ένσημα δεν έχει πληρώσει στο Ικα και έχει καλύψει τη λωρίδα που έχει παραχωρήσει στο δήμο με κτίσμα. Αν του κάνω καταγγελία το πληρώνει μόνο το πρόστιμο ή του γκρεμίζουν το κτίσμα ?Δεν θέλω να τον καταστρέψω αλλά να το συνετίσω μπας και με αφήσει ήσυχο . Γνωρίζει κανείς το νόμο ή έχει παραγραφε΄και δεν έχει πρόβλημα όπως υποστηρίζει? αν γίνει η καταγγελία ποιά είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο μηχανικός έχει εκνευριστεί πολύ γιατί τον ταλαιπωρεί ο γείτονας του λέει ότι θα γίνει καταγγελία .Εγώ προσπαθώ να κρατήσω χαμηλούς τόνους για να μη μπλέξουμε και δε θέλω να σκαλίζω το θέμα πολύ στο μηχανικό γι αυτό ρωτάω στο forum παρ ότι είμαι καθ όλα νομιμος. Υπάρχει περίπτωση ο άνθρωπος να στέκει ? Αν σας πω τι έχει κάνει πρέπει να ανοίξω blog

Link to comment
Share on other sites

επειδη δεν εχω τον φακελλο με ολα τα σχετικα, μπορω να σου πω υπευθυνα πως μια ερωτηση στην αρμοδια πολεοδομια στο τμημα αυθαιρετων θα σε διαφωτισει σχετικα με το τι εχει παραγραφει, αν εχει παραγραφει κατι, που δεν νομιζω, για τα οργια που περιγραφεις.

Link to comment
Share on other sites

οχι ρε παιδιά δεν υπάρχει παραγραφη για αυθαιρετη δόμηση πόσο μάλλον μετά το 83...αλλα επειδή θα τον καταστρέψεις κανονικα αν κάνεις καταγγελία και θα το έχεις κρίμα στο λαιμό σου(γιατί συνήθως τύποι σαν αυτόν είναι κακομοιρηδες) κάνε την υπέρβαση και εξάντλησε όλα τα μέσα μέχρι να τελειώσει και η υπομονή σου...

αν έχει 120μ αυθαιρετα++++ και δεν έχει το μυαλό να σκεφτεί τι θα πάθει αν του κανεις καταγγελία μάλλον πρέπει να σκεφτείς να κάνεις καταγγελία στην κοινωνική πρόνοια και όχι στην πολεοδομία

Link to comment
Share on other sites

Ρώτησε δικηγόρο για το ενδεχόμενο να πας στον εισαγγελέα υπηρεσίας και να καταγγείλεις τα όσα συμβαίνουν , δηλαδή την άνευ λόγου ενόχληση . Αν έχουν βάση τα όσα λες τότε ο εισαγγελέας θα του κάνει σύσταση. Συνήθως μετά από κάτι τέτοιο μαζεύονται.

 

Πάντως αφού έμπλεξες με τέτοιο γείτονα φρόντισε να είσαι πολύ τυπικός σε ότι αφορά την εφαρμογή της αδείας σου.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως αυτο! Φωναξε εισαγγελέα!!! Εχει αναφερθει και αλλου στο φορουμ εισαγγελικη παρεμβαση σε αντιστοιχη περιπτωση.. Στο τελος μονο που δεν ταΐζε τα συνεργεια..

 

Μην αναφερεις βεβαια παρανομα και τετοια, καθως αν πεσεις σε περιπτωση μπορει να κινησει μονος του διαδικασιες και να ανοιξεις το προβλημα απο αλλη μερια..

 

Παραγραφη σε αυθαιρεσιες πρωτη φορα ακουω παντως.. Για το ΙΚΑ μπορει να υπαρχει κατι τετοιο, για πολεοδομικα και στο βαθμο που τα περιγραφεις δεν νομιζω να ισχυει.. Ειδικα οπως προαναφερθηκε αν ειναι μετα το 83..

Link to comment
Share on other sites

Προσφάτως αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο με οικοδομή πελάτη μου ο οποίος δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή χωρίς να προλάβει να δει το σπίτι του. Οι γείτονες λοιπόν αφού ζητούσαν επιμόνως από τη γυναίκα του να αγοράσουν την οικοδομή και αυτή αρνούνταν να πουλήσει, άρχισαν να ψάχνουν για παρανομίες (έκαναν έλεγχο στα σχέδια του αρχείου της πολεοδομίας, στο ΙΚΑ, στον αρμόδιο Δήμο, κ.λ.π.) και έφερναν την αστυνομία διαρκώς για οτιδήποτε θεωρούσαν παράνομο. Για καλή μου τύχη η οικοδομή δεν είχε την παραμικρή απόκλιση από τα εγκεκριμένα σχέδια, ούτε καν το 2% απόκλιση. Εγώ, ως μηχανικός έκανα τα εξής:

1. Αρχικά τους προειδοποίηση ότι θα τους κάνω καταγγελία για τις δικές τους παρανομίες (και είχαν όλοι, αρκετές).

2. Αφού δεν υποχώρησαν, έφερα την πολεοδομία στην οικοδομή μου, έκανε έλεγχο και μετά πήρα βεβαίωση ότι όλα ήταν ο.κ. και πήρα και ρεύμα.

3. Πήρα βεβαίωση από την αστυνομία ότι όσες φορές ήρθαν δεν διαπίστωσαν παρανομία.

4. Εστειλα ένα ωραίο εξώδικο λέγοντάς τους ότι παρακωλύουν τις εργασίες και θα κάνω αγωγή για δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη.

Αυτό ήταν!!!!!!

Από τότε όχι μόνο δεν με ξαναενόχλησαν αλλά με κερνάνε και καφέ όταν με βλέπουν στην οικοδομή. Για δοκίμασέ το.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητη zena13 σε πληροφοροώ ότι αναγκαστικα να ΄στείλω εξωδικο και να καταθέσω αγωγη και μήνυση μπας και ησυχάσουν το αποτέλεσμα ήταν να εξαγριωθουν περισσότερο. Στη μηνυση ο ένας παραπεμπεται για ποινικο αδίκημα μάλιστα , αποτέλεσμα ο άλλος να του λέει κάτσε στην ακρη μην ανακατευσαι εσύ και ο αδελφός του κανει χειρότερα, ου μπλέξεις με τρελους, παντως και εγώ περιμένω να πάρω το ρεύμα και μετά άστους να κουρεύονται γιατί στο τέλος θα βγάλουμε τα κουμπούρια.

Link to comment
Share on other sites

meliot, αν και μέχρι τώρα στη δουλειά μου προσπαθώ να αντιμετωπίζω τα πράγματα με σύννεση και χωρίς εγωιστικές διαθέσεις, θα σου έλεγα, αφού πάρεις ρεύμα, κάνε τους μια καταγγελία στην πολεοδομία, έτσι για να ασχοληθούν και με κάτι άλλο. Τι στο καλό, πόσο υπομονή μπορεί να έχει ένας μηχανικός!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.