Lampros Kafentzis Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 08:12 μμ Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 08:12 μμ Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Άρα υποθέτω τα βασικά βήματα είναι: 1. Έλεγχος περί μη αυθαιρεσιών 2.Το κομματι των συνολικών ιδιοκτητών για το νομικό της προσθήκης 3.Έλεγχος του σδ με τα σημερινα δεδομενα για το αν είναι εφικτή η προσθήκη τεχνικά 4.Οι διαδικασίες για την άδεια On 13/4/2025 at 10:26 ΜΜ, Didonis said: Οπότε πρώτο βήμα δεν διαδικασίες απαιτούμενες για Οικοδομική άδεια και ΑΑΑ με ΝΟΚ (ο οποίος όμως σήμερα σαν σήμερα έχει αρκετές αναστολές από ΣτΕ και ενδεχόμενες και άλλες μέχρι να βγει κάποια τελική απόφαση) Πέρα από Νοκ και 4495, τι άλλο είναι πιθανό να μου χρειαστεί; On 13/4/2025 at 9:46 ΜΜ, dimitris GM said: ποιός εχει τα δικαωματα του "αερα" Δηλαδή;
Didonis Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 08:23 μμ Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 08:23 μμ (edited) On 13/4/2025 at 11:12 ΜΜ, Lampros Kafentzis said: ... 4.Οι διαδικασίες για την άδεια... Τον Ν 4030 και τις λειτουργίες της πλατφόρμας για το e-Adeies (ενημερωτικά αυτά είναι μόνο το Α ..... ) Edited April 13, 2025 at 08:25 μμ by Didonis
Leonemm Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 11:21 μμ Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 11:21 μμ Χαίρετε! Θέλω να εκδώσω μια ΕΕΔΜΚ για προχειρη περίφραξη (κατηγορία κβ) και έχω κάποιες απορίες οπότε διορθώστε με, παρακαλώ, αν λέω κάτι λάθος! Απ ότι έχω καταλάβει στις ΕΕΔΜΚ δεν χρειάζεται η αμοιβή να περάσει και να δηλωθεί στο σύστημα αμοιβων του ΤΕΕ και απλά το πεδίο "Α/Α έργου συστηματος αμοιβών" το παρακάμπτω βάζοντας 4 μηδενικά; Στο πεδίο "εργασίες της ομάδας έργου" βάζω 'μελέτη τοπογραφικού διαγράμματος';; Επειδή για την έκδοση της άδειας χρειάζεται τοπογραφικό διάγραμμα, λογικά -σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες- πρέπει αφού κόψω αποδειξη παροχής υπηρεσιών, να πληρώσω και ΦΕΜ 4% επί του συνόλου(;;) της αμοιβής για την ΕΕΔΜΚ; Ή κόβω ξεχωριστή απόδειξη για το τοπογραφικό και βάζω εκεί το ΦΕΜ και ξεχωριστή για την ΕΕΔΜΚ και δεν βάζω καθόλου ΦΕΜ; Με το ΙΚΑ τι πρέπει να κάνω γιατί δεν έχω καταλάβει; Στα έγγραφα που ζητάει δήλωση συνιδιοκτητών τι να ανεβάσω από τη στιγμή που το οικόπεδο ανήκει σε 3 αδέρφια που και οι 3 θέλουν να το περιφράξουν; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και συγχαρητήρια για την ιδέα του συγκεκριμένου topic και τη βοήθεια προς νέους μηχανικούς!
tetris Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 04:32 πμ Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 04:32 πμ 1. Αν θέλει οπωσδήποτε α.α. αμοιβών, ανοίγεις νέο έρδο στις αμοιβές (χωρίς καταχώριση άλλων στοιχείων) και βάζεις αυτό το νούεμρο 2. 3. Μιά ΑΠΥ αμοιβής με διαχωρισμό των δύο επι μέρους. Ένα ΦΕΜ με διαχωρισμό φόρου 4. Όταν εκδοθεί η ΕΕΔΜΚ κάνεις (ο ιδιοκτήτης) αναγγελία στο ΙΚΑ με πιν. 3 5. Εάν στην αίτηση φαίνεται το ένα όνομα, οι άλλοι δυο θα κάνουν δήλωση 1
Leonemm Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 11:02 μμ Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 11:02 μμ (edited) On 14/4/2025 at 7:32 ΠΜ, tetris said: 3. Μιά ΑΠΥ αμοιβής με διαχωρισμό των δύο επι μέρους. Ένα ΦΕΜ με διαχωρισμό φόρου Όταν λες ένα ΦΕΜ με διαχωρισμό φορου τι εννοείς; Αφου δεν υπάρχει γενικά ΦΕΜ για τις ΕΕΔΜΚ. Έκτος και αν έχουν μέσα πχ απαίτηση τοπογραφικό. Όπως αυτή η περίπτωση. Άρα ή πληρώνω ΦΕΜ για όλο το ποσό της άδειας ή μόνο για τοπογραφικό απ ότι καταλάβαινω On 14/4/2025 at 7:32 ΠΜ, tetris said: 4. Όταν εκδοθεί η ΕΕΔΜΚ κάνεις (ο ιδιοκτήτης) αναγγελία στο ΙΚΑ με πιν. 3 Χρειάζεται; Γιατί έχω συνεννοηθεί την τοποθέτηση να την κάνει κάποιος που έχει κανονικά εταιρεία για τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων. Επίσης ο πίνακας 3 το μόνο σχετικό που βλέπω να έχει με την συγκεκριμένη εργασια είναι το εκσκαφές με τα χέρια και επιχώσεις (μόνο δηλαδή για την τοποθέτηση των πασσάλων ας πούμε) Σ ευχαριστώ! Edited April 14, 2025 at 11:02 μμ by Leonemm
tetris Δημοσιεύτηκε April 15, 2025 at 07:13 πμ Δημοσιεύτηκε April 15, 2025 at 07:13 πμ (edited) Για το ΦΕΜ και τις αμοιβές μίλησα γενικά. Έτσι λοιπόν, αν έχεις αμοιβή τοπογραφικού και αμοιβή μελέτης, θα κόψεις μια ΑΠΥ (με διαχωρισμό ή όχι των δύο αμοιβών) και στο ΦΕΜ θα βάλεις ξεχωριστά τις δυο αμοιβές ώστε να υπολογιστεί ο φόρος με το συντελεστή που αναλογεί σε κάθε αμοιβή Ως προς το ΙΚΑ, στον πιν. 3 θα βάλεις τις εργασίες που περιέχονται σε αυτόν. Θα προσκομίσεις συμφωνητικό και τιμολόγιο κατασκευής της περίφραξης για να μη σε χρεώσουν πρόσθετα ημερομίσθια Edited April 15, 2025 at 07:17 πμ by tetris 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα