Gebalmighty Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2020 Καλημέρα σε όλους! Τις προάλλες με κάλεσαν να κοιτάξω μια περίεργη περίπτωση σκυροδέματος πλάκας οροφής και θα ήθελα πολύ την άποψή σας. Πρόκειται για μια κατασκευή σε απόσταση 10 μέτρων από θάλασσα, όπου ο ιδιοκτήτης έκρινε κατάλληλη τη χρήση σκυροδέματος για υποθαλάσσιες κατασκευές. Η πλάκα έχει 22cm πάχος και οπλισμό Φ12/100 στα ανοίγματα. Η σκυροδέτηση έγινε πριν από 2 μήνες. Η αστοχία που παρατηρήθηκε είναι πως η πλάκα εμφάνισε σχεδόν αμέσως μετά τη σκυροδέτηση ρωγμές που - μάλλον - είναι διαμπερείς, αφού όταν η πλάκα βραχεί από την οροφή, αρκετή ποσότητα νερού περνάει στον κάτω όροφο!! Μερικές αστοχίες ακόμα για τις οποίες με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης είναι: Η σκυροδέτηση της πλάκας έγινε σε 2 περίπου ίσες στρώσεις με διαφορά 25-30 λεπτών στο ενδιάμεσο, Η τελική πλάκα βράχηκε περίπου 1μιση ώρα μετά τη σκυροδέτηση - ενώ ήδη είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μεγάλες ρωγμές, Ο δονητής δε χρησιμοποιήθηκε σωστά και σε διαφορετικά σημεία της πλάκας - ενώ το μείγμα ήταν οπτικά πάρα πολύ παχύρρευστο. Οπότε αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν θεωρείται ότι υπάρχει καταστρεπτικό πρόβλημα ως προς το στατικό κομμάτι και αν όχι, τι λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί από εδώ και πέρα από άποψη μόνωσης. Εκτιμώ πολύ οποιαδήποτε βοήθεια.
ppanag Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2020 50 λεπτά πριν, Gebalmighty said: Πρόκειται για μια κατασκευή σε απόσταση 10 μέτρων από θάλασσα, (δεν απαγορεύονται τέτοιες κατασκευές ???) όπου ο ιδιοκτήτης έκρινε κατάλληλη τη χρήση σκυροδέματος για υποθαλάσσιες κατασκευές. (τι γνώσεις και τι ιδιότητα έχει ο ιδιοκτήτης που του δίνουν την ικανότητα να επιλέγει ????) Η πλάκα έχει 22cm πάχος και οπλισμό Φ12/100 στα ανοίγματα (δεν θα σχολιάσω τον οπλισμό ... είναι εκτός κανονισμού ... μήπως κάνετε λάθος ??? θα βοηθούσε ένα σκαρίφημα ξυλοτύπου). Η σκυροδέτηση έγινε πριν από 2 μήνες. Η αστοχία που παρατηρήθηκε είναι πως η πλάκα εμφάνισε σχεδόν αμέσως μετά τη σκυροδέτηση ρωγμές που - μάλλον - είναι διαμπερείς, αφού όταν η πλάκα βραχεί από την οροφή, αρκετή ποσότητα νερού περνάει στον κάτω όροφο!! Μερικές αστοχίες ακόμα για τις οποίες με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης είναι: Η σκυροδέτηση της πλάκας έγινε σε 2 περίπου ίσες στρώσεις με διαφορά 25-30 λεπτών στο ενδιάμεσο, Η τελική πλάκα βράχηκε περίπου 1μιση ώρα μετά τη σκυροδέτηση - ενώ ήδη είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μεγάλες ρωγμές, Ο δονητής δε χρησιμοποιήθηκε σωστά και σε διαφορετικά σημεία της πλάκας - ενώ το μείγμα ήταν οπτικά πάρα πολύ παχύρρευστο. (πόσο αντικειμενικός είναι άραγε ο ιδιοκτήτης και πόση εμπειρία έχει στη χρήση δονητή ????) Οπότε αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν θεωρείται ότι υπάρχει καταστρεπτικό πρόβλημα ως προς το στατικό κομμάτι και αν όχι, τι λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί από εδώ και πέρα από άποψη μόνωσης. το ότι περνάει το νερό δεν είναι κακό, καθώς δεν είναι απαραίτητο να είναι στεγανό το μπετό .... και σίγουρα όχι το "παχύρευστο" ... Γνωρίζετε τι σκυρόδεμα χρησιμοποιήθηκε και με τι πρόσμικτα ??? Ο επιβλέποντας μηχανικός τι λέει ??? ήταν εκεί την ώρα της σκυροδέτησης ?? Ποια ήταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν και μετά τη σκυροδέτηση ???
curzondax Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2020 Νομίζω υπονοείται ότι ίσως ήταν χωρίς άδεια, και τον κάλεσαν να φτιάξει τα σπασμένα, αλλά καλά έκανες και τον ρώτησες και ευθέως μήπως και κάτι δεν ξέρουμε.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα