Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγανή τσιμεντοκονία


mathm07008

Recommended Posts

Γεια σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε:
Ένα μείγμα με αναλογίες 1 τσιμέντο 4 άμμο + latex sbr + ίνες προπυλενίου + ανάλογο νερό, σε πάχος <1cm, είναι στεγανό;
Θα παρείχε ικανοποιητική υγρομόνωση;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

23 ώρες πριν, mathm07008 said:

Γεια σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε:
Ένα μείγμα με αναλογίες 1 τσιμέντο 4 άμμο + latex sbr + ίνες προπυλενίου + ανάλογο νερό, σε πάχος <1cm, είναι στεγανό;
Θα παρείχε ικανοποιητική υγρομόνωση;

Ευχαριστώ

Με ιντρίγκαρε το λάτεξ γι'αυτό και μπαίνω στην διαδικασία να απαντήσω. Καταρχήν τί θέλετε να υγρομονώσετε? Μια επιφάνεια από μπετόν μάλλον?πιθανώς μια πλάκα δώματος?

θα βοηθήσω ως εξής:

αν αυτό που θέλετε να υγρομονώσετε είναι στοιχείο από μπετόν (μια πλάκα δώματος πχ) υπάρχει ένα ευρωπαικό πρότυπο (το EN1504, το οποίο από το 2009 είναι νόμος της ελλάδας με φεκ) όπου στο μέρος 2 αναφέρει ότι αν μονώνουμε μπετόν με μία επίστρωση (όπως εσείς καλή ώρα) πρέπει αυτή η επίστρωση να ικανοποιεί κάποιες προδιαγραφές.. Να τις καταγράψουμε: θα πρέπει η τριχοειδής απορρόφηση του υλικού που θα βάλουμε να είναι μικρότερη των 0.1kgr/m2*h^-0.5 και η διαπνοή (δυνατότητα διάχυσης των υδρατμών) να είναι sd<5m. Και υπάρχουν και κάποιες πρόσθετες απαιτήσεις αντοχής αυτού του υποστρώματος αναλόγως αν είναι βατό ή όχι (χοντρικά αντοχή 1.5-2 ΜPa). Τί μ'έπιασε και τα γράφω αυτά τώρα? Είδα να διαφημίζουν κάτι λατεξ ως βελτιωτικά κονιαμάτων και υγρομονωτικά..Επομένως ρωτήστε αυτόν που σας τα πρότεινε, αν πληρεί τις προδιαγραφές και ενημερώστε μας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση.

Μόνος μου έκανα αυτή την σκέψη σαν ερασιτέχνης, δεν μου το πρότεινε κάποιος.
Είδα και εγώ ότι οι ρητίνες latex διαφημίζονται ως υγρομονωτικά και σκέφτηκα μήπως αυτός είναι ο τρόπος να φτιάξει κάποιος μια στεγανή τσιμεντοκονία για διάφορες χρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα υλικά που έχουν πορώδες, το σκυρόδεμα, τα κονιάματα κλπ έχουν τεράστιο πρόβλημα με την υγρασία, εξαιτίας αυτής της ύπαρξης του πορώδους που δεν είναι σφραγισμένο και ρουφάει σαν σφουγγάρι. Αυτό το θέμα έρχονται να το καλύψουν τα υγρομονωτικά υλικά, όποια κι αν είναι αυτά και σε όποια τεχνολογία κι αν βασίζονται. Επαλειφόμενα τσιμεντοειδή, επαλειφόμενα τροποποιημένα ακρυλικά, επαλειφόμενες πολυουρεθάνες, ασφαλτόπανα, προιόντα κρυσταλλικής δομής, μεμβράνες αποσύμπλεξης, προιόντα που κάνουν υδροφοβισμό μέσω ψεκασμού ή βαφής και πόσα άλλα. Αν αρκούσε ένα λατεξ να προστεθεί σε ένα κονίαμα θα είχαν λυθεί χιλιάδες προβλήματα που ταλαιπωρούν την βιομηχανία υλικών εδώ και δεκαετίες.Είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό ότι επί Ομπάμα οι ηπα είχαν δημοσιεύσει μια μελέτη που υπολόγιζε ότι το πλήγμα της αμερικάνικης (όχι όποιας κι όποιας..) οικονομίας προερχόμενο από την διάβρωση κατασκευών από σκυρόδεμα λόγω υγρασίας θα ξεπερνά την τάξη μεγέθους κάποιων δις δολλαρίων ετησίως...απίστευτο, ένα και μόνο φαινόμενο σε ένα υλικό αναμένεται να χτυπήσει μια τέτοια οικονομία..Στο δια ταύτα, αν θέλετε να υγρομονώσετε μια επιφάνεια μπετόν αναζητήστε μια πιο ολιστική λύση απευθυνόμενος σε έναν ειδικό και προσπαθήστε η λύση αυτή να ικανοποιεί τις απαιτήσεις που γράφω στο προηγούμενο μήνυμα - πορώδες και διαπνοή. Αν κάποιος μου έλεγε ότι δεν έχω λεφτά για θερμομόνωση-υγρομόνωση και θέλω μια λύση υγρομόνωσης μόνο , σχετικά οικονομική που να με βγάλει κάποια χρόνια και να μην κινδυνέψω να κάνω ζημιά στο υφιστάμενο θα του συνιστούσα επαλειφόμενο τσιμεντοειδές ελάστομερές υλικό. Η εφαρμογή της είναι σχετικά απλή, αλλά θέλει μεράκι, όχι βιασύνη, προσοχή στην λεπτομέρεια και τήρηση σαν ευαγγέλιο των προδιαγραφών του προμηθευτή του υλικού.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες.

Η ερώτηση μου είναι γενική, δεν θέλω να κάνω κάποια συγκεκριμένη μόνωση.
Αναρωτιέμαι πιο υλικό είναι αυτό που προσδίδει τα στεγανοποιητικά χαρακτηριστικά στα έτοιμα τσιμεντοειδή που πωλούνται ως υγρομονωτικά.
Υπέθεσα ότι είναι το sbr latex.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.