Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο Πάρκιγκ Πολυκατοικίας ΘΕΣΕΙΣ κ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


THANOSFOT

Recommended Posts

Στην πολυκατοικία μας (κατασκεύη 2010) έχουμε υπόγειο πάρκινγκ με 10 προκαθορισμένες θέσεις στάθμευσης ενώ ο υπόλοιπος χώρος είναι θέσεις ελιγμών, ξυλαποθήκη κλπ (με βάση το σχέδιο). Ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας και ιδιοκτήτης των 10 από τα 16 διαμερίσματα ενοικιάζει τα διαμερίσματα του και τις θέσεις πάρκιγκ που αντιστοιχούν σε αυτά. Ωστόσο είτε αυτός νοικιάζει επιπλέον θέσεις, είτε αυθαιρέτως ορισμένοι ενοικιαστές του παρκάρουν οχήματα (αυτοκίνητα, μηχανάκια, φορτηγάκια κλπ) όχι μόνο στις θέσεις που τους πρέπει αλλά και στους χώρους ελιγμών (γενικά εκτός των θέσεων που τους "ανήκουν"). Συν το ότι το υπόγειο πάρκιγκ αντί για 10 αυτοκίνητα μπορεί να φτάσει και τα 15.
 
1) Πόσο νόμιμο είναι το παραπάνω? Που μπορώ να ψάξω για να δω τι ισχύει?
2) Ο χώρος του υπογείου πάρκιγκ θα έπρεπε -νομίζω- εφόσον φιλοξενεί μέχρι και 15 αυτοκίνητα συν 3-4 μηχανάκια, εκτός από κατάλληλο εξαερισμό (έχει μονο τις πόρτες εισόδου από τη ράμπα και από το υπόγειο της πολυκατοικίας) να έχει και σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης (sprinkler) . Για το θέμα της πυρόσβεσης πιο παλιά και έχοντας δει πως δεν έχει παρα μόνο 2 πυροσβεστικές φωλιές με λάστιχο είχα ρωτήσει και μου είχαν πει πως από 11 αυτοκίνητα και πάνω στο πάρκινγκ απαιτείται sprinkler αλλά οι θέσεις εδώ είναι 10. Θα μπορούσατε να μου πείτε αν όχι τι ισχύει που θα μπορούσα να ψάξω για να βρω για αυτά τα 2 συγκεκριμένα κατασκευαστικά θέματα?
3) Η πόρτα για την έξοδο από το υπόγειο πάρκιγκ προς την υπόλοιπη πολυκατοικία τι προδιαγραφές πρέπει να έχει? Είναι 1 από τις 2 απαιτούμενες εξόδους διαφυγής (η άλλη είναι η γκαραζόπορτα προς τη ράμπα). Θα μπορούσε αυτή η συγκεκριμένη πόρτα να κλειδώνει τουλάχιστον από την κατεύθυνση του υπόγειου πάρκιγκ προς την πολυκατοικία (πχ με mechanical lock με συνδυασμό) ωστέ να αποφευχθεί πχ πιθανή είσοδος κλέφτη εαν η γκαραζόπορτα ξεχαστεί ανοικτή ?
Link to comment
Share on other sites

1. Μάλλον θα πρέπει να συμβουλευτείς δικηγόρο

3. Από τη στιγμή που αποτελεί έξοδο διαφυγής, δεν επιτρέ[πεται να κλειδώνει

Edited by tetris
διόρθωση
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.