Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης - αποδέσμευση ρυμοτομούμενου ακινήτου


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Το 1981 ο πελάτης μου αγόρασε ένα οικόπεδο. Κάποια στιγμή αυτό μπήκε στο σχέδιο πόλης και τα εμβαδά έχουν ως εξής:

Αρχικό Εμβαδόν 200τ.μ.

Ρυμοτομούμενο τμήμα 147,50 τ.μ.

Τελικό εμβαδόν 52,50 τ.μ.

Το 1997 κάνει αίτηση στο δήμο για τροποποίηση του σχεδίου και ο δήμος απαντάει ότι στο ΔΣ δεν έγινε συζήτηση αφενός γιατί επρόκειτο για ξεχωριστή διαδικασία και αφ' ετέρου έχει καταστεί ανενεργή λόγω της παρέλευσης του εύλογου χρονικού διαστήματος από τη λήψη της. Και ότι στην αίτησή του δεν διατυπώνονται και δεν προκύπτουν νέα ουσιαστικά στοιχεία που να κατευθύνονται από πολεοδομικά κριτήρια.

Το 2005 κάνει προσφυγή στο δικαστήριο και ζητάει να γίνει άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης αφού δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση και αφού έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε. Το διακστήριο αποφασίσει ότι υπεύθυνη είναι η Νομαρχία και όχι ο δήμος κατά του οποίου έγινε η προσφυγή.

Και ήρθε σε μένα να της πω αν μπορεί να γίνει κάτι. Πήγα στην τοπογραφική υπηρεσία της Νομαρχίας και μου είπαν πως πρέπει να κατατεθεί φάκελος στην πολεοδομία του δήμου και πως απλά αυτοί υπογράφουν την απόφαση.

Τι πρέπει να κ'ανω, γιατί δεν έβγαλα άκρη στο δήμο; Υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε κάτι;

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. καταρχήν αφού ρυμοτομείται τόσο πολύ, θα μπορούσε να ζητήσει να του δοθεί οικόπεδο από το απόθεμα γης, εάν υπάρχει και εάν η περιοχή εντάχτηκε με τις διατάξεις του Ν.1337/83. επίσης πρέπει να δεις τον κτηματολογικο πίνακα της πράξης εφαρμογής, εάν αποζημιώνεται η έκταση που ρυμοτομείται, οπότε κατά κάποιο τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αδικείται. επίσης για να ρυμοτομείται σχεδον εξ'ολκλήρου που αναφέρεις, μάλλον είναι στα όρια του σχεδίου που εντάχτηκε και απομένει έκταση εκτός σχεδίου. εάν δεν συμβαίνει αυτό τότε πρέπει να ερευνηθεί καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.