Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάνοιξη αγροτικού δρόμου εκτός σχεδίου (ερώτηση ιδιώτη)


Anaroi

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα, 

Έχουμε ένα χωράφι μπροστά από το οποίο περνάει αγροτικός δρόμος. Ο δρόμος αυτός από τη μια μεριά είναι τυφλός-σε ελάχιστη απόσταση από το χωράφι φτάνει μόλις 10 μέτρα πριν την άσφαλτο αλλά δεν ενώνεται με το κυρίως δίκτυο καθώς ανάμεσα παρεμβαλλεται ιδιοκτησία. Από την άλλη μεριά μετά από ένα τεράστιο κύκλο και πολλά χιλιόμετρα κακοσυντηρημενο χωματόδρομο καταλήγει στο δίκτυο. 

Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει η ιδιοκτησία αυτή αρνείται να παραχωρήσει λίγα τμ από την άκρη ώστε να ενωθουν οι δύο δρόμοι. Μιλάμε πάντα για 10 μέτρα απόσταση μετρημένα. 

Έχω αποφασίσει να το κυνηγήσω αλλά χρειάζομαι κάποιες βασικές πληροφορίες. Η κυριότερη είναι : εχει ο άνθρωπος αυτός ως ιδιοκτήτης που προσπαθεί να προστατεύσει την περιουσία του δικαίωμα να κρατάει την δική μου ιδιοκτησία αποκομμενη; Θα έχω κάποια ελπίδα να καταφέρω να ανοίξω τον δρόμο ή η νομοθεσία τον προστατεύει? 

Πρώτον κατανοώ τους λόγους που δεν θέλει να αφήσει τον δρόμο να γίνει. Η δική μου ταλαιπωρία σίγουρα δεν του λέει τίποτα όταν το συμφέρον του είναι να μην χάσει ούτε τετραγωνικό από το δικό του κτήμα. Αλλά πιστεύω ότι οι δρόμοι πρέπει να ανοίγουν. Δεύτερον αν δεν έχετε κάποια συμβουλή μήπως μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να απευθυνθώ? Υπουργείο περιβάλλοντος και μεταφορών με παρεπεμψαν στον πρόεδρο της κοινότητας που δεν έχει ιδέα τι να μου πει. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες της υπόθεσης θεωρώ ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα να ζητηθεί δουλεία διόδου αλλά και πάλι δεν το λέω αισιόδοξα, καθώς  το πρώτο κριτήριο είναι το γήπεδο να είναι τυφλό, ενώ από ότι λες το δικό σου έχει πρόσβαση σε αγροτικό δρόμο (έστω και μεγάλου μήκους και κακοσυντηρημένο). Σαν αίτημα πάντως φαίνεται λογικό να υπάρξει δουλεία διόδου. αν είναι να διανύσεις χιλιόμετρα όπως λες ενώ σε ελάχιστη απόσταση θα μπορούσες να έχεις πρόσβαση σε κύριο δρόμο. Να επισκεφτείς και έναν δικηγόρο θέτοντας το ερώτημα αν  μπορείς να έχεις ελπίδες για δουλεία διόδου δικαστικώς (κατόπιν αποζημίωσης φυσικά).

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, Anaroi said:

...

Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει η ιδιοκτησία αυτή αρνείται να παραχωρήσει λίγα τμ ...

Δικό του είναι?

Αν ναι ότι θέλει το κάνει αφού είναι δικό του. 

  1. Το θες ντε και καλά? πρόσφερε του ένα τρελό ποσό και θα δεις που είναι τα όρια του "θέλω" του.

 

  

6 ώρες πριν, Anaroi said:

.... Δεύτερον αν δεν έχετε κάποια συμβουλή μήπως μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να απευθυνθώ? Υπουργείο περιβάλλοντος και μεταφορών με παρεπεμψαν στον πρόεδρο της κοινότητας που δεν έχει ιδέα τι να μου πει. 

....

  • να απευθυνθείς στο Δημόσιο και να ζητάς τι??
  • Να σου χαρίσει το γεωτεμάχιο του?

Το μόνο που θα μπορούσες να ζητήσεις απο Δημόσιο αρχή είναι να χαράξει δρόμο με τόσο φάρδος (άρα τουλάχιστον +10 μέτρα ή +20 μέτρα για να είναι η κατανομή δίκαιη και στις 2 πλευρές του δρόμου).

Το βρίσκεις λογικό, πιθανό και εύλογο να το κάνει το Δημόσιο αυτό και ενδεχόμενα να πληρώνει απαλλοτριώσεις σε όλο το μήκος του δρόμου αφου δεν μπορεί να γίνει μόνο σε εσας?

Αν ναι βρες Μηχανικό - Τεχνικό Γραφείο, Ανάθεσε να σου κάνουν Τοπογραφικά Διαγράμματα κλπ κλπ για να σου συντάξουν μια Τεχνική Έκθεση σκοπιμότητας..... 

Αν δεν αντέχεις ούτε αυτό άστο και φύτεψε δέντρα που παράγουν καρπούς ...... 

Link to comment
Share on other sites

παύλε,

πολύ σωστα...

Εδω,  υπάρχει ηδη διεξοδος προς δρόμο.

Δουλεία δικαιούσαι να πάρεις  για αποκλεισμενο...οχι για να περνάς "πιο εύκολα"

Προφανως, ολα γινονται, 

- αν συμφωνησει ο αλλος

- αν αποζημιωθει

- και εάν πεισθει οτι η δουλεία  δεν του αφαιρει ουτε αρτιοτητα ουτε οικοδομησιμοτητα

[κι αν δεν πεισθει και αρνείται, εγώ, ατομικά,    θα εκανα μια αγωγη δουλείας   ετσι μονον και μονον για να εχω μια αποφαση]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.