alextsakos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2008 Έχω την εξής απορία: Εστω ότι έχουμε σε ένα σημείο της θεμελίωσης δύο στύλους που δεν έιναι περασία ούτε κατά Χ ούτε κατα Υ και είναι σημείο που πρέπει να ενωθούν για να "δέσει" η θεμελίωση. Τι είναι προτιμότερο, α)να γίνει λοξή πεδιλοδοκός που να τα ενώνει ή β)να γίνει σύνδεση Τ πεδιλοδοκών, δηλαδή να φεύγει π.χ. παράλληλα με τον Χ η πεδιλοδοκός από το πρωτο στύλο και να καταλλήγει κάθετα σε μία άλλη πεδιλοδοκό που είναι παράλληλα με τον Υ και έχει ξεκινήσει από τον δεύτερο στύλο? Γενικά πόσο περίπου είναι η ανεκτή κλίση που μπορει να έχει μια πεδιλοδοκός σε σχέση με τους άξονες?
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2008 γενικά ,λοξή πεδιλοδοκός,που ενώνει τους 2 στύλους, για πολύ μικρές κλίσεις και σχετικά μικρά μήκη Π/Δ, ενοποιούμε και τα πέλματα (σαν ραντιεδάκι)-για μεγάλα μήκη ενοποιούμε ως ένα σημείο, (δεν έχει νόημα να αφήσεις κενό μεταξύ πελμάτων- υπό κλίση ή όχι -π.χ <+/- 50-60 εκ.-ανάλογα με την περίπτωση)
erling Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2008 Προτιμότερο είναι η λοξή παρά η δοκός επί δοκού.
iovo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2008 Συμφωνώ και εγώ με τη χρήση της λοξής δοκού.
jimis9497 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2008 Στη θεμελίωση δεν υπάρχει πρόβλημα για το πως θα τρέξουν οι πεδιλοδοκοί. Δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε αισθητικής ούτε κατασκευαστικό. Καλύτερα από άποψη λειτουργίας είναι η λοξή πεδιλοδοκός, παρά το Τ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα