Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διεκδίκηση αμοιβής επίβλεψης


Recommended Posts

Συναδελφοι εχω το εξεις προβλημα: τον προηγουμενο ιουλιο προ της αλλαγης των αμοιβων σε ενα εργο οπου ημασταν 2 μηχανικοι +ηλεκτρολογο μετα απο 10 χρονια(ναι 10)μου ζητηθηκε η παραιτηση μου απο τον ιδιοκτητη μεσω του β΄μηχανικου ,και ενω το εργο ειχε τελειωσει.Λογω προστρηβων που ειχαμε την εδωσα .Οταν γυρισα μεσα αυγουστου, εμαθα οτι η παραιτηση δεν εγινε δεκτη και επρεπε να μου καταβληθει η αμοιβη αλλα με τα νεα δεδομενα .Ο ιδιοκτητης ειχε κανει αιτηση στην πολεοδομια τον Μαϊο χωρις να με ενημερωση ,ειναι σε αλλη πολη. Τον Σεπτεμβρη του εδωσα τις νεες αμοιβες και τους κωδικους αλλα δεν τα πληρωσε .τωρα μου ξαναστειλε εξωδικο ειδοποιηση και το ιδιο βιολι παλι.μονο που τωρα με απειλη με δικαστηριο.ΤΙ να κανω ?μια λεπτομερεια τον Μαιο ο β' μηχανικος ειχε βγαλει αμοιβες για ενα μηχανικο και τον μηχανολογο μονο.Καθε βοηθεια ,γνωμη ,εμπειρια επι του θεματος δεκτη και ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω μιλάς για αμοιβή επίβλεψης.

Πώς μπορείς να παραιτηθείς από την επίβλεψη ενός έργου που έχει τελειώσει; Δεν είναι λίγο οξύμωρο; Και πάλι υποθέτω πως αυτός είναι ο λόγος που δεν έγινε δεκτή από την πολεοδομία.

Και τι ακριβώς ζητά με την εξώδικο ειδοποίηση;

Τις αμοιβές σου τις δικαιούσαι κανονικότατα έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι. Αλλά γίνε λίγο πιο κατατοπιστικός αν θες.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να επικοινωνήσεις με το Νομικό Τμήμα του ΤΕΕ και θα σε κατατοπίσουν.

 

Απορία: οι αμοιβές που έβγαλε ο άλλος μηχανικός αφορούσαν και τις δικές σου επιβλέψεις και τις κατοχύρωνε σε άλλο όνομα; Γιατί αν το έκανε αυτό μετά την μη αποδοχή της δικής σου παραίτησης, νομίζω πως κάλλιστα θα μπορούσες να του κάνεις τη ζωή πατίνι! Για ψαξε το λιγάκι...

Τι αίτηση έκανε το Μάιο ο ιδιοκτήτης;

 

Ενημέρωσε μας για την εξέλιξη! Εκνευρίζομαι πολύ όταν υποψιάζομαι ότι διάφοροι συνάδελφοι μόνο ως συνάδελφοι δεν συμπεριφέρονται!!! Ελπίζω να κάνω λάθος...

Link to comment
Share on other sites

Nαι αναφερομαι σε επιβλεψη .Ο (συναδελφος) β΄μηχανικος ειχε υποβαλει στην πολεοδομια αμοιβη την δικη του και την δικη μου μαζι πριν μου ζητηθει η παραιτηση.Φυσικα και εκανα λαθος που την εδωσα. Το ζητημα δεν ειναι να τα βαλω με τον (συναδελφο) γιατι δεν με ενδιαφερει ,το θεμα ειναι αν μπορει να κινηθει νομικα εναντιον μου με πιθανοτητες επιτυχιας ο ιδιοκτητης ,για την κατα την γνωμη του καθυστερηση απο περσυ ,την στιγμη που ακομη και σημερα αρνειται να καταβαλει την αμοιβη και την στιγμη που και ο αλλος μηχανικος μπορει να τον ενημερωσει ανα πασα στιγμη για το ποσο που πρεπει να καταβαλει σαν αμοιβη για να ξεκινησω τις διαδικασιες τελικης θεωρησης.

 

προς φιλο dada : δυστυχως με τους δικηγορους ισχυει το ρητο ου μπλεξεις.την επομενη φορα και γιαχατρι υγειας θα ζητω υπευθυνη δηλωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.