Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντεπίστροφη - Boiler


Spyros_F

Recommended Posts

Σε boiler διπλης ενεργειας (ηλεκτρικό-ηλιακό) τοποθετημένο στην ταράτσα τοποθετουμε βαλβιδα αντεπιστροφης στην προσαγωγή του κρυου νερού ή στην έξοδο του ζεστού νερού ? Η τοποθέτηση γίνεται "κοντα" στο συλλέκτη της υδρευσης ή "κοντα" στο boiler ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω κανένα λόγο που να διαφοροποιεί την περίπτωσή σου, από την περίπτωση του τυπικού θερμαντήρα νερού, όπως παρουσιάζεται στην ΤΟΤΕΕ 2411/86 http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=505

 

Βλέπε σελ 78 (των τυπωμένων φύλλων, όχι του pdf), σχέδιο 7, σύνδεση 2

 

H αντεπίστροφη στο σημείο που το κρύο νερό εισέρχεται στον θερμαντήρα.

Link to comment
Share on other sites

Costas τετοια άμεση αποκριση δεν περιμενα ! Thanks ! Οσον αφορα το θεμα της αντεπιστροφης θα η8ελα να ρωτησω ποια είναι στην "πράξη" η πρακτική που εφαρμοζεται. Δηλαδη μηπως τελικά μπαινει ΚΑΙ στην εξοδο του ζεστου νερου ? Επίσης πρεπει να τοποθετηθουν βανές και στο κρυο και στο ζεστο νερο ?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον μπει η ανεπίστροφη στο σημείο που το κρύο νερό εισέρχεται στον θερμαντήρα. δεν χρειάζεται να μπει δεύτερη ανεπίστροφή πουθενά αλλού. Και εξ όσων γνωρίζω, αυτή είναι η πρακτική.

 

Για τις βάνες που λες στο κρύο και ζεστό νερό, τι εννοείς; Σύμφωνα με το σχέδιο (στο προηγούμενο μήνυμά μου) δεν υπάρχουν βάνες μετά τον θερμαντήρα στο ζεστό νερό, εκτός από τις βάνες εκροής (βρύσες). Οι οποίες βάνες στις βρύσες (πάλι σύμφωνα με την 2411/86) θα πρέπει να βρίσκονται πριν το σημείο ανάμιξης με το κρύο νερό (στις βρύσες ανάμιξης).

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

κανονικα, σε εναν ηλιακο θερμοσιφωνα, μπαινει μια αντεπιστροφη βαλβιδα στην εισοδο του κρυου νερου. ο λογος ειναι οτι σε περιπτωση που κοπει η παροχη του νερου (διακοπη στο δικτυο της πολης) ο ηλιακος θα αδειασει προς τα πισω, δηλαδη απο το μποιλερ προς το ρολοι, και μετεπειτα προς το δικτυο της πολης. καλο θα ειναι στην εισοδο παλι, να τοποθετειτε και καμια βαλβιδα ασφαλειας περιπου στα 4 μπαρ, για ευνοητους λογους...

φιλικα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.