Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΚΑΤΟΨΕΩΝ


Recommended Posts

Καλημέρα.

Είμαι ιδιώτης (οχι μηχανικός) και πρόσφατα πούλησα το πατρικό ακίνητο που είχα από κληρονομιά. Επρόκειτο για κτίσμα του 1974, που οι κατόψεις του 73 καθώς και η αποτύπωση των χώρων ήταν λανθασμένη. Έτσι προχώρησα με μηχανικό την εκ νέου μέτρηση και αποτύπωση όλου του ακινήτου. Με βάση τη βεβαίωση - δήλωση του μηχανικού που υπεβλήθη κανονικά και αφού πλήρωσα όλα τα πρόστιμα για τις πολεοδομικές παραβάσεις αλλά και τον επιπλέον ενφια (5ετίας) και ταπ που προέκυπτε, προχώρησα στην πώλησή του. Ο αγοραστής είχε τα νέα στοιχεία στα χέρια του να τα ελέγξει (3 μηνες πρίν) και τα κλειδιά του ακινήτου 8 ήμερες πριν τα συμβόλαια για να ''μετρησει''.

Ένα μήνα μετά τη πώληση με καλεί και μου λέει πως για να κάνει αλλαγές και επισκευές στο σπίτι χρειαζόταν άδεια και ο νέος μηχανικός (τον παλαιό τον έδιωξε) βρίσκει αποκλίσεις. Έτσι προχωρά στην εκ νέου μέτρηση και αποτύπωση του σπιτιού. 10 ημέρες μετά ο νέος μηχανικός βρήκε απόκλιση προς το έλαττων της ταξης του 1,2-1,6 τετραγ. μέτρων ανά όροφο. Συνολικά 4,24 τετρ. μέτρα ή 2,067% (από 205,04 του συμβολαίου, στο 200,8). Επίσης βρήκε όπως ισχυρίζεται ο νέος μηχανικός το κτίσμα να έχει μια ελαφριά κλίση. Αντί του π.χ βορράς νότος (του συμβολαίου), είναι βορειοδυτικό-νοτιοανατολικό, με μέγιστη απόκλιση στη φορά 15-20 εκατοστά. Επισυνάπτω και τις κατόψεις. Χαρακτηρίζει το θέμα σοβαρό και ζητά να γίνουν όλα απο την αρχή

Μπορείτε να με συμβουλέψετε:   1) αν και κατά πόσο είναι βάσιμα τα λεγόμενα του

                                                        2) αν εγώ πρέπει να κάνω κάτι?? τι επιπτώσεις έχει στην αγοραπωλησία??

Σας  ευχαριστώ (επισυνάπτονται κατόψεις συγκριτικές)

https://prnt.sc/ut9s36

https://prnt.sc/ut9sqy

https://prnt.sc/ut9t88

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.