thessalon-77 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Για μια τακτοποίηση ΚΑΤ.1 σε διαμέρισμα 2ου ορόφου σε πολυκατοικία δεν βρήκα κάτοψη 2ου ορόφου αρχιτεκτονικά στον φάκελο της πολεοδομίας παρά μόνο κάτοψη 2ου ορόφου ηλεκτρολογικά. Μπορώ να προβώ σε τακτοποίηση αυθαιρέτων με την κάτοψη 2ου ορόφου ηλεκτρολογικών και να συγκρίνω τυχόν υπερβάσεις που υπάρχουν με την πραγματικότητα ή πρέπει να κάνω ανασύσταση φακέλου; Αν πχ έβγαζα οικ. άδεια με κάτοψη ηλεκτρολογικών μόνο τότε ο ελεγκτής μηχανικός της πολεοδομίας θα έβγαζε παρατήρηση ή θα δέχονταν κι ετσι να προχωρήσει η διαδικασία; Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενό σου. Pavlos 33 Edited Ιούνιος 18 by thessalon-77
andpap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 (edited) @thessalon-77 Το σχέδιο κάτοψης των ηλεκτρολογικών, είναι επίσημο σχέδιο, θεωρημένο από την αρμόδια πολεοδομία. Κατά τη γνώμη μου, σαφέστατα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να διαπιστώσεις αν υπάρχουν υπερβάσεις. Εγώ πάντως το έχω κάνει. Edited Αύγουστος 12 by Pavlos33 διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)-Pavlos 33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 Eπειδή όμως τα μάτια μας έχουν δει πολλά τόσα χρόνια, πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος το σχέδιο των Η/Μ να πάτησε σε κάποια κάτοψη που μετά-στον τελικό έλεγχο-άλλαξε ή ακόμη και εκ παραδρομής να σφραγίστηκε. Θέλει μεγάλη προσοχή αν αυτή είναι η επιλογή σύγκρισης για αυθαιρεσίες. Ακόμη και αν δεχτούμε αυτό που λες, μετά στην ΗΤΚ τι θα ανεβάσεις για αρχιτεκτονικό σχέδιο Ο.Α; Σε περιπτώσεις σαν αυτή του συναδέλφου @thessalon-77 συνήθως, αντί της χρονοβόρας και κοστοβόρας διαδικασίας της ανασύστασης, προκρίνεται η υπαγωγή χωρίς Ο.Α λόγω του χαμηλού προστίμου κατηγορίας 1 ή ακόμη και κατηγορίας 2, αναρτώντας έτσι πλήρη κάτοψη αποτύπωσης προσαρτημένη στη δήλωση και αναρτημένη-μετέπειτα-στην ΗΤΚ.
κονκακου Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 (edited) Καλησπέρα, Για τριώροφη οικοδομή έχω τα στελέχη οικοδομικών αδειών ισογείου, α και β ορόφου αλλά σχέδια μόνο του ισογείου και α ορόφου. Έχουν απολεσθεί με βεβαίωση ΥΔΟΜ τα σχέδια β ορόφου (στην οικ.αδ. του β ορόφου είχε και επέκταση α ορόφου οπότε ουσιαστικά τα πλήρη σχέδια α ορόφου δεν τα έχω). Θέλοντας να αποφύγω την ανασύσταση μπορώ να προβώ σε τακτοποίηση βάσει πινακιδίων και σκαριφήματος στην πίσω σελίδα του στελέχους της αδείας β ορόφου καθώς και χρήση των σχεδίων ισογείου και ημιτελούς α ορόφου? Παραπάνω είδα ότι γίνεται αν βάλω ως επιλογή χωρίς οικ.άδεια. Παρόλα αυτά όμως δεν είναι και σωστό γιατί έχει εκδοθεί οικ.αδ. Οι κατηγορίες μέχρι β όροφο είναι Κατηγορία 1 και 3. Στο δώμα έχω αυθαίρετο δωμάτιο κατηγορίας 4 (και σε αυτό θα πρέπει να βάλω χωρίς οικ.αδεια? Edited Νοέμβριος 5 by κονκακου
akis73 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 Καλησπέρα, δεν γίνεται αυτό που με την ένοια ότι τα σκαριφήματα του στελέχους δεν έχουν κάποια επισημότητα. Από την άλλη αν ή άδεια είναι πριν το '83 μπορείς σε 1η φάση να δεις αν υπάρχουν κατόψεις στην σύσταση οριζοντίου, αν έχει γίνει. Διάβασε το άρθρο 51α για περισσότερες λεπτομέρειες. 2
κονκακου Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 3 ώρες πριν, akis73 said: Καλησπέρα, δεν γίνεται αυτό που με την ένοια ότι τα σκαριφήματα του στελέχους δεν έχουν κάποια επισημότητα. Από την άλλη αν ή άδεια είναι πριν το '83 μπορείς σε 1η φάση να δεις αν υπάρχουν κατόψεις στην σύσταση οριζοντίου, αν έχει γίνει. Διάβασε το άρθρο 51α για περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου παρά μόνο καθέτου ιδιοκτησίας. Στο συμβολαιογράφο δεν υπάρχουν σχέδια κατόψεων. Και σε ανασύσταση να προβώ (θέλει νέο τοπογραφικό,νέο διάγραμμα κάλυψης και την πολεοδομία να μην ξέρει ούτε η ίδια που ρώτησα τους όρους δόμησης στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο για εποχή 1973), δεν υπάρχουνε σχέδια για να συγκρίνεις με το υφιστάμενο παρά μόνο το σκαρίφημα και το πινακίδιο με τα τετραγωνικά στο στέλεχος. Αν τα δηλώσω όλα αυθαίρετα επειδή εντάσσονται σε κατηγορία 1 και μόνο την αυθαίρετη κατασκευή στο δώμα κατηγορία 4 δεν καλύπτομαι? Το μόνο πρόβλημα είναι οι εξώστες του δώματος που δεν φαίνονται πουθενά και είναι πάνω από κοινόχρηστο (οι οποίοι καλύπτουν προφανώς όπως σε όλες τα κτίρια τους εξώστες του υποκείμενου ορόφου) και ξεπερνάω το 20% της κατηγορίας 3. Κάποια άλλη ιδέα για το πώς τακτοποιείται από β όροφο και πάνω?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα