marilou91 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 (edited) Στην ΥΔΟΜ μου είπαν πως στο Τοπογραφικό θα πρέπει να συμπληρωθούν οι όροι δόμησης του τότε και του τώρα στο ήδη υπάρχον της Σύστασης απο τη στιγμή που αυτό που έχω δεν τους αναφέρει, όσο αφορά το Διάγραμμα θα πρέπει να γίνει νέο με τις προδιαγραφές του 8.9.1983 Π.Δ. Αρα ουσιαστικά θα βγούν αμοιβές μόνο για το Διάγραμμα; Edited Ιανουάριος 16 by marilou91
Lippou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλησπέρα, γράφω εδώ γιατί το θέμα μου έχει ομοιότητες με το παραπάνω θέμα. Έχω περίπτωση ισόγειου καταστήματος που είναι προς μεταβίβαση, στο οποίο υπάρχει πατάρι από οπλισμένο σκυρόδεμα, συνδεδεμένο με τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου, το οποίο δεν αναφέρεται στο αρχικό συμβόλαιο. Η άδεια είναι του 78. Δεν υπάρχει φάκελος στην πολεοδομία. Έχω κάτοψη θεωρημένη από την πολεοδομία, από το αρχείο του ιδιοκτήτη, στην οποία δεν φαίνεται ίχνος παταριού, δεν υπάρχει αναφορά σε πατάρι γενικότερα και τετραγωνικά μέτρα αυτού, παρά μόνο η απεικόνιση εσωτερικής κυκλικής σκάλας εντός του καταστήματος, η οποία σίγουρα δεν οδηγεί σε υπόγειο, διότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και προφανώς όχι στην από πάνω ιδιοκτησία, αφού αυτή είναι κατοικία δηλωμένη στην άδεια. Το πατάρι είναι μικρότερο του 50% της επιφάνειας του καταστήματος. Σ αυτήν την περίπτωση τι κάνω; Είναι μέσα στα πλαίσια του ΓΟΚ, δεν αποτελεί υπέρβαση προφανώς πολεοδομικού μεγέθους, αλλά δεν αναφέρεται ξεκάθαρα και κάπου η υπαρξή του εκτός από την απεικόνιση της σκάλας στην κάτοψη του ισογείου της οικοδομής. Το αναφέρω ως νομίμως υφιστάμενο ή το βάζω 4495 και ως τι; Λοιπή παράβαση; Edited Μάρτιος 19 by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 (edited) Δυστυχώς είναι μια πολύ συχνή περίπτωση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είτε με ανασύσταση φακέλου (δεν συμφέρει) ή θεωρώντας το πατάρι παντελώς αυθαίρετο. Σε καμία περίπτωση φυσικά δεν θα υπολογιστεί με αναλυτικό. Μη ξεχνάς ότι η σύγκριση αυθαιρεσιών γίνεται με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια τα οποία αποδεδειγμένα προσαρτώνται στην οικοδομική άδεια. Στα πλαίσια της τακτοποίησης δεν εξετάζεις τι θα μπορούσε να ίσχυε (που πράγματι ίσχυε) με τους παλαιότερους οικοδομικούς κανονισμούς σε ότι αφορά τα κριτήρια των κατασκευών οι οποίες δεν προσμετρούσαν στη δόμηση (όπως υπολογίζονταν τότε). Edited Μάρτιος 19 by Pavlos33
Lippou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 Οπότε κατά την άποψή σου τακτοποιώ προ 83 με συντελεστή 0.3 τα τ.μ. του παταριού και τελειώνω, σωστά ?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 Το ότι θα τακτοποιήσεις είναι το πλέον βέβαιο. Αν το πατάρι σου έχει κατασκευαστεί με πλάκα Ο.Σ κατά πάσα πιθανότητα έγινε εκ κατασκευής, οπότε θα βάλεις την παλαιότητα που αναφέρεις (προ 83). Ο μειωτικός συντελεστής 0,30 ή 0,50 σύμφωνα με το άρθρο 100.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 Αρκεί βεβαίως για τα τ.μ. αυτού να έχεις και κάποιο αποδεικτικό στοιχείο παλαιότητας (π.χ. Ε9 κ.λπ.)...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα