xilokopos Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2009 Γεια χαρά σε όλους! Ασχολούμαι με κατασκευές ξύλινων στεγών. Θέλω να κάνω μια πραγματικά προσεγμένη δουλειά και η στέγες που κατασκευάζω να έχουν την καλύτερη δυνατή μόνωση. Έχω ψάξει πολύ στην αγορά αλλά περισσότερο με έχουν μπερδέψει παρά βοηθήσει επειδη ο καθενας προωθει αυτό που θέλει να πουλησει. Σκέφτηκα οτι μονο μια επιστημονικη γνωμη μετραει και ελπιζω να την βρω εδω. Τα στανταρ ειναι: ραμποτε 18mm δοκαρια 50x100mm. OSB 15mm και ασφαλτικο κεραμιδι καναδικης κατασκευης με 30 χρονια εγγυηση. Θελω να αποφυγω υαλοβαμβακες και πετροβαμβακες για ευνοητους λογους και εχω καταληξει στην εξης κατασκευη: ραμποτε18mm - ανακλαστικη μονωση με διπλη φυσαλιδα - δοκαρια 50χ100mm- εξηλασμενη μονωση ενδιαμεσα 50mm (κάτι σαν DOW)- OSB - μεμβράνη εφίδρωσης - ασφαλτικο κεραμιδι.Εννοειται ότι χρησιμοποιοώ αεραγωγούς στις στεγες. Εχει νοημα η ανακλαστικη μονωση κατω απο το φελιζολ? Αυτή η κατασκευη υπερτερει σε αποδοση απο 100χιλιοστα υαλοβάμβακα? Θα ηθελα να ακουσω γνωμες, η αν μπορει κανεις να με παραπεμψει καπου Ευχαριστω πολυ για την οποιαδηποτε βοηθεια.
CostasV Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9 , 2009 Δεν ξέρω την απάντηση. Αλλά ως καλύτερη θερμομόνωση μπορεί να εννοείται, 1. ο μικρότερος συντελεστής μετάδοσης θερμότητας, 2. ο μικρότερος λόγος [συντ. μετ. θερμ] / [κόστος αγοράς και τοποθέτησης] 3. το μικρότερο άθροισμα [κοστος αγοράς και τοποθέτησης]+[κόστος θέρμανσης για π.χ. 30 χρόνια] Ποιό από τα παραπάνω θα σε βοηθούσε να αποφασίσεις; Οπως ίσως γνωρίζεις όσο ανεβαίνει σε ποιότητα, τόσο ανεβαίνει δυσανάλογα το κόστος. Η βέλτιστη λύση είναι εκεί όπου το κόστος γίνεται το χαμηλότερο δυνατό. Αλλά το πώς ορίζει κανείς το κόστος είναι δύσκολη (και μάλλον προσωπική του) υπόθεση.
gio Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2009 Γεια χαρά σε όλους! Ασχολούμαι με κατασκευές ξύλινων στεγών. Θέλω να κάνω μια πραγματικά προσεγμένη δουλειά και η στέγες που κατασκευάζω να έχουν την καλύτερη δυνατή μόνωση. .....ραμποτε18mm - ανακλαστικη μονωση με διπλη φυσαλιδα - δοκαρια 50χ100mm- εξηλασμενη μονωση ενδιαμεσα 50mm (κάτι σαν dow)- osb - μεμβράνη εφίδρωσης - ασφαλτικο κεραμιδι.Εννοειται ότι χρησιμοποιοώ αεραγωγούς στις στεγες. Εχει νοημα η ανακλαστικη μονωση κατω απο το φελιζολ?. Γενικα στην κατασκευη που θελεις΄να κάνεις ή έκανες τελικα η ανακλαστικη δεν παίζει καποιο ρόλο λογω του οτι ειναι κλειστη και δεν ερχετε σε επαφη με ηλιακο φως.
fraafr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2009 Επειδή είναι ένα σχετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές οικίες, θα ήθελα όσοι γνωρίζουν να δώσουν και τα φώτα τους για θερμομόνωση σε οροφή από σκυρόδεμα (αμόνωτη) σε συνέχεια της ερώτησης του συναδέλφου για ξύλινη οροφή - κεραμίδι
eupalinos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2009 Για τη θερμομόνωση κτιρίων απαιτείται μελέτη θερμομόνωσης η οποία συντάσσεται με βάση το κανονισμό θερμομόνωσης ο οποίος περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές παραμέτρους (χαρακτηριστικά υλικών, συντελεστές, χαρακτηριστικά κατασκευής, κλίμα, κλπ.) με άλλα λόγια κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σωστή απάντηση σε μια τόσο γενική ερώτηση. Άλλωστε κακώς αναλαμβάνεις θερμομονώσεις κτιρίων/σκεπών (είτε κάνεις μελέτη "στο πόδι" ή εφαρμογή χωρίς μελέτη). Για κατασκευή ή απλά ακόμη και σωστή μόνωση στέγης απαιτείται μελέτη μηχανικού.
emfj Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2009 (Είπα να μην ανοίξω νέο θέμα) Υλικά Μόνωσης Στέγης εσωτερικά Μπορείτε να με συμβουλέψετε τι υλικό ή συνδυασμό υλικών και τρόπο να χρησιμοποιήσω για να μονώσω αποδοτικά μια στέγη παλιού σπιτιού, εσωτερικά κάτω από τα κεραμίδια ? Στόχος είναι να μην υπάρχουν θερμικές απώλειες από το ταβάνι και φυσικά εισροή ζέστης το καλοκαίρι. Εάν και από ότι διάβασα θα δημιουργήσω συσσώρευση υγρασίας. Ψάχνω να βρω ένα φθηνό υλικό που να είναι σχετικά ελαφρύ να δουλεύεται εύκολα με χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας. Ζητάω πολλά ε ? Κάποιος μου πρότεινε κόντρα πλακέ, αλλά ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα διάφορα κουφά μονωτικά υλικά μέχρι και φαιμπεργκλας …..έχετε καμία ιδέα? Ευχαριστώ
GEORGE STAMATISF Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2010 Γενικα στην κατασκευη που θελεις΄να κάνεις ή έκανες τελικα η ανακλαστικη δεν παίζει καποιο ρόλο λογω του οτι ειναι κλειστη και δεν ερχετε σε επαφη με ηλιακο φως. Συγνώμη άλλα κάνεται μεγάλο λάθος Μιλάμε για την υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία η οποία εισέρχεται σε ένα σπίτι της τάξεως του 80% και φεύγει από την κατοικία μας τον χειμώνα πάλι στο ίδιο ποσοστό
GEORGE STAMATISF Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2010 Γεια χαρά σε όλους! Ασχολούμαι με κατασκευές ξύλινων στεγών. Θέλω να κάνω μια πραγματικά προσεγμένη δουλειά και η στέγες που κατασκευάζω να έχουν την καλύτερη δυνατή μόνωση. Έχω ψάξει πολύ στην αγορά αλλά περισσότερο με έχουν μπερδέψει παρά βοηθήσει επειδη ο καθενας προωθει αυτό που θέλει να πουλησει. Σκέφτηκα οτι μονο μια επιστημονικη γνωμη μετραει και ελπιζω να την βρω εδω. Τα στανταρ ειναι: ραμποτε 18mm δοκαρια 50x100mm. OSB 15mm και ασφαλτικο κεραμιδι καναδικης κατασκευης με 30 χρονια εγγυηση. Θελω να αποφυγω υαλοβαμβακες και πετροβαμβακες για ευνοητους λογους και εχω καταληξει στην εξης κατασκευη: ραμποτε18mm - ανακλαστικη μονωση με διπλη φυσαλιδα - δοκαρια 50χ100mm- εξηλασμενη μονωση ενδιαμεσα 50mm (κάτι σαν DOW)- OSB - μεμβράνη εφίδρωσης - ασφαλτικο κεραμιδι.Εννοειται ότι χρησιμοποιοώ αεραγωγούς στις στεγες. Εχει νοημα η ανακλαστικη μονωση κατω απο το φελιζολ? Αυτή η κατασκευη υπερτερει σε αποδοση απο 100χιλιοστα υαλοβάμβακα? Θα ηθελα να ακουσω γνωμες, η αν μπορει κανεις να με παραπεμψει καπου Ευχαριστω πολυ για την οποιαδηποτε βοηθεια. Αγαπητέ Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι εάν κάνεις τέτοια κατασκευή σε πληροφορώ ότι προσφέρεις μεγάλα επίπεδα θερμικής άνεσης όλο το χρόνο στους πελατεία σου. Άπλα την ανακλαστική ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ θα την βάζεις τελευταία στρώση μετά καδρόνι και κεραμίδια και όχι με φυσαλίδα να την αποφεύγεις σκίζεται εύκολα!! Μπορείς να δεις σε ένα σιτε ********** ποιο υλικό χρησιμοποιούν για την στεγή αυτό βάζω και εγώ!!!!
nikxan1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2010 θα σου προτεινω αλλη μια μονωση εγω, με την οποια εχω λιγακι ασχοληθει, αλλα εντελως ερασιτεχνικα. η συγκεκριμενη μονωση, αν δεν κανω λαθος, προβλεπεται και απο τον κανονισμο για τα "πρασινα κτηρια" και επισης νομιζω, οτι προβλεπεται και στα δημοσια κτηρια. συγχωρειστε με αν κανω λαθος. η μονωση λοιπον, ειναι η εξης: μια καλη μονωση εναντιον της υγρασιας, πχ πισσοφυλλο, απο πανω χωμα, και...... γκαζον!!!! το κλασικο γρασιδι. η βροχη, συγκρατειται απο το χωμα, και στην περιπτωση κορεσμου (νεροποντη) το παραπανισιο φευγει απο τις υδρορροες. επισης, η ακτινοβολια του ηλιου απορροφαται απο τα φυλλα του γρασιδιου για λογους φωτοσυνθεσης, και φυσικα, η ακτινοβολια δεν ερχεται σε επαφη με την πλακα, οποτε δεν φορτιζεται θερμικα, επομενως δεν ζεσταινει το σπιτι. αν θες λεπτομερειες, επειδη και'γω ο ιδιος δεν εχω ενημερωθει απολυτως καλα, μπορω να στο ψαξω λιγακι. αλλα νομιζω οτι στην κατασκευη των δημισιων κτηριων, προβλεποντε στα μπετα οι ποτιστικες σωληνες. και παλι, ολα αυτα στα λεω με καθε επιφυλαξη. φιλικα....
BAS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2010 Γιά να μην ανοίξω καινούργιο θέμα , το θέτω εδώ , μιά και είναι συναφές . Ποιά είναι η καλύτερη μόνωση σε υπάρχοντα κτίρια , στα οποία το θέμα του βάρους είναι σημαντικό ? Επίσης επειδή συνήθως οι υπάρχουσες κλίσεις είναι ασήμαντες , θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψη και αυτό το θέμα , ενώ θα πρέπει να εξασφαλίσουμε και μιά σχετική βατότητα της ταράτσας . Θα ήθελα τις απόψεις των συναδέλφων .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα