nbr Δημοσιεύτηκε Monday at 04:13 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 04:13 μμ Όπως βλέπεις δύο (εξαίρετοι) συνάδελφοι που έγραψαν παραπάνω μάλλον δεν κατάλαβαν το πρόβλημα και δεν απάντησαν. Αν σου πω πως κατάλαβα το θέμα σου θα πω ψέματα. Για να έχουμε ένα σχέδιο πόλης μετά τον ν. 1337/87 πρέπει να είναι κάποια Π.Ε. (όχι?). Είναι λοιπόν από Π.Ε.? Δεν μας λες αν είναι αυτή κυρωμένη? (Υπάρχουν πίνακες Π.Ε.?). Για τις πράξεις τακτοποίησης και Αναλογισμού έχουμε σχεδια μικρής έκτασης . Για να γίνει μία Π.Ε. προηγούνται κάποια Σχέδια ΓΠΣ, ή ΖΟΕ. Όταν υπάρχει ΖΟΕ η ζώνη των 500μ πλέον δεν υπάρχει Μας αναφέρεις πως υπάρχει για το γήπεδο μία Ο.Α.. Ποιας χρονιάς είναι αυτή? Ο Πίνακας, δεξιά του τοπογραφικού της άδειας, κάνει αναφορά στην ζώνη των 500μ? Γράψε κάτι παραπάνω για την υπόθεσή σου. υπάρχει ΖΟΕ δεν υπάρχει ζώνη των 500 μ.doc
soulis13pao Δημοσιεύτηκε Monday at 04:51 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 04:51 μμ 25 λεπτά πριν, nbr said: Όπως βλέπεις δύο (εξαίρετοι) συνάδελφοι που έγραψαν παραπάνω μάλλον δεν κατάλαβαν το πρόβλημα και δεν απάντησαν. Αν σου πω πως κατάλαβα το θέμα σου θα πω ψέματα. Για να έχουμε ένα σχέδιο πόλης μετά τον ν. 1337/87 πρέπει να είναι κάποια Π.Ε. (όχι?). Είναι λοιπόν από Π.Ε.? Δεν μας λες αν είναι αυτή κυρωμένη? (Υπάρχουν πίνακες Π.Ε.?). Για τις πράξεις τακτοποίησης και Αναλογισμού έχουμε σχεδια μικρής έκτασης . Για να γίνει μία Π.Ε. προηγούνται κάποια Σχέδια ΓΠΣ, ή ΖΟΕ. Όταν υπάρχει ΖΟΕ η ζώνη των 500μ πλέον δεν υπάρχει Μας αναφέρεις πως υπάρχει για το γήπεδο μία Ο.Α.. Ποιας χρονιάς είναι αυτή? Ο Πίνακας, δεξιά του τοπογραφικού της άδειας, κάνει αναφορά στην ζώνη των 500μ? Γράψε κάτι παραπάνω για την υπόθεσή σου. υπάρχει ΖΟΕ δεν υπάρχει ζώνη των 500 μ.doc 33 kB · 0 downloads Ευχαριστώ εκ των προτέρων σχετικά με τα ερωτηματα σου: 1. απ οσο ξερω δεν υπάρχουν πινακες αναλογισμού αλλά θα το ψάξω λίγο καλύτερα για να το επιβεβαιώσω... 2. η αδεια ειναι του 2011 το τοπογραφικο ειναι του 2024 και αναφερεται στην αναθεωρηση της αδειας αυτης. Επανω στο τοπογραφικο αναφερει το ΠΔ του 1985 και την αρτιοτητα των 2000 τμ. και κατω στον πινακα αναφερει οτι βρισκεται εντος ΖΩΝΗΣ ( δεν αναφερει ΖΟΕ πουθενα). 3. Η δουλειά η δική μου ειναι κυρίως να βεβαιώσω αν απομειώνεται τελικα το τμήμα η οχι. Δεν εχω να δηλώσω αρτιότητα.
nbr Δημοσιεύτηκε yesterday at 04:59 μμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 04:59 μμ (edited) Αν και αναφέρεσαι σε τοπογραφικό διάγραμμα εγώ στο PC μου δεν βγάζω τοπογραφικό. Όπως γράφει και ο τετρις αφού η άδεια, όπως γράφεις, είναι μετά την κύρωση ή θεώρηση του Ρ.Σχ. (πιστεύω πως είναι Π.Ε. αφού είναι μετά τον ν.1337/87) θα πρέπει το τοπογραφικό της Ο. άδειας να δείχνει & τις ρυμοτομικές - οικοδομικές γραμμές που γειτνιάζουν. Αν δεν τις δείχνει, όπως το λες, ίσως υπάρχει κάποια σκοπιμότητα (?). Εγώ θα πήγαινα στην πολεοδομία της περιοχής (σαν μηχανικός μιας άλλης εποχής, ήμουν και άνθρωπος των ... υπηρεσιών), αφού, ούτως ή άλλως, αυτοί θα "σφραγίσουν" ή δεν θα σφραγίσουν τα σχέδια της θεώρησης. Edited yesterday at 07:05 μμ by nbr
[email protected] Δημοσιεύτηκε yesterday at 07:42 μμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 07:42 μμ On 2/3/2025 at 6:07 PM, soulis13pao said: Εγω μπαίνω ως πραγματογνωμων για να αποφασίσω αν απομειώνεται ή όχι το τμήμα αυτό Πολύτιμες οι συμβουλές σας! Ευχαριστώ Καλησπέρα και από εμένα. Ως συνήθως, σε κάποια σημεία συμφωνώ με τον tetris, σε άλλα διαφωνώ. Το σημείο που συμφωνώ: αν υπάρχει διάταγμα ρυμοτομίας, τότε υπάρχουν οι θεσμικές γραμμές (ΡΓ-ΟΓ), έχουν κυρωθεί και ισχύουν. Άρα αν υπάρχει διάταγμα ρυμοτομίας, τότε οι γραμμές θα πρέπει να εμφανιστούν στο τοπογραφικό. Το σημείο που διαφωνώ: Από τον ορισμό του οικοδομικού κανονισμού, η ρυμοτομική γραμμή είναι η νοητή γραμμή που διαχωρίζει ιδιόκτητο από κοινόχρηστο χώρο. Επομένως με την κυκλοφορία σε ΦΕΚ του διατάγματος ρυμοτομίας, όση έκταση βρίσκεται εκτός ρυμοτομικής, χάνει το δικαίωμα της νομής. Άρα τα ρυμοτομούμενα τμήματα έχουν διαφορετικό ιδιοκτησιακό χαρακτήρα, καθώς κυριότητα και κατοχή παραμένουν στον ιδιώτη μέχρι να αποζημιωθούν από το δημόσιο. Όταν αποζημιωθούν, κυριότητα και κατοχή περνάνε στην ιδιοκτησία του δημοσίου, και το δημόσιο τα αποκτά κατά κυριότητα, νομή και κατοχή, το τρίπτυχο της έννοιας 'ιδιοκτησία'. Επομένως δεν τίθεται θέμα 'πρόβλεψης ρυμοτομίας μέχρι την κύρωση της Π.Ε', υπάρχει σίγουρα κατάργηση δικαιώματος νομής, και η αποζημίωση θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Π.Ε., τον καθορισμό τιμής μονάδος (προσωρινή εννοείται, γιατί ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) και πίεση των κατοίκων να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους γιατί θέλουν να χτίσουν. Άσχετα με τον tetris, έχω να σημειώσω ότι η έννοια 'εντός ζώνης πόλεως' δεν υπάρχει σε σχέδια πόλεως μετά το 1983. Υπάρχει μόνο η έννοια της ανοικτής ρυμοτομικής γραμμής στα γεωτεμάχια που βρίσκονται απέναντι από εγκεκριμένα σχέδια πόλεως. Αυτά αντιμετωπίζονται ως οικόπεδα υπό προϋποθέσεις και checklist. Κλείνοντας, απ' ό,τι κατάφερα να καταλάβω από την περιγραφή του προβλήματος, η δική μου γενική θέση είναι η παρακάτω: αν υπάρχει διάταγμα ρυμοτομίας και η ρυμοτομική γραμμή τέμνει την έκταση του γεωτεμαχίου και δεν εμφανίστηκε στο τοπογραφικό, τότε η οικοδομική άδεια είναι υπό ανάκληση (easter egg: όπως και όλες οι οικοδομικές άδειες της ελληνικής επικράτειας) Ιδιωτική οδός δεν νοείται να υπάρχει σε σχέδια πόλεως μετά το 1983. Σε παλαιά σχέδια πόλεως είναι δυνατόν να υπάρχει υπό προϋποθέσεις και checklist (είχαμε διαφωνήσει με τον @tetris προ πενταετίας και τον κέρδισα) έκδοση οικοδομικής άδειας πριν την ολοκλήρωση της σύνταξης πράξης αναλογισμού είναι δυνατή υπό προϋποθέσεις και checklist σου δίνω τα παραπάνω easter eggs ως δεδομένα, για πλήρη τεκμηρίωση χρεώνεται συμβουλευτική, δυστυχώς, γιατί υπάρχουν όλα δωρεάν μέσα στο φόρουμ, αλλά άντε να τα βρει κάποιος με τόσο σπαμ εδώ και 2 δεκαετίες, επομένως σε καταλαβαίνω, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει την τελική γνωμάτευση, ούτε αυτός που θα καταλήξει στο τζακούζι με γυναικεία παρέα από την υπόθεση αυτή. Εύχομαι καλή συνέχεια. 1
tetris Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν (edited) Μιας και μπήκαμε σε νομικά χωράφια, ας μου επιτραπεί να παραθέσω τα εξής: 1. Σύμφωνα με τη με αριθμό 1798/2009 απόφαση του Αρείου Πάγου: «Ως πράξεις νομής, όταν πρόκειται για ακίνητο, θεωρούνται, μεταξύ άλλων, η επίσκεψη, η επίβλεψη και εποπτεία τούτου και των ορίων του από τυχόν καταπατήσεις, ο καθαρισμός αυτού, ως και οι καταμετρήσεις και η σύνταξη διαγραμμάτων.» Για περισσότερσ, εδώ Σύμφωνα όμως με τα αναφερόμενα από το συν. @[email protected], από τη στιγμή της έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης, ο ιδιοκτήτης απαγορεύεται να ασκήσει τα ανωτέρω δικαιώματά του επι των ρυμοτομούμενων τμημάτων του γεωτεμαχίου. Επίσης, απαγορεύεται να τρυγήσει τους καρπούς από τα δέντρα ή να φυτέψει ζαρζαβατικά. Το μόνο, όμως, που σίγουρα επιβάλλεται κατά την έκδοση οικ. άδειας είναι ο σεβασμός (μη παραβίαση) των θεσμικών γραμμών (ΡΓ & ΟΓ). Γι αυτό το λόγο, μέχρι την κύρωση (και μεταγραφή) της ΠΕ, επιτρέπεται η οικοδόμηση σύμφωνα με το προϊσχύον καθεστώς (π.χ. οικισμός). 2. Σαφώς η ζώνη των 500 μ δεν ισχύει για σχέδια μετά το 1983, αλλά με την προϋπόθεση ότι το σχέδιο εφαρμόζεται σε "παρθένα" περιοχή. Αν δηλ. το σχέδιο εφαρμόζεται επί υφιστάμενου οικισμού, η ζώνη εξακολουθεί να ισχύει από τα όρια του οικισμού, όπως ισχύει (από το όριο του παλαιού σχεδίου) σε επεκτάσεις σχεδίων. 3. Η μη αποτύπωση των θεσμικών γραμμών σε διάγραμμα οικοδομικής άδειας, αποτελεί λόγο ανάκλησης (ψευδή στοιχεία) μόνον αν το κτίσμα παραβιάζει τις ανωτέρω γραμμές. Στο σημείο αυτό να σημειώσω και την ευθύνη της εκδίδουσας την άδεια Υπηρεσίας, μιας και οφείλει να γνωρίζει την ύπαρξη της εγκεκριμένης Πολεοδομικής Μελέτης. Edited 9 ώρες πριν by tetris
[email protected] Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν 6 hours ago, tetris said: 3. Η μη αποτύπωση των θεσμικών γραμμών σε διάγραμμα οικοδομικής άδειας, αποτελεί λόγο ανάκλησης (ψευδή στοιχεία) μόνον αν το κτίσμα παραβιάζει τις ανωτέρω γραμμές. Στο σημείο αυτό να σημειώσω και την ευθύνη της εκδίδουσας την άδεια Υπηρεσίας, μιας και οφείλει να γνωρίζει την ύπαρξη της εγκεκριμένης Πολεοδομικής Μελέτης. Σε αυτό δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι ισχύει, αλλά δεν είμαι και τόσο βέβαιος ώστε να διαφωνήσουμε. Αν θυμάσαι (εγώ όλα τα θυμάμαι όταν ο απέναντί μου έχει κερδίσει το σεβασμό μου), είχαμε διαφωνήσει και προ ετών σχετικά με τις ανακλήσεις, και είχαμε βρεθεί ισοπαλία, γιατί και οι 2 παραθέσαμε διατάξεις που ίσχυαν ταυτόχρονα. Το συγκεκριμένο σημείο στο quote που έχω αμφιβολίες, είναι ότι αν υπάρχουν εκκρεμότητες ρυμοτομίας, τότε κατά τον 651 το οικόπεδο είναι μη οικοδομήσιμο μέχρι την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων. Άρα και η ανάγκη έκδοση οικ. άδειας είναι η μόχλευση του κράτους να σε παρακινήσει να ολοκληρώσεις τη ρυμοτομία, ως επισπεύδων, άρα δεν σου δίνει άδεια να χτίσεις πριν τελειώσεις, άρα και η άδεια που σου έδωσε επειδή ελίχθηκες και παράβλεψες να εμφανίσεις τις υποχρεώσεις σου είναι εν δυνάμει επίκληση ψευδών στοιχείων. Παράλληλα, όπως ανέφερα στο easter egg (bullet Νο 3), είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας πριν την έκδοση πράξης αναλογισμού (σε παλαιά σχέδια) υπό προϋποθέσεις. Επομένως, δεν είμαι και τόσο βέβαιος για να σε τσιγκλίσω και να δώσουμε έκταση, παρόλο που και 2 γνωρίζουμε ότι όταν κοκορομαχούμε μαθαίνει ο ένας από τον άλλο. Αυτά
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα