Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Υποτίθεται πως σε δουλείες μεγάλης έκτασης και ακρίβειας καλό είναι να λαμβάνεις υπόψιν σου τον συντελεστή κλίμακας ανά περιοχή, αλλά αλήθεια πόσοι στην πραγματικότητα το κάνουν αυτό?

Θυμάμαι στην σχολή, όταν αποτυπώσαμε την γύρω περιοχή και παρόλο που το συνολικό μήκος της όδευσης ξεπέρναγε το 1 χλμ οι καθηγητές μας είχαν πει να μην μας απασχολεί το Κ.

 

Είναι όμως έτσι τα πράγματα?

 

Υποτίθεται πως στο χιλιόμετρο χάνεις 40 εκατοστά αν δεν πολλαπλασιάζεις τις πλευρές επι το Κ.

 

Είναι αποδεκτό να επιτρέπεις στην μέθοδο επίλυσης όδευσης να δεχτεί τα 40 αυτά εκταοστά και να τα συμπεριλάβει στα σφάλματα?

 

Επειδή πέρα απο τα υπόλοιπα σφάλματα για τα οποία δεν θα κλείνει η οδεύση στις συντεταγμένες του τελευταίου σημείου (Συστηματικά/Τυχαία/Παρατήρησει) υπάρχουν και αυτά τα Χ εκατοστά λόγω του οτί θεωρείς την επιφάνει μετρήσων επίπεδη.

 

Ακο΄θω τις απόψεις σας. 8-)

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
..., αλλά αλήθεια πόσοι στην πραγματικότητα το κάνουν αυτό?

 

Όσοι θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Από πολλά (παλαιότερα ο zavi είπε ότι ΔΕΝ θέλει να του χτυπήσει το κουδούνι μετά από 10-15 χρόνια κάποιος απρόσκλητος).

 

....Υποτίθεται πως στο χιλιόμετρο χάνεις 40 εκατοστά αν δεν πολλαπλασιάζεις τις πλευρές επι το Κ.

 

Από πού το συμπέρανες αυτό? Από πότε το κ είναι σταθερό? Άσε που το θέμα έχει ξανασυζητηθεί, ψάξε και θα βρείς.

Δημοσιεύτηκε

συνάδελφε anchelos

Θεωρώ απίθανο να ειπώθηκε σε ανώτερη η ανώτατη σχολή αυτό που λές.

στο ερώτημα σου το παράδειγμα που αναφέρεις υποθέτω ότι είναι για εργασία που εκτελείται στο σύστημα προβολής ΕΓΣΑ-87, σου υπενθυμίζω ότι δεν είναι ενιάια η διόρθωση-αναγωγή γιά όλο τον Ελληνικό χώρο εξαρτάται κυρίως απο την απόσταση απο τον κεντρικό μεσημβρινό των 24 βασικά.

Πάντα στις μετρήσεις γίνονται διορθώσεις και αναγωγές ,όχι μόνο στις αποστάσεις αλλά και στις γωνίες και διευθύνσεις

εξαρτάται απο το σύστημα προβολής (ΕΓΣΑ-87, Τ_Μ, Hatt κλπ ), το ποιές διορθώσεις και αναγωγές γίνονται η χρειάζονται να γίνονται , απο το μέγεθός τους και απο την επιδιωκόμενη-απιτούμενη ακρίβεια

Δημοσιεύτηκε

Από πού το συμπέρανες αυτό? Από πότε το κ είναι σταθερό? Άσε που το θέμα έχει ξανασυζητηθεί, ψάξε και θα βρείς.

 

Ναι ρε παιδιά δεν ειπα οτι ειναι σταθερό, αναφέρομαι στην περίπτωση εντός περιοχής Αττικής που συνήθως είναι 0.9996 (Άρα 1000μ μετρήθεν =999,6μ ανηγμένα)

 

Θεωρώ απίθανο να ειπώθηκε σε ανώτερη η ανώτατη σχολή αυτό που λές.

 

Μας το χουν αναφέρει το Κ, απλώς στο συγκεκριμένο μάθημα είχα λύσει την όδευση και είχα πολλαπλασιάσει τις πλευρές με το Κ για να της ανάγω στο ΕΓΣΑ, και ο καθηγητής είπε πως δεν χρειάζεται και με έβαλε να την ξαναλύσω χώρις να το λαμβάνω υπόψιν. Από κει και πέρα τι να λέμε...

Δημοσιεύτηκε

Μήπως το ζητούμενο ήταν η εμπέδωση της διαδικασίας επίλυσης όδευσης για διδακτικούς λόγους και ήθελε ο εν λόγω καθηγητής να επικεντρώσει εκεί, και γι αυτό είπε να μην δώσεις σημασία στο Κ? Θέλω να πιστεύω όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι ,πως κάτι τέτοιο έγινε.

Δημοσιεύτηκε

συνάδελφε anchelos

η απάντησή μου είναι σαφής κα πλήρης

αν δεν την καταλαβαίνεις άνοιξε επιτέλους και κανένα ριμάδι βιβλίο

ακόμα και στο παράδειγμα που ανέφερες αν δεν είσαι σε χαμηλό υψόμετρο απαιτείται και αναγωγή λογω υψομέτρου που είναι σύνηθες

τα ξαναλέμε

Δημοσιεύτηκε
Από κει και πέρα τι να λέμε...

 

Τα πάντα όλα ;) .

 

Ρε συ anchelos . Αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί από τη σχολή . Και χιλιοειπωθεί και εδώ . Βάλτα κάτω να τ' αρμέξουμε πάλι .

 

Καλά λέει ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ . Ας ανοίξουμε και κανένα βιβλίο . Γιατί δε ρώτησες τον καθηγητή το λόγο που δε το θέλει να σου δώσει εκείνος την απάντηση !

Δημοσιεύτηκε
συνάδελφε anchelos

η απάντησή μου είναι σαφής κα πλήρης

αν δεν την καταλαβαίνεις άνοιξε επιτέλους και κανένα ριμάδι βιβλίο

ακόμα και στο παράδειγμα που ανέφερες αν δεν είσαι σε χαμηλό υψόμετρο απαιτείται και αναγωγή λογω υψομέτρου που είναι σύνηθες

τα ξαναλέμε

 

Τι έγινε γιατί αρπάχτηκες, ειπα οτί δεν κατάλαβα την απάντησή σου? Έκανα quote στο σημείο που αμφισβήτησες τι έχει ειπωθεί από πλευρά σχολής. Από κει και πέρα ολά όσα είπες δεκτά και κατανοητά.

 

Φιλικά.

Δημοσιεύτηκε

συνάδελφε anchelos

προφανώς και δεν 'αρπάχθηκα'

πάνω από είκοσι χρόνια συνδράμω πρόθυμα προς συναδέλφους ιδιαίτερα τους νεότερους

διαβάζοντας ανελιπώς στο φόρουμ τις δημοσιεύσεις και τα ερωτήματά σου διακρίνω μιά έντονη αγωνία και προβληματισμό απολύτως βεβαια δικαιολογημένα,θεωρώντας όμως ότι η 'ετοιματζίδικη' γνώση που μπορούμε να μεταφέρουμε οι παλαιότεροι μεσω του φόρουμ και συχνά παρεμβάσεις ΜΗ Τοπογράφων ΔΕΝ είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης κάποιων επιστημονικών και τεχνικών θεμάτων για αυτό προτρέπω να 'ανοίγουμε και κανένα βιβλίο΄

τα ξαναλέμε συναδελφικά

σημ. είναι διαισθητικά προφανές ότι το συναδελφικά υπερκαλύπτει το φιλικά

Δημοσιεύτηκε

Σε ποιο θέμα πάντως έχει ξανασυζητηθεί, επειδή η αναζήτηση εμφανίζει μονο το παρόν τόπικ.

 

Εν πάση περιπτώση, διαβάζω μια εγκύκλιο του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ σχετικά με τον συντελεστή κλίμακας, και έχω μια απορία σχετικά με τον προσδιορισμό της τιμής Κ.

 

Στο παρόν άρθρο δίνει εναν τύπο προσδιορισμού του Κ στον οποίο η μόνη μεταβλητή ειναι το Χ το οποίο ειναι η τετμημένη του κέντρου της Πινακίδας εκφρασμένη σε Μεγάμετρα.

Πως γίνεται να γνωρίζεις το κέντρο της Πινακίδας πριν ολοκληρώσεις το σχέδιο?

 

Πρώτα κάνεις το σχέδιο δηλαδή και μετά αναγάγεις της αποστάσεις σε ΕΓΣΑ και το κέντρο της Πινακίδας παραμένει το ίδιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.