Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έληξε: Ημερίδα για αρχαία ελληνική τεχνολογία - Χανιά Κρήτης


Recommended Posts

Από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και τον Δήμο Χανίων, την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 8 το βράδυ, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία.

 

Ομιλητές:

1) κ. Θεοδόσης Τάσιος, καθηγητής ΕΜΠ

2) κ. Μιχάλης Νικηφοράκης, επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης

3) κ. Ανδρέας Αγγελάκης, πρόεδρος του Ευρωπαικού Οργανισμού Υδάτινων Πόρων και Υγρών Αποβλήτων και τεχνικός σύμβουλος ένωσης ΔΕΥΑ Ελλάδας.

 

Από Παρασκευή 15 μέχρι και Παρασκευή 29 Μαΐου στον συνεδριακό χώρο του ΚΑΜ θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας Τεχνολογιών Υδατικών Πόρων και υγρών αποβλήτων στην Αρχαία Κρήτη.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά 10π.μ.-1μ.μ. και 7μ.μ-10μ.μ

Link to comment
Share on other sites

και συμπληρωνω...

 

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) επιθυμώντας να τιμήσει το έργο και τη συνολική επιστημονική και ανθρώπινη παρουσία προσωπικοτήτων, που σημάδεψαν το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, των επιχειρήσεων και της κοινωνικής ζωής εν γένει, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες τους ζητάει να παρουσιάσουν στο κοινό της Κρήτης, με εικόνες, μουσική και λογοτεχνικά κείμενα, τα στοιχεία εκείνα και τα ερεθίσματα που επηρέασαν την επαγγελματική τους εξέλιξη, σημάδεψαν την καθημερινότητα τους και διαμόρφωσαν την προσωπικότητα τους. Τέτοιο πρόσωπο αυτή τη φορά είναι ο Θεοδόσης Τάσιος, ΠΜ, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου 2009 και ώρα 19:30.

Πληροφορίες : Νίνα Παπαδουλάκη, τηλ.: 28210-40.201

Link to comment
Share on other sites

άλλη μια ανακοίνωση από το ΤΕΕ-ΤΔΚ

 

ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΤΑΣΙΟΥ

 

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι-Παλιό Λιμάνι Χανίων), στο πλαίσιο του κύκλου «Διερεύνηση της Μεσογειακής Ταυτότητας», διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαΐου 2009 και ώρα 20:00, μια βραδιά αφιερωμένη στην «Αυτοπροσωπογραφία» του καθηγητή Θεοδόση Π. Τάσιου. Συν-διοργάνωση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

 

Το Κ.Α.Μ. επιθυμώντας να τιμήσει το έργο και τη συνολική επιστημονική και ανθρώπινη παρουσία συμπολιτών μας, οι οποίοι σημάδεψαν με την παρουσία τους το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, των επιχειρήσεων και της κοινωνικής ζωής εν γένει, οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στις οποίες τους ζητάει να παρουσιάσουν στο κοινό της Κρήτης με εικόνες, μουσική και λογοτεχνικά κείμενα τα στοιχεία εκείνα και τα ερεθίσματα που επηρέασαν της επαγγελματική τους εξέλιξη, σημάδεψαν την καθημερινότητά τους και διαμόρφωσαν της προσωπικότητά τους. Σαν τέτοιο πρόσωπο αυτή τη φορά είναι ο καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος, Δρ. Ε.Μ.Π., επίτ. Δρ. Δημοκριτείου Παν., Dr. h.c. Nanjing SE Univ., Ομ. Καθηγητής Εθν. Μ. Πολυτεχνείου, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Torino, Hon. President CEB, Fellow ACI, Hon. Member RILEM.

 

Με αυτές τις εκδηλώσεις το Κ.Α.Μ. επιχειρεί, εκτός από τη χαρά της επικοινωνίας και της γνωριμίας με έναν σημαντικό άνθρωπο και επιστήμονα -ένα δημόσιο πρόσωπο-, να βοηθήσει ώστε να συνειδητοποιήσουν οι ακροατές ότι για να φθάσει κανείς σε μια παρόμοια θέση απαιτείται, εκτός όλων των άλλων που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, και η καλλιέργεια. Η καλλιέργεια που αρχίζει από την οικογένεια, το σχολείο και το πανεπιστήμιο, αλλά ολοκληρώνεται μόνο με την προσωπική, ατομική προσπάθεια. Και χωρίς να παραγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στην ατομική εξέλιξη οι “συναντήσεις” της ζωής και οι συνακόλουθες διασυνδέσεις, καθώς και οι ευκολίες ή τα εμπόδια που προκύπτουν από αυτές.

 

Όλες αυτές τις πολύπλοκες αναφορές θα προσεγγίσει τη βραδιά της 16 Μαΐου 2009 στο Κ.Α.Μ., στο Μεγάλο Αρσενάλι ο καθηγητής Θ. Π. Τάσιος με το γνωστό θάρρος της γνώμης του αλλά και την καθαρή άποψή του για τα σημερινά δεινά του Ελληνικού Πανεπιστημίου.

 

 

 

Είσοδος ελεύθερη.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορέσω θα παρευρεθώ. Τον είχα ακούσει πριν από 15 χρόνια περίπου στο Ηράκλειο στο ΤΕΕ, ΤΑΚ, και πραγματικά με μάγεψε. Εκτός από μηχανικός είναι και φιλόσοφος.

Link to comment
Share on other sites

Οτι κ να πουμε για τον κ Τασιο ειναι λιγο...Πραγματικα κ γω θελω να μαθω πραγματα για την πορεια του..

 

 

Αρη αυτες οι ανακοινωσεις σου εχονται στο μαιλ του ΤΕΕ??? Δεν εχω μπει ποτε...παντως το κειμενο που περεθεσα πριν απο σενα ειναι απο το τελευταιο τευχος το περιοδικου του ΤΕΕ και η ωρα που αναγραφει ειναι 19.30...στην ανακοινωση σου λεει 20.00... τι ωρα ειναι τελικα οεο?? Καλα παμε απο τις 19.30 για να πιασουμε κ θεση..

Link to comment
Share on other sites

Παραβρεθηκα στην εκδηλωση το Σαββατο μαζι με αρκετο ακομα κοσμο. Εκπληκτικος ο κ Τασιος αλλα δυστυχως αναλωθηκε σε προσωπικες του αποψεις και πεποιθησεις κ οχι στο επιστημονικο του εργο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.